Почетоха Апостола на улица "Васил Левски" в Крупник

19 февруари 2020 14:45   2601 прочита


Днес отбелязваме 147 години безсмъртие на идеала за свобода, на Дякона, на Васил Левски!

Много деца, младежи, граждани, учители, кметът преклониха глава пред подвига на Левски и положиха венци и цветя на признателност пред безсмъртното дело на Апостола на свободата. На улица „Васил Левски“ в Крупник, където откриха барелефна форма на Левски, се събраха много деца, младежи, граждани, учители, кметът, за да почетат великото дело на Апостола, за да положат венци и цветя на признателност пред безсмъртното дело на Дякона.

Там, ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ село Крупник изнесоха рецитал на творби за Апостола. Кметът на Крупник – Иванка Чакалска, кметът на общината Апостол Апостолов, и председателят на Общински Съвет Симитли Владимир Христов положиха венци на признателност на паметника на Левски, цветя положиха ученици и много граждани.

Дългогодишната мечта на крупничани да имат паметник на Васил Левски се осъществи навръх 182 години от рождението му. Барелефната плоча е дело на майстор от Кюстендил, а крупничани заедно с кмета Иванка Чакалска избрали мястото и монтирали.

В. Иванова


Още за: Левски   празник   Крупник   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар