Пътешественик-германец и магарето му Орфей се загубиха по баирите над близкото до Благоевград с. Изгрев

06 юни 2012 00:04   18 коментара   15652 прочита


25-г. германец Дани Франкел: Предприех дългото пътуване по здравословни причини, "въртя" по 25 км на ден, спя на палатка и ям трици и зелено

25-годишният германец Дани Франкел, тръгнал преди 3 години на околосветско пътешествие с магаре, се загуби в близкото до Благоевград с. Изгрев. След като няколко часа миналата събота обикаля по айдаровските баири с клепоухия си спътник, Дани Франкел попадна на любезни англоговорящи автомонтьори и докато го черпеха бира, им разказа любопитната си история:

Роден съм в Шлайц, Германия, на 6 януари 1987 година. Предприех пътуването не от авантюризъм, а по здравословни причини. Преди пет години започнах работа в цех за изработка на дървени мебели, в който се работи с много вредни материали, и две години по-късно получих стомашни проблеми. Първата ми мисъл бе да потърся лекарска помощ в болницата, но след това му хрумна в началото да пробвам нестандартно самолечение с пътуване пеш на чист въздух и надеждата това да помогне както на тялото, така и на душата ми.

Започнах околосветското пътуване от Англия, откъдето тръгнах пеш и сам. Следваха Шотландия и Италия, като в Рим спрях за една година. Продължих от Испания през Франция и отново Италия, откъдето с ферибот стигнах до Гърция. След България съм планувал Сърбия, Черна гора и Австрия, откъдето ще се прибера у дома.

Минавам от 17 до 25 км на ден с магарето, което, по разбираеми причини, кръстих Орфей. Избрах магаре, а не кон, защото е по-сигурно. Купих го в Гърция и засега е най-големият ми разход през цялото пътуване. Орфей е на три години и половина и до момента освен няколко арии в неособено подходящи часове на денонощието почти не ми е правил проблеми.

Пътешествието правя със свои средства, събрани, докато бях дърводелец. Спя обикновено на палатка, храня се със здравословни трици, плодове и всичко зелено, което става за ядене. Приблизително същото е и менюто на Орфей. Двамата срещнахме много интересни хора и понеже нямам приятелка, на която да звъня, запълвам вечерите си с писане на пътеписи в моя дневник. През деня правя снимки със стар фотоапарат с лента. След като се завърна в Германия, съм решил да редактирам и издам пътеписите си, заключи Дани.

18 коментара
06 Юни 2012 09:35 | Kentucky Bourbon
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

До 1 Лудия си ти пич. Няма нищо по естествено от това да пътуваш по начин, който е практикуван от памтивек. Това се казва изпитание на духа и физиката. Ти ако пробаш това, сигурно ще свършиш в некоя канафка преди да си стигнал Шарков чифлик.


06 Юни 2012 10:20 | man
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Голяма воля и авантюристки дух се иска за да предприеме човек такова пътуване. Браво на германеца, за съжаление сред българите такива няма... евала на Kentucky Bourbon за коментара


06 Юни 2012 12:48 | 1
Оценка:
-13
 (
17
 гласа)

Kentucky Bourbon написа:До 1 Лудия си ти пич. Няма нищо по естествено от това да пътуваш по начин, който е практикуван от памтивек. Това се казва изпитание на духа и физиката. Ти ако пробаш това, сигурно ще свършиш в некоя канафка преди да си стигнал Шарков чифлик

Пич, прекалил си с Бърбъна... Мини на бира и спри копривата /Тя не се пуши/! По-голяма простотия от туй, не бях чел и не смятам да правя! Това е за хора без работа и грижи! Хора, без социален статус в общестото ни! Лошото е, че ако и деца възпитават...


06 Юни 2012 13:43 | до 1
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Жалко че по голямата част от хората с такова просто и елементарно мислене кат твойто и живеят в едни смрадливи черупки от които ги е страх да излезнат.. ама каквото и да ти се говори на теб ще си останеш същият ограничен олигофрен


06 Юни 2012 13:50 | а
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

нищо не разбрах ! сигурно съм глупав


06 Юни 2012 14:55 | Kentucky Bourbon
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

До 1 от копривата става лековита отвара, препоръчвам ти я. Човека работи върху преживяванията си, които смята да издаде и да спечели пари. Такива хора със сигурност ще възпитат своите деца по-добре от от теб, г-н социален статус... ти научи твойте да пият бира и да пушат...


06 Юни 2012 18:44 | Хммм
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Браво... А социялният статус няма значение. И аз съм запланувала да работя и спестя и след това околосветско пътешествие. На колело обаче, не на магаре :)))


06 Юни 2012 19:35 | ...
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Браво 1 !!! За Лудите си има клиники и доктори! И бирата е лекарство за бъбреците, мастиката за корема, уискито за сърцето - Тъпунгери, Пийте отвара от коприва и яжте лапад! Бойко ще Ви докара и трева да пасете без ориз, в Булгаристан??? Да му намерим мома, че магарето може да не му и пуска, а в. Струма???


06 Юни 2012 19:48 | 2
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

аОценка: -4 (6 гласа)


нищо не разбрах ! сигурно съм глупав


Не си глупав! Нормалните хора Не го разбират! Само Галфони като Бърбана или Женчото могат, защото са клиенти на д-р Янакиев в клиника Хърсово!!! Олигофрени са бащит еви, защото са Ви събирали с лъжичка за кафе когато са Ви правили!!!! А майките Ви още се разхождат на отклонението за Ощава или Бараково, защото ги е срам от Вас!!!


06 Юни 2012 22:05 | 3
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Какво му дирите кусури, супер си е човека! Този свят е интересен с различието си. А, който иска да лочи алкохол за лекарство... никой не му пречи. Само не шофирайте след това и недейте да буйствате и да вършите поразии :


07 Юни 2012 00:04 | Дундю Дундев
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Някои от горнопишещите са страшно тъпи и ограничени парчета... Докато си стоите. в осмърдяните на ракия и цигари дупки, слушаши чалга и оригващи се на еФтина бира- това момче живее мечтите си и е щастлив! Но гамени прости, като вас, не са достатъчно равити да го видят, разберат... ES TUT MIR LEID, LIEBE BULGAREN...!


07 Юни 2012 06:29 | към Дундевица
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Сельо, гледай си порното и като ти писне, хвани магарето на Дани идиота за салама! Аман от помиари, на които жените не им обръщат внимание, мислят се за умни с 300 лв. заплата и си пиши по форумите. Много ли си щастлив от живота си, който водиш?
И от мене, "Браво 1", много станаха ненормалните, но и свят голям?


07 Юни 2012 13:24 | към по горния коментар
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И кое му е ненормалното бе... нали ти мн си постигнал в тоя живот та трагнал другите да съди. земи излезни от умрелата си дупка и погледни кам един свят без злоба и завист.. малумник.. тука освен да псувате и да клепате друго неправите... малумници


07 Юни 2012 13:32 | ===
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Научи се да пишеш пръдльо!


07 Юни 2012 14:00 | ===
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

После коментирай, коментарите на умни хора! Идиот си като горният мухльо и умен като магарето му!
Каквото съм постигал до момента, гледай да седнеш на него, че "... ще видиш Стамбулград". Изчел съм цялата издадена и неиздадена литература до момента, та си губа времето с в. Струма.


07 Юни 2012 14:02 | ===
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

МАЛОУМНИК! се пише.


07 Юни 2012 22:21 | 3
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

към Дундевица написа:мислят се за умни с 300 лв. заплата

"Високо"статусния... не всеки има "късмета" ти да си му работодател за 300лв. заплата и като бонус да получава обиди. :D
Къс ум имаш и злобна душица.


23 Юли 2016 22:13 | Вивиандер
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И аз съм искала да направя околосветско пътешествие с магарe. Имам и магаре. Само едно не ми е ясно - как се минава граница с магаре? Не трябва ли паспорт и за магарето?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар