От София до Кулата, през Огражден планина, името на Чудотворната баба Ледка от петричкото с. Първомай, обикаля цялата страна

13 февруари 2020 14:52   13195 прочита


"Страдах от силно главоболие, не ми помагаше нищо, бях чула че в с. Първомай, община Петрич има една чудотворна жена Ледка Митрева, аз реших да я посетя, тя ми баеше на морска сол, вода, и захар, посетих я три пъти и оздравях, наистина помага, тя захранва и деца, не търси пари, а помага на хората, ако някои и остави за здраве се слагат парите на земята да ги настъпи за лек да се хване. Тя приема хора от цялата страна, аз съм много доволна, това написа Лиляна Лазарова в писмо до Struma. com, с молба да разкажем за баба Ледка Митрева, за да знаят хората, къде да търсят лек. Откриваме я в дома и след като изпратила майка с уплашено детенце.

Разговорлива е и споделя : От 25 години бая, дарбата ми откри моята свекърва Велика, която беше известна целия регион на Огражден планина баячка и лечителка. Призната даже и от от баба Ванга "На смъртния й одър свекървата ме извика и каза : "Невесто ти ще ме наследиш, ще се научиш да помагаш на хората, да ги лекуваш, да помагаш при несгодите и страховете, които ги спохождат" и ми разкри нейната тайна, да продължа това, което тя правеше. Така баба Ледка започва с баене да цери всякакви страхове. Използва сол, захар и перо от щъркел. Тя го прави безкористно без да иска нищо в замяна.

"Не взимам пари, от сърце го правя. Идат при мене чисто капнали, обесили се, поболели се от лоши очи, от уплах, жални и аз почвам да работя махам страха, болестите и тревогите що са ги споходили. " Баба Ледка приема всеки ден, не отказва помощ на никого, затова при нея идват от всички краища на България. Много от тях търсят помощта й многократно. "Пари не търся, те ми оставят хората от сърце благодарни, иначе за пари дума не давам да се издума. Който нема пари, да не му помагам ли, никога не може да стане това, пусти пари не всичко требе около тех да се върти, ма на такъв е животът, тежък., казва баба Ледка.

Тя се радва на две дъщери и един син, като някой от тях в бъдеще ще наследи чудодейния и занаят За Ледка Митрева казват, че е пример за непресторена човечност и милосърдие. "Прегръщайки" болките на хората, дошли при нея, баба Ледка показва чисто сърце, което носи в себе си само любов и има за единствена цел да лекува и помага, без да иска нищо в замяна!

В. Иванова


Още за: баба   Ледка   лечителка   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар