Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина  
   –егистрац舫абравена парола

ѕрестижно състезание по колоездене в ƒупница и —апарева бан€, ето подробностите


17 април 2018 14:23   2345 прочитаƒупница и —апарева бан€ ще бъдат домакини на изключително силно състезание по колоездене в кра€ на месец май. “ова стана €сно днес на пресконференци€, на ко€то б€ха об€вени подробностите. Ќадпреварата е за  упа "ƒолчини" и ще премине в два дни - 26 и 27 май. Ќа пресконференци€та днес присъстваха кметът на ƒупница инж. ћетоди „имев, ”правител€т на белгийската компани€ Ћюбослав ¬енков, началникът група "ѕътен контрол" –адослав —тоилков, началникът на участъка в курортни€ град  рум »ванов и ћилен  олев, експерт от ќбщина —апарева бан€.

"«а ƒупница ще бъде истинско удоволствие да приеме подобен старт. ”беден съм и за колегите от —апарева бан€. Ѕлагодар€ на г-н ¬енков, както за усили€та по организаци€та, така и за гласуваното ни доверие. јз лично н€мам спомен подобно мащабно състезание да е провеждано на територи€та ни с над 200 състезатели от ≈вропа и с техните съпътстващи екипи. ѕрегърнахме веднага предложението и иде€та да реализираме състезанието. “ова ще бъде отлична възможност да презентираме и ƒупница и —апарева бан€ и затова, каквото е необходимо ще направиме по организаци€та", за€ви инж. „имев.

"«а —апарева бан€ ще бъде удоволствие да сме домакини на подобно колоездачно състезание. ¬ече имаме опит в организаци€та на гол€мо състезание, каквото бе —ветовното първенство по планинско б€гане преди 3 години. Ќад€ваме се, че ще донесем емоции на зрителите, състезателите ще бъдат доволни, а състезанието ще стане традиционно", за€ви  олев.

"¬ рамките на два дни ще бъдат състезани€та, както за професионалисти, така и за различните възрастови групи. Ѕлагодар€ на г-н „имев и на —апарева бан€, че приеха да се ангажират с един гол€м като мащаб и организаци€ проект. ”беден съм, че зрителите ще станат свидетели на много интересни състезани€ и не случайно сме подготвили различни трудности за професионалистите, подрастващите състезатели, както и за аматьорите и ветераните", об€сни ¬енков.

"ўе има и демонстративни стартове за децата от детските градини на ƒупница и училищата, за да се запал€т по този спорт. ўе има награди за всички т€х от спонсорите на тура. Ќаградни€т финансов фонд е 3 000 лева, отделно традиционните купи, медали и индивидуални награди", допълни ¬енков.

"“ова състезание ще бъде своеобразно Ѕалканско първенство, защото ще вземат участие състезатели от ћакедони€, √ърци€, —ърби€, чакаме –умъни€ и други. ћного е веро€тно да участва и най-добри€т състезател на Ѕългари€, който е професионалист в за ћарсили€ - Ќиколай ћихайлов, но изчаква програмата да види, за да потвърди. Ќай-добрите български колоездачи ще бъдат със сигурност. ўе разчитаме на доброволци по организаци€та за самите състезани€, както в ƒупница, така и в —апарева бан€", заключи ¬енков.

√олеми€т старт ще бъдат от пл. "ƒемокраци€" в ƒупница, през —апарева бан€, където ще има н€колко обиколки и финалът ще бъде в курорта "ѕаничище", а общата дължина е 111, 6 км. –азличните стартове са с различни дължини.

–адослав —тоилков и  рум »ванов за€виха, че ще създадат необходимата организаци€, както за безопасността на състезателите, така и на зрителите. ѕолици€та вече е направила обход на маршрутите.

¬€ра »ванова

ќще за: състезание  подробности  ƒупница  старт ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.