Р. Арнаудова: Документите, които са представени пред фонда за отпускане на финансирането за къщата на Ал. Манолев, са с невярно съдържание

25 април 2019 19:33   10 коментара   12786 прочита


 Действителната дейност на къщата за гости край Сандански на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев е за задоволяване на личните му нужди. Къщата е била използвана само от Манолев и семейството му, съобщи на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от Блиц. Днес Окръжна прокуратура- Благоевград привлече като обвиняеми бившия министър на икономиката Александър Манолев и Анна Димитрова за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз, извършено от двамата в съучастие и при условията на продължавано престъпление /по чл.248а, ал.3, вр. ал.2 вр. чл. 20, ал.3 и ал.4 вр. чл. 26, ал.1 от НК/. "Според доказателствата, които са събрали колегите, всички документи, които са послужили и са представени пред Държавен фонд „Земеделие”, са с невярно съдържание.

Те са привлечени като обвиняеми за престъпление, което нарушава интересите на ЕС за представяне на неверни сведения пред ДФ „Земеделие”. Всички документи, които са били представени пред фонда за отпускане на финансирането, са с невярно съдържание. Искани са пари за дейност, която не е имало намерение да се осъществява и не е осъществена”, поясни Арнаудова. От думите й стана ясно още, че е направена частична експертиза на подписите. В голяма част от документи подписът не е положен от Ана Димитрова. „Доказателствата са достатъчни, за да се ангажира наказателната отговорност и на двамата”, категорична бе Арнаудова.

Тя добави, че Ана Димитрова съществува. Тя е на 25 години е дъщеря на жената, която отглежда децата на Манолев. "Манолев е отказал да му бъде направена криминалистическа регистрация, отказал е да попълни и декларация за имотното състояние. Още в началото на разследването бяха възложен данъчни ревизии и на Анна Димитрова, и на Александър Манолев. Очакваме и информация от мобилния оператор да ни каже този номер, който фигурира във всички документи. Съмненията са, че това е личния номер на Александър Манолев", каза още Арнаудова. "Мерките за неотклонение са: 100 000 лева парична гаранция за Александър Манолев и 2000 лева за Анна Димитрова. Тези параични гаранции са съобразени спрямо имотното им състояние", уточни говорителят на главния прокурор.

 


Още за: Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
25 Април 2019 21:47 | mitre
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

А ДОБРУТРО??? И ЗАЩО ЧАК СЕГА ВИДЯХТЕ??? И ЗАЩО ЧАК СЕГА ПРОВЕРИХТЕ???


25 Април 2019 21:54 | Един друг
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Не разбрали тоя народ че шайката на Бойко краде като за световно. Гласувате за независими кандидати.


26 Април 2019 01:04 | Къщи за гости
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Има доста къщи за гости, без “гости”


26 Април 2019 08:15 | Априлски глупак
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Стореното от господина не е ли достатъчно основание за друга мярка за неотклонение, а не парична гаранция? Дали пък не става и въпрос за ОПГ, макар че в момента се спрягат само двама души? Нека коментират и юристи.


26 Април 2019 09:26 | Зо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Ама кокошкоооо, 90% от тия европейски средства се одобряват с пари под масата. И твойте колеги са с апартаменти и екскурзии до екзотични десетинации, ама няма да ги разследват, защото нямате, сигнал, а можете да се самосезирате.
И друго, Камбата и останалата шайка селски терикати били се отказали от бизнеса си, прехвърлен на родата, да ама родата печели поръчки.
Я виж от Арматурен двор Камбитов колко желязо отиде за магистралата, защо ли?
Кокошка Ви наричам, понеже ни правите на улави


26 Април 2019 09:41 | читател
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Много се надявам подобни проверки да продължат не само за къщите, а и на всички по етажите на властта, включително пълна проверка на корумпирания благоевградски високомерен кмет, който е крайно време да се нареди до следствените селски тарикати, алчни далавераджии!!!!!


26 Април 2019 20:59 | пак читател
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Заради такива алчни корумпирани келемета дето се натискат да влязат във властта и да крадат с пълни шепи, тази държава върви по най-трудния път на демократизиране! Те си мислят че демокрацията дава само права, а не се и сещат за задълженията си да спазват законите и да работят за благото на хората. Политиката у нас се оказа най-печелившия бизнес, от години крадат като разбойници и само от време на време е такива кратковременни вирхушки с проверки и арести за замазване очите на обществото, но никакъв контрол с години, а само замитане "под масата"


28 Април 2019 19:18 | Jivko
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Парична гаранция, която е нещо като джобни на Сашко за месеца. Прокуратурата да внимава с действията на сестра му съдийката в РС Сандански, защото не един и два пъти оправя бакиите на фамилията. Мафиотска работа като от филм - бащата митничар крал и направил милиони, синът в политиката на високи постове, а щерката съдия. Откраднатото трябва да се пази. Точно като във филмите за италианската мафия.


28 Април 2019 19:22 | Калина Костова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Безсрамник е Александър Манолев, не по-малко от баща си. Димитър Манолев беше дълги години митничар. Един от най-големите апаши, които познава кулската митница, на равна нога с Марио Минев. Лично по мое мнение дори по-голям контрабандист и мошеник от Минев.


28 Април 2019 19:24 | Шингаров
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Калина, от една страна си права, но най-големите измами Митко Дългия ги правеше като кмет на с. Кулата. Вярно е, че първия милион го направи като митничар, но после се самозабрави.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар