Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина  
   –егистрац舫абравена парола

ѕрез уикенда стартира Д‘естивал на полетаУ в дупнишкото село Ѕистрица


6 септември 2018 11:59   3091 прочитаƒесетки наши и чуждестранни парапланеристи се събират на единствени€ по рода си „‘естивал на полета“ в дупнишкото село Ѕистрица. ќчаквани€та на организаторите от јероклуб „—вободен полет“, са в местността „ќстроган“ над планинското селце, да пристигнат над 80 любители на екстремните изжив€вани€. Ќа м€стото има обособена зона за палатков лагер и ще има мобилна скара-бира през дните на фестивала.

ѕрограмата е скромна и волна, като целта е да се съберем, да полетим и да се забавл€ваме заедно.

ѕодсигурени са 4х4 транспорт за пилотите желаещи да полет€т от нови€ старт ќстроган, а ливадата е подход€ща за извършване на полети с парамотори, паратрайкове и мотоделти, така че да се чувстват поканени и техните пилоти!

„ƒоколкото знам вече има за€вки за участие на италианци, белгийци и гърци. ѕредвидено е фестивалът да се проведе в рамките на три дни – от 7 до 9 септември. «а нас това ще бъде едно изключително важно събитие и неверо€тен живец за селото“, коментира кметът на Ѕистрица  ирил ќгненски.

—пециално за всички пилоти вече е изграден и навес в местността „ќстроган“, където парапланеристите имат възможността да съхран€ват оборудването си.

„Ќад€ваме се това да стане една традици€ и вс€ка година в Ѕистрица да се събират стотици любители на екстремните изжив€ван舓, об€ви още дейни€т кмет.

ќще за: любители  зона  лагер ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.