Петима души с К-19 починаха в Дупница и Кюстендил, 95 са новите случаи в областта

08 март 2021 12:12   2776 прочита


В област Кюстендил има нови 95 положителни случаи с Ковид-19 през изминалите три дни – от 5-ти до 7 март. По общини случаите са: Кюстендил – 57, Дупница – 17, Рила – 7, Кочериново – 5, Бобов дол – 3, в Сапарева баня и Невестино по две положителни проби, в общините Трекляно и Рила има по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб. Към този час в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 59 души. Трима пациенти са интубирани и в реанимация, други девет са в тежко състояние.

По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 15 лица. Петима от пациентите са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и на кислород. Хоспитализираните пациенти към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са 17.

Десет лица са на кислородна терапия и в средно тежко състояние. През изминалите дни има починали петима души – мъж на 74 г. от община Дупница, останалите лица са от община Кюстендил – две жени на 82 г. и на 76 г. и двама мъже на 57 г. и 63 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семействата на починалите.


Още за: ковид   област   болница   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар