Новините на югозападна България
Уникален скандал в чалгата! Емилия за Коко Динев: Някакъв мухльо ме предал!  
   РегистрацияЗабравена парола

Пореден протест на родители от Благоевград срещу „Стратегия за детето“


17 май 2019 12:10  11 коментара   4232 прочитаЗа втори път родители от Благоевград се обединиха и излязоха на протест пред сградата на Община Благоевград срещу „Стратегия на детето“. „Тук сме, за да защитим децата на България, да защитим и семействата, да защитим бъдещето“, казаха по време на протеста организаторите. Пред събралите се граждани, те прочетоха извадки от приети вече поправки в Закона.

„Знаете ли какви са постановките на новия Закон за закрила на детето, чиято цел е да закриля правата всички деца, не само децата, които са в риск, които не са в риск по досегашното определение ще бъде с цел изгода за усвояване на едни пари. Според формулировката на този Закон дете в риск е дете, което има нужда от закрила и за да се установи дали закрилата е необходима, новият закон предприема няколко действия. Социалните работници ще могат да ви инспектират как възпитавате и отглеждате детето си, както чрез посещения в дома ви, така и чрез разговори между тях и детето ви в училище и в детската градина.

В резултат те могат да намерят основания и да ви отнемат детето, ако преценят, че го отглеждате или възпитавате по вреден за развитието му начин, след което ще могат да го предадат за насилствено осиновяване, ще могат да ви отнемат и родителските права, ако използвате какво и да било принуда или други методи на възпитание, които според тях накърняват достойнството на детето ви…“ бяха само част от примерите, които дадоха протестиращите срещу „Стратегия за детето“. Родители и деца, присъстващи на протеста скандираха „Долу ръцете от нашите деца! “. По думите на организаторите, вече има квоти и за отнети деца. Протестиращите се обърнаха и към управляващите, като обещаха, че няма да се предадат.

Протестът бе организиран чрез социалните мрежи, където продължава настояването за отхвърляне на Националната стратегия за детето 2019- 20130 и всички промени, направени по Закон за закрила на детето. Благоевградските родители обещаха, че ще продължат да протестират, докато исканията им не бъдат чути.

Цвети Иванова

Още за: протест  Стратегия  дете Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


11 коментара

17 май 2019 14:32 | &
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Е, нали няма стратегия . Или някой, който си мисли, че сега е момента да се покаже, я измисля и заблуждава майките.


17 май 2019 14:36 | 123
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Напишете имената на организаторите, и ако няма такава стратегия з а само заблуждават майките з да бъдат подведени под отговорност . Организаторите, дали не искат да бъдат забелязани от някоя партия и да се поуредят с топли местенца
???


17 май 2019 14:58 | Стеф
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Уважаеми коментиращи, за времето за което мислехте какъв тъп коментар да напишете, щяхте да видите вече ПРИЕТИТЕ закони! И ако някой искаше да бъде забелязан, щеше да излезе с името си, и да си прави PR .


17 май 2019 14:59 | Тя!
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Вие хора продължавате да четет между редовете и да вярвате на тези, които от години съсипват държавата! Стратегията ще се преразгледа след изборите, спряна е за да не им шумим на еврокандидатите! Не е вече проблема само в нея!! Колко пъти се повтори, че цели закони има променени за да оправдаят зверствата, които извършват и ще извършват! Четете всичко е там! Не ви ли омръзна да спите, докато разграбват Държавата?!


17 май 2019 14:59 | 123
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

http://www.strategy.bg/FileHandler.ashx?fileId=15489 Няма викаш а? Спряна ама временно... Докато минат изборите! Я си отворете и бр. 24 на ДВ да видите и новите промени в Закона за детето и Закон за социалните услуги и Семейния кодекс! Аре образовайте се малко а? Прост народ, слаба държава!


17 май 2019 15:01 | Нана
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Спряна временно Да не и оттеглена !


17 май 2019 15:39 | Нана
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Тези някой са част от майките и нямат нужда от показване това, че са изчели исканията на групата майки от Благоевград не значи че ги вълнуват изборите и политиката - относно организаторите на протеста това са цяла група майки против Стратегията и промените в ЗЗД - хайде малко прочетете и преди да пишете мислете в тоя живот освен мръсната и грозна политика има нещо много по-важно Децата ни


17 май 2019 15:44 | Аз
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Промените в законите са факт! Браво на майките, които защитават децата си! Призовавам останалите да се запознаят!


17 май 2019 16:02 | Деси
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Млад татко е организатор сигурна съм


17 май 2019 19:10 | Телето
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Твърдо съм зад майките ! Явно трябва да се събуди вече този заспал народ стига е търпял тази упрсвляваща измет работеща за външни интереси и собствени облаги.
Съединението прави силата!


18 май 2019 08:14 | апаш камбитов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А кой каза, че няма стратегия, тиквата, а кога тиквата не е лъгал
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.