Природо-математическият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира международна конференция за съвременните тенденции в науката 

14 септември 2021 15:23   2 коментара   2170 прочита


  
Природо-математическият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира девето поредно издание на международната конференция „Съвременни тенденции в науката“ (FMNS-2021). Заради въведените противоепидемични мерки научният форум ще се проведе онлайн в платформата „BigBlueButton”. Събитието ще стартира на 16 септември 2021 г. в 10:00 ч. 
Участие в международната конференция са заявили над 400 учени от различни страни, сред които България, Германия, Русия, Италия, Полша, Северна Македония, Казахстан, Чехия, Албания и др. В рамките на форума ще бъдат представени 185 доклада в 8 тематични секции: Химия, Физика, География, Eкология и опазване на околната среда, Математика, Информатика, Технически науки и Методика на обучението. 
Програмата на конференцията включва и специална научна сесия, в която ще бъдат представени научните постижения, реализирани в хода на Националната научна програма „Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита – ЕПЛЮС“. 
 FMNS-2021 е мултидисциплинарна конференция, чиято основна цел е да осигури платформа на изследователи, учени, както и индустриални професионалисти да представят своите резултати от научни изследвания и развойна дейност в областта на природните науки и технологии. Форумът предоставя възможности на участниците да обменят нови идеи и опит, да създадат научни контакти и да намерят глобални партньори за бъдещо сътрудничество. 
Деветата международна конференция „Съвременни тенденции в науката“ е част от събитията, посветени на 45-годишнината от създаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“. 
Научният форум се провежда под патронажа на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков и с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката и Фонд „Научни изследвания“. 


Още за: юзу конференция   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
14 Септември 2021 15:30 | Байхоя
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Колкото е "професор" незаконният "ректор"-пенсионер, толкова и "научна" ще му е и "конференцията", на която се е изтипосал за шеф!


14 Септември 2021 17:38 | Хаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тези палячовци сами си вярват на глупостите ... колко плащат за участие?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар