Пускат две ленти за движение на леки автомобили по АМ „Струма“ край Дупница през почивните дни

20 септември 2019 10:15   2951 прочита


Пускат две ленти за движение на леки автомобили и камиони до 12 тона по АМ „Струма“ край Дупница от 14:00 часа днес до 10:00 часа в понеделник /23 септември/ в посока Кулата и една в посока София. От 16:00 до 20:00 часа пък ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най- натоварените пътища. В момента трафикът е интензивен в посока Кулата. На граничния пункт с Гърция отново има затруднено преминаване на коли и товарни автомобили в посока южната ни съседка.

Започват засилени проверки по всички пътни артерии. Органите на реда ще проверяват и автобусите за поставени колани. През почините дни се очаква натоварено движение, като от Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по- бързо придвижване.

От 10 ч. в понеделник/23 септември/ до 14 ч. в петък следващата седмица ще има две ленти за София и една за Кулата. Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара в депото за отпадъци, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности. Превозните средства с маса по-голяма от 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата ще се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по главен път Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по АМ „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 23 септември (понеделник) от 14 ч. до 20 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За ППС над 12 т се забранява движението по пътната връзка от път Е-79 към АМ „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ при км 51+236 и по пътните връзки от път ІІ-62 Дупница-Кюстендил към АМ „Струма“ на пътен възел „Дупница Юг“ по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София.

К. Тодоров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар