Красавица! Мъжете въздишат по Гришовата Никол  
   РегистрацияЗабравена парола

Потресаващо от Петрич! Мъж, издъхна за броени часове! Чакали линейка 20 минути, а после час, докато спешните се намъдруват: Вирус ли е, или се глези?!


8 юни 2018 19:34  26 коментара   67011 прочитаБойко Кирилов от улица "Кожух", споделял снощи на биричка в махалата, какви са плановете му за днес! Съседите му ужасени: Утре го погребваме ....


Здрав и прав, 60- годишен мъж издъхна за броени часове днес в Петрич, независимо от "спешната" намеса на медиците от местната бърза помощ. Смъртта му буквално разяри съседи, роднини и близки ,които останаха като гръмнати от черната вест.

"Та снощи Бойко си беше пред блока, пиеше си биричка спокойно,какво му направиха ,какво се случи ,така започнаха разказа си пред Struma.com ужасени съседи на Бойко Кирилов от първия етаж на блок 1 на ул. "Кожух 45 в южния град. Разказът на хората буквално ни потресе: Тази сутрин около 05.00 часа на Бойко му прилошало. Близките му извикали Спешния център и почти 20 минути по-късно линейката се озовала на адреса.

И тук се разиграва страшно комична ситуация ,която ако не бе завършила така зле ,щяхме да осмеем жестоко. С линейката, пристигнал екип от трима души, които се мотаели около пациента ,гледали го и коментирали: Вирус е ,малко се глези, сигурно му е паднало кръвното / но не го измерили /и така повече от половин час, после започнали да правят опити да го качат в линейката ,но и тук ударили на "камък", не успели да го качат и се наложило да събудят съседите да помогнат ,разказва един от тях ,участвал в пренасянето на Бойко.

Линейката тръгнала от адреса в 06.20 часа ,а малко след 7 часа пациентът ,който се глезил ,издъхнал . Жестока картина от българската реалност ,щом опрем до Спешните, коментират потресени хората ,които къде през сълзи ,къде силно ядосани, ни съобщиха: След спешната намеса на спешните утре в 11 часа погребваме Бойко."

Struma.com ще провери случая утре ,ще попитаме ,кои са били в спешния дежурен екип ,посетил адреса на улица Кожух. Обикновено ние сме виновни ,не сме питали навреме. Днес няма да питаме ,факт е ,че Бойко Кирилов ,баща на двама сина, съпруг, издъхна без време! А снощи е обсъждал със съседите плановете си за днес .....

С. Петрова

 

 

 Още от: Общество
Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


26 коментара

8 юни 2018 19:59 | bai
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

С такива некадърни лекари в Петрич какво очаквате ако беше в Сандански щеше да е жив. Хубава голяма болница но за нищо не става по-добре да я закрият с нея или без нея е същото. Жалко за човека и семейството му не е бил чак толкова стар оправия няма в тоя град това е положениетоо.


8 юни 2018 21:33 | !
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Най-честите случаи на инсулт са в ранните часове, между 05. 00 и 07. 00 часа. Внимавайте


8 юни 2018 22:43 | Патриот
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

За да умре за 20 минути, не е бил ни здрав, ни прав. Ама кога стана калайджия, кога ти почерне газо


8 юни 2018 23:17 | Пострадал
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Жалко за човека, на моята възраст. Съболезнования на семейството му. Преди години имах същият случай, със сърцето/сърдечно-хипертонична криза/. Такива двама некадърници от същата Сп. помощ, единият фелшер, др. шофьора нямаха носилка, нямаха ехограф, нищо освен слушалки. Не могат да ме пренесат до линейката, искаха да ми бият някаква инжекция, но не им позволих, а шофьора поиска студена биричка нахалника, докато аз страдах, а семейството ми бе уплашено. Изгоних ги, останах на Божията милост. Познаваме се и за това не подадох жалба. Но те си работят така от години, за което подавайте жалби и ги съдете, това е начина да стане този спешен център както трябва, да го оборудват с модерни линейки и знаещи, добри лекари и мед. персонал. Всички виновни за това положение на нашата болница, трябва да бъдат проверени и съдени. Колко хора починаха в тази болница и сп. център, поради некадърността на лекари?


8 юни 2018 23:26 | Пострадал
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

В България има"Внезапна сърдечна смърт", но се отчита от лекарите. А това е мн. важно за роднините на починалият, за да се направи рисков профил. У нас има над 72 лаборатории за спец. изследване-коронарография, а сме около 7 милиона, а в Румъния са 12 такива, но те са над 20 милиона, в Словения са 5 лаборатории. И въпреки това, у нас не се продължава лечението на много хора, за това има най-голяма смърност от тези болести. Това каза проф. Нина Гочева-кардиолог, в ТВ предаване. Всичко е за пари, не и да ни лекуват..... гадовете.


8 юни 2018 23:29 | Пострадал
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Техническа грешка:..... На първи ред да се чете"не се отчита от лекарите".....


9 юни 2018 01:11 | Боби
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

При откъсване на тромби няма шанс.....


9 юни 2018 03:59 | Христо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

добре бе пич съгласен че пру откъсване на тромб няма шанс но поне да могат диагнози да поставят не да те гледат кат прибизали тва е човешки живот


9 юни 2018 04:04 | 111
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

да пращат само шофьорите ки им помогне некой да ве каче у линейката и вече там на место ки ви мерат кръвното а може и он докат ве возе


9 юни 2018 04:44 | мнение
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Това е потвърждение че Кирил Георгиев е бил прав когато ви снима с GSM a . Човека е искал да му премерите кръвното защото не се е чувствал добре, а вие сте го отпратили при личния лекар защото сте имали софра през работно време . Това е картинката мили мои измисленяци .Точно тези минути са важни за спасяването на човешкия живот !!! А когато вие се моткате и не знаете какво се прави хората измряха !!


9 юни 2018 06:42 | тамерланд
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

И АЙ ПОСЛЕ НЕДЕЙ ГИ ДРА МОРЕ ИВ ДЖОБОВЕТЕ ЩЕ СЛОЖА


9 юни 2018 06:56 | Пациент
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Специалистите от Спешна помощ не могат да помогнат на техните си хора. На 05. 03. 2018 г на работното си място в ЦСМП Благоевград по време на нощно дежурство почина техен 50 годишен колега, за което, Струма \'\' писа. Нямаше нужда да се чака линейка, там е имало 4 лекарски екипа, но човека почина. Тогава пък се панирали, милите\'\'медици, че им е колега и им се случва за първи път. И пак няма виновен


9 юни 2018 07:21 | Гинка
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Прав е Петка а защото хората имат отношение него подкрепиха. Ако беше друг непознат човек немаше да е така. Те много добре знаят, че първите минути са най важни независими защо. И оправданието им е, че от София докато се подаде сигнала и се организират е късно. Това със 112 е най голямата глупост не е за нашето байганьовско мислене, да се върне150 и тогава сигурно ки има наказани.


9 юни 2018 07:23 | Оги
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Гюпците за тва ги тепат оти они не са хора


9 юни 2018 07:29 | Попо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

В наща, Бърза, има хора шо не требва изобщо да са там стари куци фелшери, психически неустойчеви фелшери, доктор Дончо е единствен за там. разбиращ и можещ.


9 юни 2018 07:33 | Свирчо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Прав си Дон4о е само в 4ас. Другите са за превръски.


9 юни 2018 09:01 | доктор ОхОх Боли ооох
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Киро Петка е сакал да му мерат температурата
анално с коженио термометър оти му аресва.
Стоян стонас направи цирко с детето му да обединат болниците
после Кировио цирк беше да закриат бърза поммощ
Бръчкови подлоги


9 юни 2018 09:13 | Киро
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Докторе пак не си изтрезнел от снощи и затова плещиш простотии . Ти си точно ох боли оти само апандисити можеш да .....До толко ти стигна пиянио мозък


9 юни 2018 11:48 | .------
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Бог да прости починалия. Стига с тази омраза и злоба по лекарите . ПРИ ИНФАРКТ И ИНСУЛТ, нищо м оже да се направи. Татко ми, почина в болницата от белодробна емболия в два часа през нощта, като на сутринта щяха да го изписват .В крайна сметка почти всички опираме до нашите лекари първо. Стига злоба и омраза....


9 юни 2018 12:16 | Мария Иванова
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Тази болница трябва да се затвори, а на т. нар. лекари оттам да им бъде забранено да практикуват, пълни простаци, никакво отношение към хората, пияни доктори - там здрав човек да отиде, умрял ще излезе!!!!!


9 юни 2018 14:19 | Теди
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И какво като опираме до тях, не стават за нищо, и ние имахме такъв случай в семейството здрав влезе и умрял излезе от експериментите на доктори в хирургия, това не действа дай да пробваме с друго.


9 юни 2018 15:01 | Гост
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

За кой ли път, тази заприличала на тоалетна зграда на която казвате Болница, трябва да бъде затворена. Освен Дългове, Смърт и мърсотия не носи нищо друго. За пример, линейка на СЦ Сандански ще е на горе-посочениа адрес 18 минути. Освен това ще дойде не 3ма души Екип а само 1 но истински лекар а не фелшери и чистачките от кухнята. Само не разбирам защо не се случва нищо, всеки втори е пострадал от тази болница и от заплатаджйте там, защо не е затворена, защо продължава да имитира финкции ? не бих си занесъл котката там!


9 юни 2018 17:20 | Тя
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

На такива доктори всичко да им се върне.


9 юни 2018 18:56 | Бл-д тревога
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Гинка написа:И оправданието им е, че от София докато се подаде сигнала и се организират е късно. Това със 112 е най голямата глупост не е за нашето байганьовско мислене, да се върне150 и тогава сигурно ки има наказани.

В тази връзка ще повторя: Случи ми се на два пъти, като звъня на 112 и съобщавам адрес: Бл-д, ж. к. "Еленово" бл. №..., от 112 да ме питат кое "Еленово" 1 или 2. А ж. к. "Еленово" няма номер 1 или 2., както нямаме така номерация и в адресните си регистрации. Най-сериозно обръщам внимание, от който зависи да промени това недоразумение при 112. Докато ги убеждавах, че "Еленово" няма 1 или 2, и аз си съобщавам адреса, така както е вписан в л. к., се губи ценно време. А знаете и съобщаването на точният адрес е от животоспасяващо значение. На санираните блокове над входовете им има табели с надпис: само "Еленово" бл. №..., без значение в кой край са на комплекса. Никъде не пише "Еленово" 1 или 2. Кой така безотговорно е посочил неточна информация на 112 за райониран


9 юни 2018 19:32 | Ll
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Началник на барза помощ не ли е оно некадърник Сашо попов


10 юни 2018 02:10 | Симо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Същия е
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.