Новините на югозападна България
На първи януари църквата отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики  
   РегистрацияЗабравена парола

Ранени ангели: 19-годишната Атанаска от Якоруда има нужда от помощ


14 юли 2019 13:37  30 коментара   39550 прочитаТази сутрин, 19-годишната Атанаска от Якоруда бе приета в благоевградската болница „ПУЛС“, поради влошено състояние. Чрез вливания лекарите ще стабилизират състоянието й. Ето какво сподели момичето „Здравейте, приятели!

Ето, че състоянието ми отново се влоши и тази сутрин бях приета в болница "ПУЛС" град Благоевград, за да може с вливанията да стабилизират състоянието ми преди заминаване за лечението.

Остана точно 1 седмица, нямам събрана необходимата сума, остават още 22 000 €. Който има желание и възможност да дари, може да го направи на

PayPal.me/nasichkaaa9!

helpkarma.com

Ако нямате възможност да дарите, то поне споделете публикацията, за да достигне до повече хора. Благодаря на всички, които подкрепят кампанията ми, благодаря и на всички, които отделиха от средствата си, за да ми помогнат. „, споделя Атанаска.

Атанаска е на 19 г. от Якоруда. Миналата година завършва и записва начална педагогика с английски език в ЮЗУ, Благоевград. Първите 2 месеца ходи на лекции, но след това всеки месец е с пристъпи, постоянно е в болници и се налога да прекъсне.

Причината да получава всеки месец пристъпи е, че в края на 2016 г. й поставят диагноза - множествена склероза (МС).

Това е автоимунно заболяване на централната нервна система, което бавно, но сигурно води до пълно инвалидизиране.

През това време съм провежда 3 вида лечения. Със средства от родителите й прави 3 терапии в рамките на 10 месеца в Индия.

От април 2018 г. до момента състоянието й се влошава, въпреки опитите за поддържащо лечение в България с "плазмафереза" и "барокамера".

Надеждата за нейното лечение е в клиника Пирогов, Москва - Russia HSCT for MS & Autoimmune Diseases, в която гарантират 99% ремисия и Атанаска отново да може да води пълноценен живот, и да продължи с висшето си образование.

Руската клиника е единственият шанс за Атанаска, но сумата, необходима за трансплантацията, е непосилна за нея и семейството й.

К. Тодоров

Още за: Атанаска  Якоруда  болница Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


30 коментара

14 юли 2019 16:05 | добре запознат с МС
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Шарлатания е да обещаваш 99% ефект от каквото и да е лечение на пациент с множествена склероза! И като чета колко опити е правила -барокамера, плазмафореза пък и 10 месеца в Индия... явно отново с дарения! Сега пък търси дарения за лечение в Москва. С чужди пари е лесно да си правиш всякакви недоказани и доста скъпи лечения по света! Когато обаче плащаш от джоба си, повече мислиш, оглеждаш, питаш, интересуваш се... Няма лечение на това заболяване, то протича различно в зависимост от формата и главно от характера на болния! Това са хора с изключително труден, дори проклет характер, които докато не разберат, че сами си причиняват проблемите и докато не променят отношението си към света, към другите и към себе си, немогат да очакват дори подобрение, а не излекуване. Болните от МС трябва да ги лекува преди всичко психолог ! И нека помнят онова - никаква медицина няма да те излекува, докато не осъзнаеш какво иска "да ти каже" болестта и какви промени трябва да направиш със себе си!


14 юли 2019 16:28 | Ehoo
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Горния - когато си болен търсиш всякакви решения и в момент на отчаяние се хващаш за всичко, което чуеш че има и минимален шанс за подобрение. Иначе е мн лесно пред компютъра да се дават съвети


14 юли 2019 17:01 | Ивелина
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Познавам семейството лично. До сега всичко покриваха с техни пари. Когато нямате лични наблюдения, по-добре се въздържайте от коментари и определения.


14 юли 2019 17:29 | Още по-добре запознат сМС
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

"добре запознат с МС", как живееш бе човеченце... Въпреки впечатляващите резултати от терапията, към която се е насочила Атанаска, все още никой не смее да я нарече "лечение", но тя е върнала живота на много хора, загубили всяка надежда и Атанаска ЗАСЛУЖАВА ОГРОМНО УВАЖЕНИЕ за смелостта да бъде сред първите българи, които ще се подложат на нея и ще прокарат пътя за още много други. Вече има пациентка, която 20 години е в ремисия след тази терапия. Над 80% от всички преминали са достигнали трайна ремисия. И за "добре запознатия с МС", а и за всички, които четат - в България болните са над 10 000 и чрез голяма част от тях се "захранва" ежемесечно фармацията, която им предлага десетки вече прескъпоструващи "модифициращи хода на заболването" "лекарства", които намалявали, видиш ли, честота на пристъпите с 30 -ина процента!!! Това срещу скромните 2-3 хиляди/месечно...
БРАВО АТАНАСКА за смелостта! И УСПЕХ от сърце!!! Успокой ума си и се остави в ръцете на доктора - той ЗНАЕ какво прави!!!!


14 юли 2019 17:53 | Анонимен
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Успех Наси


14 юли 2019 17:57 | до Ehoo
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Явно този дето е дал съвети е на ясно за какво става въпрос! И в твоя дух да кажа пък, че е лесно да си правиш опити за лекуване с изпросени чужди пари, а не със своите. Първия коментар е много прав за това! Вече на всички ни писна от подобна просия, но малко хора се наемат да говорят за това, а такива болни точно на това разчитат. Вместо да се събират пари по този начин е по-добре да се пратят лекари на обучение, да се закупи апаратура че повече хора да се възползват, а не по единично. И щом се проси чрез компютъра, и отговорите ще са чрез него


14 юли 2019 18:57 | ще е-ке е
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

абе толкова бизнесмени у якорудата 22бона-проблем, яяя е дискотечнио, онея от балкане, дървените босове-общината дека са.... хаха


14 юли 2019 19:32 | перата
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

тея от балкане много бело поемат, верно е


14 юли 2019 23:25 | До запознат с МС
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Гледай да не ти дойде на главата...
Тогава ще видиш колко си запознат.


15 юли 2019 01:08 | Днфнвм
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Недейте така хора, бъдете съпричастни.


15 юли 2019 07:31 | до До запознат с МС
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Точно защото ми е дошло до главата съм написал, че съм добре запознат! От 18 години гледам такъв болен и се интересувам детайлно от проблема... и от методите за лечение по света и у нас!


15 юли 2019 07:37 | Joiiii
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Абе хора къде, събирате тая злоба кэм нуждаещи се хора. Да не ви идва на главата догава ще ви питам дали ще сте толкова знаещи, кой проси и кой има нужда от помощ, българина е много злобен и завистлив народ. За това сме в дъното на европа злобата не ни дава да се изкачим по нагоре!!!! Успех Насии и не слушаи кой какво казва!!!!


15 юли 2019 15:06 | до горния
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Не е въпрос на злоба, а на разум! От години четем за хора, които събират така пари за лечението си. Малко хора са на ясно, че най-често става въпрос за недоказани лечения и за такива, от които няма смисъл защото състоянията на тези болни са такива, че само се харчат пари, и действително чужди и събрани по този начин. Ако някой направи статистика на болните, които са се лекували със събрани дарителски пари най-вероятно ще се окаже, че над 90% от тях не са се подобрили дори. И у нас имаме отлични лекари, но много болни си мислят, че с хилядите евро дори стотици хиляди събрани от дарители ще се излекуват. С такива пари можехме да оборудваме със скъпа апаратура и да подготвим лекари за лекуване на много болни хора у нас или за грижа за неизлечимо болни. А сред живеещите в дъното на Европа може да си ти, но има и знаещи и можещи, които въпреки че също имат такива болни и също живеят тук умеят да се справят без да просят по медиите! Време е вече да назоваваме нещата с истинските им имена!


15 юли 2019 20:15 | VL
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Скорошно оздравяване на момичето. Страшни философи и професори станахме българите, разбираме от всичко. Който иска да дари добре, който не може или не иска, то да каже поне две хубави или положителни думи и това да бъде... Не случайно сме на това тежко положение в България, ние си го правим.


15 юли 2019 22:24 | Dobrota
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Познавам лично семейството прекрасни хора!!! Наси бъди силна ще оздравееш. Ти си млад и борбен човек.. А на тия злобни човечета да им се връща...


16 юли 2019 08:06 | пак ли
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Аз пък имам псориазис и ми препоръчват море и слънце. Дали да пусна дарителска сметка, за да изкарам цялото лято на морето?! И псориазиса е автоимунно заболяване като множествената склероза и нищо, че не се лекува а само поуспокоява от лечението, може пък и аз да опитам с дарения да поживея на морето в Анталия например до края на октомври.


16 юли 2019 10:43 | Красимир
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Имам надежда, че ще се подобри положението, защото само неколко тъпаци са компетентни по въпроса кое е просия и кое не. Ако не искате да помагате под минете, но без негативизъм господа, това момиче чете постовете ви. Но бай Ганьо бълва та бълва простотии. Аре спрете се, ако можете помогнете на детето, ако не подминете, не показвайте простотията си. Момичето не е виновно че държавата е на тоя ред и че няма адекватен лекар, лечение или политик, който да мисли за хората. Пак ви казвам не си изкарвайте злобата тук, детето иска да живее, работи, учи и развива. Айде успех и да не ме псуват, защото злоба се връща при вас :)


16 юли 2019 11:54 | до Красимир
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

С дарените пари на такива като нас тъпаци, които обиждаш скоро показаха един баща, който си купил скъпа кола, обзавел си къщата и посрещал редовно гости на богата трапеза, а бащата на Горсова играеше на рулетка с дарените пари. И само те да са! Даже парите, които събирахме за Коледа по времето на президента за лечение на деца в чужбина се оказа, че повечето са откраднати .А не съм чул някой да се е излекувал от МС, Дори с обещаваното лечение в Москва! Наистина вече се прекалява и злоупотребява с тези медийни събирания на пари за недоказани лечения. Пък събираха пари и за екзотично лечение на рак на млада жена миналата година, а след това държавата отпусна много пари за транспортиране на трупа и до България. И аз вече се дразня от тези молби за дарения


16 юли 2019 14:10 | Truth
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Който има желание ще помогне на момичето. Не мисля, че липсата на кадри и апаратура в България е вследствие на даренията. ; ) Парите, които изчезват от данъците на хората, къде са? Ограничено мислене и липса на доброта у хората.


16 юли 2019 16:31 | Ani
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Boje kolko zlobni hora... Nasi gordeq se s teb i s cqloto ti semeistvo badete jivi i zdravi oshte malko ostana i vs shte e nared :* a do kolkoto do zlobnite i nevaspitani prostaci ne zabravqite imate deca maiki i blizki na vseki se sluchva ako ne drugo imaite uvajenie kam tova silno i borbeno momiche.


16 юли 2019 18:20 | до познатите и
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Гордейте си се с нея както пишете и дарявайте от парите си за да изпробва всички налични шарлатании по света. И не ни наричайте злобари, защото не ви харесва здравия ни разум. И като и гледам разглезената физиономия на снимката, бая ще страдат родителите и докато и сменят с години памперсите. И дано са живи да го правят, защото може да стъжни живота на още 10-на около себе си. Един ден след години ще се сетите за това


16 юли 2019 19:42 | VL
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Към последния и другите двама където отписаха момичето: Вие не глезите ли децата ви /ако имате такива, в което се съмнявам/?
Ние дори и леко да настинат ги глезим разбира се. И руски професори дават надежда, а българските форумни "професори" определят мнението им за "шарлатании", но ако опре до вас и урина ще пиете за да оздравеете, ама другите ги отписваме с лека ръка. Ще ви се върне всичката жестокост и като дойде вашия ред ще ви се паднат лекари със "здрав разум" като вашия да ви кажат жестоко, че нищо не може да се направи и си заминавате. Видял съм го с очите си как се връща на такива като вас и как "отписаните" оздравяват. П. п. не познавам семейството, но дарих и пак ще дарявам. Потресе ме колко сме жестоки и безсърдечни и споделям опит от живота ми..


