Президентът Радев на поход в Пирин, носи одеала на гръб до "Кончето"

23 август 2019 10:06   2 коментара   7494 прочита


Вчера президентът на Република България Румен Радев, заедно с планински водачи, алпинисти и доброволци проведе поход, с който бяха доставени материали за оборудване на новоизградения заслон до седловината „Кончето“ в Пирин планина. С участието си в прехода той изпълни поетия ангажимент пред Асоциацията на професионалните планински водачи сам да се увери как е възстановен планинският заслон "Кончето".

Те доставиха 12 одеала, аптечка, заредена с всичко необходимо и други помощни средства на заслона. Походът започна рано сутринта от хижа Яворов, която преди дни отпразнува своя 86-и рожден ден и завърши пред хижа Вихрен. Компания на президента в похода правиха алпинистите Дойчин Боянов и Емил Божков, директорът на Дирекция "Национален парк Пирин" Росен Баненски, както и ръководителят на катедра „Туризъм, алпинизъм, ориентиране“ в Националната спортна академия доц. Александър Шопов.

"Българските планини са не само безценен природен ресурс, но и част от националната ни идентичност. Затова институциите трябва да бъдат съпричастни с инициативите на Асоциацията на планинските водачи в България, за да може нашите планини да стават по-достъпни и безопасни за младите хора.

Можем да запазим планините си от всякакви посегателства, безобразна сеч и бракониерство, само ако бъдем непримирими като общество към тези негативни прояви", заяви президентът Радев.

Г. Георгиев


Още за: Румен Радев   поход   Пирин   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
23 Август 2019 16:22 | Баба
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Следващият път да поканят и Каракачанов. Военен министър е, а с това шкембе прилича на шопар. Дали ще може да походи поне десетина метра?


25 Август 2019 09:28 | Дядо
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Тоя президент е пълен позьор. Защо ли не си е взел на похода нахалната си и устата булка Деси дето от началото на мандата му само гафове прави и говори
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар