Новините на югозападна България
Полезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които всяка дама трябва да знае  
   РегистрацияЗабравена парола

Ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" Борислав Юруков стана професор


28 април 2018 11:21  68 коментара   21319 прочитаРекторът на ЮЗУ "Неофит Рилски" доц. Борислав Юруков стана професор по информатика и компютърни науки. В конкурса доцент Юруков участва с обзорен труд и 11 публикации в рецензирани списания и сборници, публикации в сборници, представени на международни и национални научни форуми и конференции.

Подробна оценката за работата на Юруков бе дадена от академик Петър Кендеров от БАН., както и от останалите 6 членове на научното жури, сред които заместник министърът на образованието и науката проф. Иван Димов, проф. Румен Андонов от френски университет, доцент Стефан Стефанов от ПИФ на ЮЗУ, ръководителят на европейски проекти в ЮЗУ проф. Петър Миланов.

След заседание на факултетния съвет на ПФМ преди 2 дни, ректорът Борислав Юруков вече официално е професор. Борислав Юруков работи в ЮЗУ вече 36 години, два мантата беше декан на ПИФ, един мандат зам. ректор и през 2015 година бе избран за ректор.

П. Иванов

Още за: Борислав Юруков  професор  науки Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


68 коментара

28 април 2018 12:14 | НОИ
Оценка:
23
 (
51
 гласа)

Това е най-слабия ректор и най-малко заслужилия човек да стане професор. Поне мисли за старините си - ще взима хубава пенсия...


28 април 2018 14:20 | ЮЗУ
Оценка:
19
 (
47
 гласа)

Без нито една самостоятелна публикация се самопроизведе в "професор". Добре, че куция агент Андреев има приятели и изнудва младите и кадърни асистенти да пишат статии и да го включват в тях като съавтор. За две години докато се прави на "ректорче" написа 20 статии. Същия и за доцентурата си няма самостоятелно написана статия. Е този жалък мишок е "ректор" и води ЮЗУ към небитието.


28 април 2018 17:37 | Бай Хой
Оценка:
17
 (
45
 гласа)

Този 65 годишен кандидат-пенсионер Бо Юр - 36 години Мирчев го теглеше като баласт да го направи д-р, доцент, после два мандата декан, зам. ректор, докато го добута до ректор. Сега без нито една самостоятелна публикация стана "професор", макар че не е ясно проф. по какво е - методика или информатика.
"Пази, Боже сляпо, да прогледне! "


28 април 2018 19:02 | ЕКОЛОГ
Оценка:
7
 (
31
 гласа)

Честито Боби!


29 април 2018 11:17 | Страничен наблюдател
Оценка:
22
 (
32
 гласа)

Да се чудиш да се смееш или да плачеш? Като погледнеш какво са подали за конкурса и онемяваш - т. нар. "обзорен труд" е написан от една отдавна пенсионирана рускиня, а новоизпеченият "проф. " бил редактор?!? ССамо в една от публикациите тоя е писан за първи автор, в другите се мъдри на почетното последно, което означава, че е изкуствено пришит там и без никакъв принос. Нито една самостоятелна публикация в реномирано международно списания с импакт-фактор! Все пак е успял да хване последния влак преди въвеждане на измененията в Закона, че с новите критерии не "проф. ", а дори прост "д-р" не може да стане. Имайки предвид, че в катедра "Информатика" има 2 големи д. м. н., които ги държат доценти, новоизлюпеният "проф. " би трябвало да го е срам да се покаже. Но народът е казал: "Ти го плюеш, то мисли, че роса го роси"...


29 април 2018 11:51 | Агент
Оценка:
22
 (
32
 гласа)

За почти три години като ректор нищо не направи за унивеситета, ще го закрие до края на мандата си, но пък за себе си и фамилията до десето коляно много. Никога нямаше да стане професор ако не беше ректор. Сам си гласува и лапа хил. лева бонуси, до десето коляно фамилията вече са назначени на работа. Махна кадърни преподаватели и декани, знаещи и можещи повече от него, за да си нареди родата - онзи от ТФ дето го глади за декан, за да го приюти след края на мандата му до 68 години да лапа държавни пари. Сега е ред и Бай Ганьо от ПИФ да направи професор за благодарност, че направи сина му и снаха му докторанти и асистенти.


29 април 2018 16:43 | 10%
Оценка:
-16
 (
28
 гласа)

Срамота, мирчев! Долно и елементарно! Май малко на пияна глава са последните постове! Докога, мирчев, ще се прикриваш зад удобния параван на анонимността?! Имай поне малко морал! Добре, че е Юруков да почне да разчиства от подобни анонимни некадърници, за да тръгне най-после университетът в правилна посока!


29 април 2018 16:57 | Après moi le deluge
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Това недоразумение, по грешка временно поставено на ректорско място, вместо да намали таксите за приоритетните специалности, както направи СУ, а да ги увеличи за ненужните чантаджийски и непроизводителни, то взе, че ги увеличи. Как ще намери тогава кандидат-студенти? Но нали трябва да има от къде да краде като за последно, пък след него и потоп...


29 април 2018 18:08 | охлюв
Оценка:
15
 (
25
 гласа)

Това жалко недоразумение юруков срещу Мирчев да върви пак не може да го стигне по това, което направи за университета и служителите през двата си мандата. Стадо не разбрахте ли, че Ви управляват ченгета и доносници. Много на сериозно се е взело "ректорчето", дори не може да говори правилно. А на къде води ЮЗУ то е ясно, ще го затрие до края на мандата. После къде ще работите....


29 април 2018 18:17 | 10%
Оценка:
-17
 (
31
 гласа)

мирчев, мирчев, намали пиенето и спри душевните полюции! Ясно е какво искаш да кажеш, но е ясно и защо го казваш.


30 април 2018 08:27 | Страничен наблюдател
Оценка:
15
 (
25
 гласа)

Вместо да се засрами и скрие в миша дупка, че няма един ред написан в този "обзорен труд" и публикации, той афишира и се показва. Жалко, че този проспериращ доскоро университет се управлява в момента от него. Той е срам за акдемичната общност на ЮЗУ.


30 април 2018 09:33 | 10%
Оценка:
-13
 (
27
 гласа)

Събуди ли се вече, мирчев? Главата боли ли те? Още ти е неясна мисълта.
Горко на тази академична общнаст, на която ти си член!


30 април 2018 10:14 | Обективен анал-лизатор
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Обективно погледнато вина за настоящата ситуация имат и още: 1. Членовете на приятелски подбраното жури, но тя е по-чалка, просто пичовете искат да си приберат хонорара и не им пука, че в Югозападналия университет се е пръкнал един недостоен "професор". 2. Неговият бивш гуру Мирчев, който си знае как през 2003 заедно с тогавашният ректор Гюдженов плетяха интриги и поставяха платени броячи на гласове на изборите за декан на ПМФ, а след това Мирчев половин година бе и декан, и зам. ректор, и директор на издателството и не знам още какво само и само Юручката да го изкласят до "доц. " по педагогика и да го турят за декан! 3. Самият БоЮр, следвайки светлият пример на мЪтематическото котило, постави платени броячи на гласовете за ректор, на които после се отблагодари с зам. ректорски пост. Та нищо ново под слънцето. Извод: Ако искате положителта промяна крайно време е да се прекъсне 30-годишното ректорстване на математическата мафия в ЮЗУ!!!


30 април 2018 21:33 | Андреев
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Няма закони в тая държава! Бо Юр станал професор.... ами ще стане, нали ЮЗУ се управлява от куция кон Миланов, ДОКАЗАН и ОСВЕТЕН агент на ДС с прякор Андреев! Алкохолика Миланов и той пишман-професор, другия член на журито Кендеров и той ДС-агент..... за какво са тогава тия изваждания на досиета, като псевдо-академичната общност в ЮЗУ-то мълчи и е привела гръб, като рая пред феодалите си..... срам, позор и трагедия, това е ЮЗУ.... а след управлението на куция кон и Бо Юр ЮЗУ вече ще е пред фалит, сега още харчат натрупания от Мирчев резерв от около 20 милиона лв.


1 май 2018 08:05 | Само едно нарушение
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

В т. нар. "обзорен труд", основен за "професурата" (макар че би трябвало да е САМОСТОЯТЕЛНА МОНОГРАФИЯ!) задължително трябва да се опише КОИ ГЛАВИ са написани от претендента. Нищо такова няма в изнесената информация на страницата на ЮЗУ! Това е "формална грешка", както се казва във футбало и би трябвало да анулира конкурса!


1 май 2018 20:32 | преподаватели
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Трагикомедия за България, за Благоевград, за т. н. ЮЗУ!!! Местни и жалки "байганьовчета", познати на благоевградчани като "компетентности"?!!! Посредствените им синове и снахи - докторанти и асистенти?! Това е несериозно! Пълна порнография! ЮЗУ отдавна произвежда брак! Не е нужен! Акредитациите са фалшиви.


2 май 2018 08:42 | МОН
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Защо Министъра не изпрати проверка на конкурса за професор на Бо Юр???
Пълна порнография е това ЮЗУ! Така нар. "обзорен труд" е написан от една
80-годишна пенсионирана рускиня, която все още работи в ПМФ и получава тлъсти хонорари. Без нито една самостоятелна публикация в реномирано международно списания с импакт-фактор и един ред написан в „обзорния труд“ министъра може да го махне от ректорското място за плагиатство - Образователният министър ще отстранява ректори на университети при доказано плагиатство http://www.mediapool.bg/rektori-plagiati-shte-badat-uvolnyavani-ot-ministara-na-obrazovanieto-news277023.html2 май 2018 09:08 | Стоп.фак.
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Синчето на куция кон Миланов - Августин Миланов - ръководителят на европейски проекти на ЮЗУ, ДОКАЗАН агент на ДС с прякор Андреев също е докт. в Стоп. Фак. и те начело на академичния състав на факултета.
https://ais.swu.bg/profile/A.Milanov
Без нито един ред написан като докторант е сложен и в европейски проекти от тате, да лапа не само държавни, но и европейски пари.
Жалка и смешна картинка!!! Да се смееш или да плачеш ?
40 -годишното синче на Бо Юр без нито един ден трудов стаж е вече докторант по икономика. Нямат срам и страх от нищо. Жалки "байганьовчета". След мен и потоп.....2 май 2018 09:59 | комисия по етика ЮЗУ
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Плагиатството, конфликт на интереси и недостоверни научни данни, ще проверява Комисия по академичната етика към Министерство на образованието при кандидатстване за или вече придобита научна степен - доктор, доктор на науките, доцент и професор. Това решиха депутатите с приетите промени в Закона за развитие на академичния състав на второ четене днес.
При доказване на плагиатство по време на кандидатстване за научна степен, процедурата ще може да се спира от министъра. Ако плагиатството бъде доказано след като степента е вече придобита, то лицето ще се отстранява от съответната длъжност от ректора на университета. В случай, че ректорът е плагиатствал и това се докаже, то решението дали ще бъде премахнат от длъжност се взема от образователния министър. На негово място ще бъде назначаван заместник, който ще може да изпълнява длъжността не повече от 6 месеца.


2 май 2018 10:52 | Къде е Дянкова?
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Доценката по сценимна реч Гергана Дянкова, която уреди сестра си София за доцент в ЮЗУ, дали е участвала в писането на хабилитационния труд но БоЮр, щото той толкова е специалст по информатика, че даже и такива като нея могат да му помогнат...
Къде е Министър Просвета?


2 май 2018 17:42 | Ибн Ебн Ъв Газара
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

МОН написа: Образователният министър ще отстранява ректори на университети при доказано плагиатство

А дано, ама надали! Колкото отстраниха доказаният плагиат, ректор на Свищовския ВУЗ, Величко Адамов, или пък ректора на ТУ-Варна, толкова и на БоЮр ще му пръднат на уя. Тоя затова бърза да езпрувари промените в закона, че да е заварен случай. Следващият ход ще бъде пак да пробва (след няколко неуспеха) да прокара в Общото събрание отмяна на забраната пенсионери да бъдат ректори и ще драпа за още един мандат. Да не забравя обаче резултата от "президентстването" на гуруто си Мирчев, който гризна дръвцето!


3 май 2018 23:01 | Гениално, Андреев
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Това ченгетата, а Миланов-Андреев е такъв, са гениални. Направи Боре професор, и он му во веки длъжник. Пък и подшушна да са направи реклама, та поне свето да му се подиграва, а българческия учен се фана на въдичката. важното е синетата да станат докторе, оно без титлу не се живее.
А бре Миланов, що не драсна два реда за защита на професорчето?
Па кой е чер рецензиите се чуди кой от кой е приписал. Пародията е пълна: преписани рецензии, пишман професор...
Миланов, още ли спиш? А ти по що си професор?
Ех куцо, куцо...


4 май 2018 08:25 | квартален наблюдател
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

За две години "ректорство", докато обикаляше кварталните кръчми и пиеше как ли успя да редактира този " обзорен труд и да напише 20 статии? Добре, че са драскачите -подлоги, дето им е обещавал доценти и професори да ги прави и спретнаха този труд и публикации. Като бонбони на маймуни вече раздават академичните длъжности. Ако си послушен - мълчиш, гласуваш и правиш, каквото ти каже агент Андреев, юручката и Бай Ганьо ще вървиш нагоре, ако не ще те махнат - я от декан, я от ръководител катедра, та да сложат свои хора послушни. Срам и позор!!!


4 май 2018 09:08 | реклама
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Агент Андреев направи Юручката "проф. " и успя да го закопае в земята. Страшна реклама му направи!!!
Как има сурат Юручката да се показва в катедрата, факултета и университата, пък се показа и пред градо и цяла България. Да се разбере колко е посредствен и недостоен да изпълнява длъжността Ректор.


4 май 2018 11:36 | Бивш ЮЗУ
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

„Ректорчето“ и сие – куция кон агент Андреев и Бай Ганьо от ПИФ с полицейско – арогантната си политика на управление – заплахи, изнудване, страх и следене на камери и моб. тел. разплакаха и прогониха от университета доста кадърни професори, доценти, гл. асистенти, асистенти и администрация.
Жалки агенти и ченгета!!!
И за Вас „ще дойде Видовден“ – Бог забавя, но не забравя!


4 май 2018 14:06 | Дръндьо Муйов
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Кога ще бъдат изритани всички навършили пенсионна възраст в ЮЗУ, напр. дъртата Синягина, също толкова дъртия Михо Михов, наборът им МАдурски, куцото "проф. " агент Андреев и прочее знайни и незнайни херои в катедрите и администрацията, които цицат от ЮЗУ за сметка на работещите бедни? В много университети в БГ - в СУ, РУ и т. н. щом навърши 65 години всеки хабилитиран си заминава! Ако е толкова ценен му дават часове на хонорар с тарифа като на редовните преподаватели. Само в ЮЗУ такива пенсии лапат двойни заплати и хонорари, неколкократно по-големи от отраничените наднормени на редовните! Пълна порнография, гола вода и кал по гърбо!!!


4 май 2018 16:31 | тотото
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Този дързък изследовател в биоинформатиката, отказоустойчивите системи и какво ли още не, може само да се гордее с постигнатото. Как не можа за толкова години да напише поне една статия? Как не успя да си напише сам поне дисертацията или хабилитационния апокриф? Как не можа да направи нещо в полза на някой друг (или на Университета)? Срам за онези, които го направиха декан, зам. ректор и ректор! Жалко и за изплашените до смърт мижитурки, които го търпяха 2 мандата декан, 1 мандат зам и вече почти цял ректорски. Жалко!
... Но, на него браво!!! Трудно се намират толкова безочливи хора, които дълги години бавно (макар и безславно) да са се добирали до властта.

На останалите спрете да пишете коментари - пийте по една студена вода, търпете го още, пък ако искате го изберете и за още един мандат (ако оцелее университета до тогава).
Както се казва: На печелившия ЧЕСТИТО!


5 май 2018 09:43 | 10%
Оценка:
-13
 (
15
 гласа)

мирчев, мирчев, цяла седмица вече мина, дописката отдавна е в архив, но ти, обладан от злоба и желание за някакъв реванш, продължаваш, прикрит (според тебе) зад маската на безопасната, привидна анонимност да генерираш дивотии.
Въз основа на какви твои научни постижения, ако мога да попитам, си позволяваш да отправяш критики към работите на свои колеги. Може би си написал основополагащи трудове, които са дали начало на нови клонове в науката или поне са променили кардинално посоката на вече съществуващи?
Единственото, което става ясно от писанията ти е, че си дребна душа, без задръжки и с никакъв морал.
Ако все пак имаш доказателства за нередности, не се крий ти, а сезирай органа, който предвижда законът (цитиран от тебе доста неумело и едностранно). Но това предвижда действия лишени от анонимност и пораждащи съответните последствия, които изглажда не си готов да посрещнеш.


5 май 2018 10:37 | До 10-та процента
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

От 20 години съм в ЮЗУ и набюдавам със страх как управляват "математиците". Това, което се пише за ДС-агент Миланов и неговия послушник менте-ректор Юруков е 100% вярно, но е само малка част от истината за "математическото" управление на ЮЗУ. Да Мирчев има много голям грях, че създаде Миланов и Юруков. Те бяха "Светата Троица". Погледнете само кои стават в момента доценти и професори ?... - в Техническия факултет, Кинезитерапията, Спорта и т. н. - пълно невежество и Милановски морал. Накъде вървиш ЮЗУ ? Къде сте така наречената "академична общност", Академичен съвет ? - пълни нещастници


5 май 2018 11:18 | 10%
Оценка:
-14
 (
14
 гласа)

Твърденията Ви са лесно проверими и за Ваше съжаление неверни: http://www.swu.bg/academic-activities/academic-development/academic-positions/academic-positions-2017.aspx
Що се отнася до това, че Миланов е бил агент на ДС – не виждате ли, че в последните години прикачването на етикети „агент на ДС” по адрес на различни хора е средство те да бъдат дискредитирани и отстранени от обществения живот. Далече по-интересни са имената на водещите офицери, които са нанесли неизмеримо по-големи щети върху отделни човешки съдби и нацията като цяло.
И в типично техен стил Вие опитвате да манипулирате аудиторията на тази медия.
Не е наказуемо да си глупак. Но е недопустимо да се опитвате да правите другите себеподобни.


5 май 2018 14:43 | До 10 %
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Твърденията са лесно проверими и наистина верни: http://tornadobg.com/agenti-na-ds-upravliavat-ban/ - АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВАТ БАН.

Гениалният Андреев манипулира не само аудиторията на тази медия, но и целия университет. Заедно с любовницата си (от снимката по-горе, стояща зад "ректорчето") която довлече заедно със себе си от БАН съсипаха Техническия факултет, Кинезитерапията, Спорта и т. н. Изгониха декана, който създаде и акредитира Факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт", а Академичния съвет и така наречената "академична общност" мълчат и се примиряват. Ей събудете се ....


5 май 2018 15:49 | Коментатор
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Гениално Андреев, гениално Юруков сами си вкарахте автогол, както се казва във футболо, направихте тактическа грешка. Добре, че не Ви спряха пред гол линията, та да успеете сами да си го вкарате. Сега е ред на Министъра на образованието - да свири края на мача Ви - топката е в неговите ръце. Жалко, че с манипулации и принуда променихте Правилника на ЮЗУ–да може да изкарате втори мандат до 70, а то... първия няма да успеете да довършите. „Ректорчето“, което го направиха с хиляди гимнастики „ д-р“ и „доцент“ по педагогика, сега сам се направи „проф. “по информатика, биоинформатиката и отказоустойчиви системи и т. н. бла, бла, бла. Той не може две думи на кръст да каже, камо ли да напише, пък даже да ги прочете правилно, но бил „биоинформатик“.
С чужд труд „ректорчето“ юруков стана“проф. “, това си е страхотна реклама. Няма такъв наглец като него в цяла България. Един месец преди да вкарат промените в Закона с новите критерии за „проф. “ той се провъзгласи за проф.


5 май 2018 15:58 | анализатор
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Приятелското жури, трябваше да направи професори десетината асистенти, гл. асистени и доценти помагали на пенсионерката Синягина да напишат този „обзорен труд“ и 20-те публикации, а не Юручката.
Ама те са си сложили само подписите под написаните под индиго рецензии от агента Андреев.
Гледали са хонорара от касата на ЮЗУ да си приберат, пък че Юручката и един ред не е написал в този труд, а за приноси да не говорим, просто не им е пукало.
Министъра с един куршум може да уцели десет заека и 6-7 лисици - За три години пък ще се премахват членовете на научното жури, ако се установи конфликт на интереси между тях и кандидата. А то има такъв ....7 май 2018 11:57 | Малко инфо
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

трудове са написали. Лесно е: https://ais.swu.bg/profiles?faculty=1. Ха сега проверете дали там е Юручето. Познай от първи път. – НЯМА го. Просто нищо не е написал. Поне да се бе сетил да си сложи нещо от тока, дето се е присъединил. Чехов бе написал нещо за присъединилия се Шипилов. Та и Боре – и присъединилия се ректор и автор.
По и Куцото Миланка също нищо не е написал. Тези, дето писаха за Боре, преди писаха и за него.
А ти, 10 %, десетте процента, си жалък подлизурко, по-жалък от деканчето на Стоп. ф.
Честито на Мирчев, яко ще го отнесе от своите приятели.
Па, ако е дал пари на заем за стройката на Боре, да пие една судена вода.


7 май 2018 16:37 | Още инфо
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Доста облаги и на много хора е обещавал като на сватба "ректорчето", ако го включат в публикациите си и го направят проф. - ще пусне конкурс за гл. ас., я за доц., я за проф. за сестра, жена, мъж и т. н. до десето коляно. А пък ако до сега все още не го е направил, ще пиете по една студена вода, не разбрахте ли, че всички вие сте употребени от един безочлив и злобен човек, без всякакви задръжки. Ще Ви изрита след като вече не сте му необходими. Това е стилът на управление на тази низша селска душа.
Евала обаче на агентчето Андреев, направи масажистката си Стами от Кинезитерапията- управител на СПА и за година и половина от асистент в гл. асистент и хоп доцент. Явно хубави "св.... рки" му е правила и си го е заслужила.
А Вие кадърните и пишещите публикации ще чакате, ако не Ви изрита като ненужни. Честито!!!


7 май 2018 17:10 | Сър Пичук
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Я, това Стами Митова наистина е направила шеметна кариера - за 2 год. защитила "докторантура" и станала "доцент"?!? Тая бие даже Путин и бившата ректорка на Свищовския ПУЦ, подлогата на плагиата и бандит Адамов! Това само в ПУЦ. а ЮЗУ май може да се случи. А контролните органи на М-вото на образованието сладко спят... Каква е тарифата и да ми масажира простата?


7 май 2018 17:17 | Гинес
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Това направо си е световен рекорд за Гинес постижението на метресата на агент Андреев - Стаменка Митова. Толкова надарена и можеща, та за две години от март 2016 до февруари 2018 да стане д-р, гл. ас. и доцент. Това е чудо на чудесата. Сега вече може и проф. да я направят, след като \"ректорчето стана. А деканчето на Стоп. ф. подлизуркото с наколенките ще чака да го направят проф. Жалка картинка. Пишман учени - доц. и проф. се правят в този университ. Къде е МОН???


8 май 2018 15:26 | Елементарно, Андреев
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Елементарно е другари, Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност си има официален уебсайт, където са качени официалните протоколи и документи. Петър Борисов Миланов (агент Андреев), понастоящем професор в Югозападен университет "Неофит Рилски", Благоевград, Е АБСОЛЮТНО ДОКАЗАН АГЕНТ НА ДС! Ето линк към ОФИЦИАЛНИЯ документ, там е проверяван в качеството си на член на Българската акдемия на науките (БАН). В същия списък е и Петър Стоянов Кендеров, понастоящем титулуващ се, като академик, професор. Той е и основна фигура в "научното израстване" на всички кадри в България през последните 20-ина години.
Ето линк към документа:
https://www. comdos. bg/media/Решения/2-351-БАН-кадрови-промени. doc


8 май 2018 15:28 | Елементарно, Андреев-2
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

За правилното визуализиране на горния линк премахнете паузите в линка, генерирани автоматично от сървърите на струмка. ком


8 май 2018 17:35 | Бах маама му!
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Ега ти нещастникът, БоЮр вече се е титуловал "проф. " на страницата на ЮЗУ, ама са забравили да го повишат в страницата на катедрата му... Жалка родна картинка!!!


8 май 2018 20:09 | Ауу
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Червеният домат Юручката вместо да беше благодарен до гроб на ония дето го направи всичко, той реши да допусне до себе си дъртия Миланов. ЕДиният меца и заеква, другият се черви до него, единият си мисли, че е ректор, другият всъщност е ректор! чхаха евала на комбинацията, и това е управлението в ЮЗУ в момента, да се напикаш от смях. НЕкадърници. Самопроизвелият се професор, всъщност ни е ректор, ни професор. НЕка си го води ония за носа, а той да се има и за професор и за ректор.


9 май 2018 09:49 | ех
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Как да го повишат на страницата на катедра “Информатика“, като там този некадърник въобще го няма? През всичките тези 36 години в ЮЗУ не е написал една самостоятелна статия, дори хабилитационния труд не си е написал той. А сега се направи „проф. “ с чужд труд и публикации, в които е пришит на почетното последно четвърто място.


9 май 2018 19:59 | маама му!
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Не бе, веднага са го "повишили" и в катедрата (http://www. swu. bg/university-profile/structure/faculties/mathematics-and-natural-sciences/departments/informatics/acad. aspx). До вчера си беше до-стотинковец, днес вече хвана Господ за шлифера, ха-ха-ха...


10 май 2018 08:41 | ХаХаХа
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

ХаХаХа,
българчевския „учен“ не знае дори процедурите и правилниците на този университет, пък се пише “ректор“ и „проф. “. Единствено знае членовете от Правилника на ЮЗУ, които промени за себе си, та да може и пенсионерите като него на 65 да се кандидатират за ректор, зам. ректор, декан и ръководител катедра. Ще драпа за втори мандат, той първия дали ще довърши……
Да като „член“ на катедрата вече са го „пришили“, но в АИС го няма - трудове в ПМФ са написали - https://ais.swu.bg/profiles?faculty=1

Ха, сега проверете дали там е Чучелото на конци - БоЮр. Познайте – НЯМА го. Просто нищо не е написал сам, а и не знае къде да влезе, за да опише ПУБЛИКАЦИИТЕ НА КОЛЕГИТЕ СИ, направили го „д-р“, „доц. “, “ректор“ и „проф. “., които са го включили като съавтор в тях. Сигурно и заглавията на трудовете не знае даже.


10 май 2018 10:56 | 10%
Оценка:
-13
 (
15
 гласа)

мирчев, днес все още нищо не си писал, а е вече обяд! Побързай! Облекчи се!


11 май 2018 14:28 | До 10-та процента
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Неуважаеми 10 %. Мирчев се облекчаваше, когото създаваше тези олигофрени - Миланов и Юруков. Но аз Ви питам, от това, което е написано по-горе за тези некъдърници не е вярно ? След като сте прав, излезте с името си и кажете как станаха професори и двамата? Аз работя в Университета, член съм на АС и знам, че и при двамата станаха редица нарушения на ЗРАСРБ и Вътрешните правила на ЮЗУ. Но те така управляват. Ако ме питате, защо не си пиша името ? Ами, страх ме е . Те са жестоки. Но като мене мислят и много други в АС. Но и тях ги е страх ! Това е положението В ЮЗУ. Страх, секс и бой.


11 май 2018 15:55 | Благоевград
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Вече 40 години наблюдаваме развитието на този университет и как той успя да промени град ни. Благоевград се превърна в град изпълнен с млади и усмихнати хора. Бизнеса – кафенета, магазини, таксита, наеми процъфтяваше. Преподавателите и служителите на този университет бяха спокойни за бъдещето си.
Юруков, Юруков как поне малко не се поучи от предшествениците си, които 40 години управляваха с размах този университет?
Как успя за нула време, не само нищо да не направиш за университета и града, а да съсипеш всичко постигнато до сега?
Как поне веднъж не се показа на някой празник на града, та пращаш твоите заместници или в някой от местите вестници да разкажеш какви са целите и каква е стратегията ти за развитие на този университет?
Просто е …. сигурно нямаш такива, доказа се като дребно скроена душа, мислеща единствено за себе си и семейството ти. Вече три години откакто кмета Ви подари Механото, ти не успя да го ремонтираш, а това е лицето на града. Погледни останалите корпуси на


11 май 2018 15:57 | Благоевград 2
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Погледни останалите корпуси на ЮЗУ как изглеждат след управлението на предшествениците ти, а ти нищо не направи…. прилича на затвор. Как ли работят преподавателите и администрацията там ???
В този град имаше три отбора в професионалната лига - по футбол, хандбал и баскетбол – два, от които ти успя да закриеш – хандбалния и баскетболния. Е нормално е да не успееш да акредитираш „Спорта“ на новия факултет. С тези доценти и професори, които на килограм произвеждате, а ти си един от тях, ще закриете целия университет.
В долни търгаши се превърнахте и то начело с теб в Правния факултет -добре подбраните от теб комисии за държавен изпит си поделят парите с теб, изкарани от бедните студенти, желаещи да получат лесно дипломите си. Иначе как щеше да си довършиш „строежчето“ и да го обзаведеш? Явно обкръжението ти - тези, които те съветват и те са кадърни, колкото тебе. Толкова ли няма кой да ти отвори очите, как да управляваш този университет?


11 май 2018 15:59 | Благоевград 3
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Но това не се учи, това трябва да го можеш, да ти идва отвътре…..
Ще прогоните студентите, не само от Правния, но и от останалите факултети и от града. Как пък не помисли поне малко по време на „управлението си“ за този университет и за града като цяло…..12 май 2018 13:41 | Какъв академичен съвет
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

С деканчето на стопанския, с НМ от ПИФ, ВК, с кой? От време на време от педагозите някой се обади, но и там им разбиха факултета... БорЮр е велик с подлизурковците около него, с доносника Андреев, с Пенчева и други велики креатури, дето провалиха акредитацията на спорта, изгониха доказал се специалст и декан на факултета и сложиха едни марионетки със С. В. МОН ще си отвори ли очите за ректор, дет една стаитя сам не е написал


12 май 2018 14:58 | До 10-та процента
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Един съвет нещастнико и подлизурко 10%. Очевидно е, че си много техен човек щом защитаваш провалилия се като Ректор и като човек - Юруков. Кажи си името - те ще те похалят (всъщност те знаят кой си). След като защитаваш истината излез с името си. Да те видят останалите преподаватели, но не смееш. Явно си от тези новопроизведени доценти и професори в нарушение на Закона и правилниците, начело с Миланов и Пенчева. Как успяхте да се обедините около некъдърността си. Съсипахте всичко. Няма учебен процес, няма академизъм, няма морал. Всъщност какво остана - далавера, страх и пиянство.


12 май 2018 15:13 | До 10-та процента
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Според теб Мирчев пише тези истини за некадърното управление на сегашния дует "Миланов- Юруков", но не си прав. Да, в поста на "Благоевград", публикуван по-горе, личи стратегическото мислене на един успешен Ректор, като Мирчев - има визия и правилно разбиране за ролята и мястото на един университет за града. Но защо и други хора да не мислят като него. Сигурно и Мирчев има грехове- управлявалите математици нашия Университе доказаха, че нямат морал (може би с изключение на Гюдженов), но не бяха толкова некадърни като сегашния "Ректор". Мирчев, Мирчев, толкова ли беше късоглед, та не прозря що за хора са "дуета - Юруков- Миланов. Но ти ги създаде. Сега му мисли - дано не те пенсионират предсрочно. Те това го могат. ЮЗУ, ЮЗУ - докъде потъна. Боже опази ни, ще останем без работа.


12 май 2018 16:32 | До 10%
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Жалък подлизурко, всичко което е написано тук е вярно, но е само една много малка част от мръснишките им номера на този тандем некадърни комплексирани агенти БоЮр, Андреев и сие - Бай Ганьо от ПИФ, управляващи и мачкащи, всеки по-добър, изпречил им се на пътя в този университет.
Двете змии, който дълги години спяха на топло под камъка, бавно и безславно достигнали до властта пръскат отрова и изяждат, тези които ги направиха всичко. Ще закрият -Техническия и "Обществено здраве, здравни грижи и спорт"факултети, ПМФ и целия университет даже. Изгониха непослушните деканите, създали и акредитирали тези факултети, за да сложат на тяхно място послушковци и пионки. Как Мирчев не ги усети, та да ги изрита от университета, заедно с Пенчева, заради която изгониха декана Стоян Иванов, но това са обучени ченгета и агенти, умело прикриващи долните си намерения.....


12 май 2018 17:41 | Лекциите на БоЮр
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

За да го направят "професор" БоЮр трябва да лете лекционен курс по хабилитацията си.
Има ли лекиционен курс по биоинформатика?
В кой факултет?
Колко часа?
С кои студенти?
Къде е програмата на лекционния курс?
То този до сега е чел само нещо по уиндоуз и уърд, нищо повечко. Като доцент по методика не е чел нищо.
Още едно нарушение на Закона. Министре, спиш ли?


12 май 2018 17:58 | До 10-те процента
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Жалък мухльо прикриващ се, зад анонимността 10%, защо не си напишеш името, ако е истина това, което пишеш. Само ти ли не виждаш какво правят тези невежи, пишман ректор и проф. и агентите около него. Всички ги е страх, не само от АС, но и членовете на Общото събрание и администрацията. Защото това са жестоки и без морал олигофрени, мачкащи и унищожаващи, следвщи камери, мобилни телефони и e-mail. Страх ги, защото знаят какво правят. Гаврят се с достойнството на проф., доц., д. н. и др. А ЮЗУ потъва, но на тях не им пука. Девиза им е "след нас и потоп". А къде ще работят и как ще израстват младите хора - д-р просто не им пука, нали синчета и снахите им ще вървят нагоре като тях, за тях ще има конкурси и пари от европейски проекти. А останалите ще чакат, ще ходят на борсата лятото.


13 май 2018 12:20 | Какви лекции
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Хайде, "професоре", обяви си лекционния курс?
Поне капка законност?
Кога ще прочете новоизлюпения хабилитационната си лекция?
По правилника на ЮЗУ е така...


13 май 2018 15:01 | До журналистите в Благоев
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Не само по провилника на ЮЗУ, а законът за развитие на академичния състав в РБ изисква всеки хабилитирал се (доцент или професор) да изнесе публична лекция. Но в ЮЗУ законите и моралът не се спазват. Миланов, Пенчеа, Юруков и другите техни протежета (некадърници) властват без притеснение и убиват академизма в Университета. Има ли истински журналисти да се поинтересуват какво става в ЮЗУ в последните 2-3 години? Има ли ? Няма!


13 май 2018 16:44 | До Струма
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Няма истински журалисти вече, след като некадърника Юруков си плаща на пресата с парите на ЮЗУ да публикуват само това, което той им каже. За това всички мълчат. Дано да се намери някой журналист, който да се поинтересува за истинската ситуация в ЮЗУ, за това което се случва през последните 2-3 години. Как Юруков, Миланов, Пенчева и Марин властват и потъпкват академизма и правилниците на университета. Дано и да сезират Министъра и МОН за безчинствата на тези некадърници, провалили се като хора.


15 май 2018 08:51 | Къде е Министъра и МОН
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Още нарушения -Ректорът на висшето училище, съответно ръководителят на научната организация определя със заповед състава на научното жури въз основа на утвърденото по реда на ал. 1 предложение, не по-късно от 14 дни от получаването му. “- Как си е определил сам журито Юруков? - Министре, спиш ли?
Чл. 63. (1) Министърът на образованието и науката осъществява контрол върху откритите и неприключили процедури за придобиване на научна степен, както и за заемане на академични длъжности относно съответствието им с изискванията на ЗРАСРБ, този правилник и правилниците на висшите училища, съответно на научните организации
(2) Контролът се осъществява чрез проверки по собствена инициатива или по сигнал на заинтересовано лице по смисъла на т. 21 от §1 на Допълнителните разпоредби на ЗРАСРБ, като обхваща:
1. нарушения при провеждане на съответните процедури за придобиване на научни степени и за заемане на академични длъжности;
2. наличие на конфликт на интереси при формирането на съставите


15 май 2018 18:49 | глупаци
Оценка:
-9
 (
9
 гласа)

Зам. министърът И. Димов, отговарящ за науката и висшето е един от рецензентите на професора. Така, че всичко е ок.


15 май 2018 20:09 | агент
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Е как няма да е рецезент на "професорчето" зам. министъра И. Димов, като е първи приятел на агента Андреев - Миланов. Това не пречи обаче на Министъра да извърши проверка на конкурса на "ректорчето". При толкова много нарушения.....


16 май 2018 07:36 | МОН спи
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Даскал от ЮЗУ,
ако сте прави и ваш МОН спи, що спите и вие, па не се обърнете към медиите?


16 май 2018 08:39 | До медиите
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Доносниците и агентите "Миланов-Юруков" са се опитали да си вържат съдраните гащи на този измислен "конкурс за професор", като са сложили Зам. министъра за рецензент, нали "ректорчето" само си е определило състава на журито.
Надяват се МОН да си затворят очите за нарушенията..... Да ама не....., домашните сметки май няма да им излезат на пазара..... Медиите трябва да се погрижат за това....


17 май 2018 10:37 | Охлюв
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

"Роденият да пълзи не може да лети! "- Когато фактите говорят, и боговете мълчат!!!


18 май 2018 21:48 | Кога е публичната лекция
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Аде де, "професоре"... Кога ще прочетеш публичната ли лекция?
А как ли ще стане?
По математика нищо не си написал
По педагогика - там Веска и други от педагогиката са писали, а ти даже не си прочел
По "био-информатика" ...био? Кога се задълбочи в биологията, а? Помниш ли закона на Мендел, поне?
Кога се спазиш закона?


19 май 2018 22:01 | Биоинформатик
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Няма ли кой да изрита този българчевски "професор" от университета, който не спази не само правилника на ЮЗУ, но и Закон за развитието на академичния състав. Ни "математик", ни "педагог", ни "биоинформатик" - хахаха "чучело на конци"- дори и обикновен даскал не може да е...., камо ли "ректор". МОН спи ли?


20 май 2018 13:08 | Всеки отговорен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ако пишешите тук са унижени от цинизма на "професора" нека всеки прати мнението си до медиите и други институции, па да се видят последиците. не е трудно ..


20 май 2018 18:28 | Пиша му я!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кога е публичната лекция написа:Аде де, "професоре"... Кога ще прочетеш публичната ли лекция?

Чака подлизурковците да му я напишат, а после и да я попрочете, та да срича по-малко...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.