16 юли 2019 21:46 | до горната
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дават надежда руските професори, защото ще им дадете бая пари, а след време ще разберете, че българските професори са прави! Това заболяване няма лечение! Минал съм по този път от 25 години! От 10 години детето ми е жив труп. Ужасно е да живееш като зеленчук и да вгорчиш живота на Близките си! Вече съм на мнение че е по-добре да си отидеш достойно от света от раз, отколкото да вегетираш, да харчиш парите на семейството си и да се превърнеш в непотребна, дори вредна вещ! Това са много капризни и неприятни болни, държат се ужасно с близките си, дори обиждат. И всички са еднакви като братя и сестри! Запознатите с болестта невролози и психиатри са наясно и ще ви кажат същото! И не я глезете, не е малко дете! Ще се хапете след години заради това!


17 юли 2019 13:02 | до VL
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В твоя дух на коментиране ти пожелавам същото - да ти се разболее дете или внуче от множествена склероза, за да ти дойде акъла на кого и какво пожелаваш, пък нека да видим и ние както ти си видяла оздравяващи от това заболяване ...куха лейка!!!


17 юли 2019 20:51 | VL
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В моя дух нямаше такива пожелания, но нищо :)). Да ми пожелава такива неща болен или страдащ човек, който съм наранил /не дай Боже/ то трябва да се притеснявам. Ама да ме кълне човек, където със злобни и жестоки коментари огорчава семейство с болно дете въобще не се страхувам :))). Защото Бог чува онеправданите, и страдащите, а не злобните. Многи си се разберат/а :). Но клетвите ти все пак не са напразни, ще се върнат при теб. И е логично, каквито сте негативни тук такива сте и у дома със близките и децата си. А знаем, че добрата дума дава крила, но лошата може да те закопае. Та да се притесняват тези които живеят с вас.


18 юли 2019 15:32 | Атанаска
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз съм въпросното момиче и ще ви кажа само едно на всички злобари - като не знаете нищо, не искам да коментирате, има много хора, които знаят с какви средства съм правила опити за лечение. Никога не съм търсила помощ от хората за опитите си за лечения и всъщност знаете ли ? - Не ми пука кой какво говори, дори благодаря - точно заради вашата злоба ще успея, ще се справя и с това, както до сега съм се справяла с всички трудности през които съм преминала! Не съм била 10 месеца в Индия, разбираемо пише, че съм ходила 3 пъти в рамките на 3 месеца. И спокойно няма да си купя кола - имам всичко, от което се нуждая. И кола и пари като да живея като един нормален човек! Не се радвайте, не съм чак толкова изпаднала, че хората да ми дават пари, за да живея все още !!! Моля, спрете се с глупавите коментари, излишно е. Както казах, ще оздравея - точно заради злобата, която проявявате към мен! Както помагате на бебетата, помогнете и на по-възръстните хора, всеки иска и заслужава да живее !!


18 юли 2019 15:33 | Атанаска
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

..в рамките на 10* месеца


18 юли 2019 15:49 | Атанаска
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И всъщност не виждам какъв ви е проблема с физиономията ми ?! Вместо да пишете анонимно тук, пишете ми на лично щом сте толкова смели. То е лесно да критикуваш и обиждаш без да познаваш човека.


19 юли 2019 07:43 | до горната болна
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Щом си имаш пари и всичко защо търсиш дарения чрез медиите?! Защото стана мода у нас ли?! Като не искаш да те коментират не проси пари по медиите! За тебе не знаем нищо, но за заболяването знаем!


19 юли 2019 10:57 | Катя
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И какво, знаеш? Както чета и ти имаш болно дете! Бездушнико, дотегнало ти е да се грижиш за него, срам и позор! Горкото дете, защо не се поставиш за миг на неговото масто! Дано Бог те накаже! Подреди си мислите и вместо да коментираш с болния си мозък, си гледай детенцето!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.