Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

От пусто в празно! Съветниците "спасиха" с д-р Р. Кондев онкоболницата в Благоевград, но разсипаха и "обезглавиха" вътрешно отделение на МБАЛ!


12 март 2019 11:13  19 коментара   24714 прочитаМъдрата и далновидна врътка, която днес направиха благоевградските съветници спаси временно обезглавената онкоболница в Благоевград, за сметка на вътрешно отделение в МБАЛ Благоевград. Д-р Румен Кондев, шеф на вътрешно отделение в МБАЛ бе избран на извънредната сесия да ръководи онкоболница "Св. Мина" временно до назначаването на титуляр, на мястото на д-р Георги Георгиев, чийто договор изтече и съветниците не го продължиха.

До провеждането на конкурс Кондев ще ръководи онкоболницата, но изборът му създаде сериозно сътресение в едно от най-важните отделения на МБАЛ Благоевград- вътрешно, което Кондев ръководи до днес. Едното за сметка на другото, преливане от пусто в празно и сериозна заигравка със съдбините на известни лекари в Благоевград, това се случи днес на сесия, където стана ясно, че специалистите в бяло, с административен опит в Благоевград са кът.

Предложението за д-р Кондев бе направено от хирурга д-р Вл. Таковски, колега на д-р Георгиев. Въпреки маскировката на загриженост за онкоболницата прозират интереси на някои от съветниците, д-р Георгиев да не е шеф в тази важна болнична институция.

Договорът на Георгиев изтече и той бе грозно "напъден" от съветниците, като съвсем не стана ясно какви са точните им мотиви той да бъде освободен от поста. Напористи бяха някои от съветниците в опита им да се освободят от д-р Г. Георгиев. Това не остана скрито от всички, които са запознати с работата в онкоклиниката.

Обиден д-р Георгиев заяви, че напуска болницата на 15 март. Това създаде суматоха в здравното заведение, откъдето твърдят, че Георгиев е отличен специалист, патоанатом и липсата му ще се отрази сериозно на онкоклиниката. Явно е обаче, че присъствието му в болница "Св. Мина " е пречело на някого. Безумната въртележка, която направиха съветниците днес създаде и сътресение във вътрешно отделение на МБАЛ Благоевград, където също има дефицит на кадри и е неясно кой ще смени Кондев в болницата.

Кондев се чувстваше добре във вътрешно отделение, ръководеше го успешно. Неприятна бе изненадата от решението на съветниците за ръководството на МБАЛ Благоевград. Едната болница има шеф, а в другата се оголи едно важно и препълнено с пациенти отделение. Оправия страшна, истински мъдро решение на местния парламент. Отново гласуваха "нечий интерес" за сметка на пациенти и здравни заведения.

П. Попов

Още за: съветници  Р. Кондев  онкоболница Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


19 коментара

12 март 2019 11:55 | Чавдар
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

Попов, ти колко хубави статии пишеш. Ти колко си начетен и информиран. Браво, браво, браво господине! Повръща ми се от такива статии малоумни. Нито си запознат със ситуацията, нито е проверена..... така пишете глупости!


12 март 2019 11:59 | баш джумалия
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Изборът на Таковски е много грешен, д-р Кондев е галантен любовник но като лекар и ръководител слаб 2. Д-р Георгиев също беше предложен от Таковски но след като не успя да си прави каквото си иска трябваше да напусне.


12 март 2019 12:02 | лаки
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Митев Огю си знае работата ще назначи вр. из. дл. началник вътр. отд. на МБАЛ-Благоевград до обявяването на конкурс според КТ - някой смешник гербаджия бивш комунист, селяндур на пенсионна възраст, специалист квалифициран в кражби, далавери и корупция. Съгласувано и потвърдено от фактора- другаря ТакоФски, полицията и партия ГЕРБ.


12 март 2019 12:05 | Мале мила
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

"Д-р" Кондев е конски фелдшер. Беше капитан и лекар на под. 32410 и 28170 в Разлог, през 1986 година ни "лекуваше" нас войниците с Тетрациклин с изтекъл срок отпреди 3 години. Да не му паднеш в ръцете... Иначе е прекрасен ветропоказател, с всяка власт е на власт...


12 март 2019 12:08 | ^^oncoto
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Чавдарчо, май се разпозна в интереса, а ?! Гецата е пич, статията е точна


12 март 2019 13:13 | пациент
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Нашия град е лишен от един добър специалист.


12 март 2019 14:05 | РАЗОЧАРОВАН
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

ОТНОВО ВИДЯХМЕ КОЛКО СА \"ЗАГРИЖЕНИ\"
ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ЗА НАС.
СЪВСЕМ ЯВНО Е, ЧЕ НЕЩАТА СЕ РЕШАВАТ НА НИВО ОБЩИНСКИ ПАЗАР.
ОСВЕН ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ, ДА БЯХА СЕ ЗАМИСЛИ ПОНЕ МАЛКО И ЗА ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ.
ТЕ НЕ МОГАТ ДА ТЪРПЯТ СВЕСТНИ И НЕПОДКУПНИ ХОРА НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ.
ТОВА ПРЕЧИ НА ТЕХНИТЕ КОРИСТНИ СМЕТКИ.
АКО ИМАХА ПОНЕ КАПЧИЦА ДЪРЖАВНИЧЕСКО ЧУВСТВО, А ТЕ СА ИЗБРА НИ ЗА ТОВА НЯМАШЕ ТАКА С ЛЕКА РЪКА ДА ПОСЕГНАТ НА ДОКТОР ГЕОРГИЕВ ПОРАДИ НЯКАКВИ МЪГЛИВИ СКАЛЪПЕНИ ПРИЧИНИ
ОТ ВСИЧКО НАЙ-ЛЕСН Е ДА ОПЛЮЕШ НЯКОГО И ПОСЛЕ ДА ИЗПОЛЗВАШ ХВЪРЛЕНАТА КАЛ ЗА РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ/ЛИЧНИ И ПАРТИИНИ/.
ЗАТОВА БЛАГОЕВГРАД НЕ ПРОСПЕРИРА, А ЗАПАДА.
ЖАЛКО, ЧЕ ДОСТОЙНИТЕ ХОРА, РАЗОЧАРОВАНИ, СЕ ОТТЕГЛИХА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ В ГРАДА.
СЕГА СИ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ


12 март 2019 14:50 | РАЗОЧАРОВАН
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Д-р Георгиев беше и управител и патолог.
Като се има предвид, че такива специалисти се броят на пръсти в цялата страна, явно ще трябва да изръсят доста бюджет, за да привлекат някой който да обслужва и тази болница.
Колко далновидно!


12 март 2019 14:50 | шщд
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

По времето на д-р Георгиев в онкологията настана хаос. Повечето лекари си правят каквото си искат


12 март 2019 17:54 | Потърпевш
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

За кой патолог говорите. Не говорете глупости.


12 март 2019 18:55 | Фрико
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Чекайте приватизация на тая болница . Целта на явлението Такофски е Кондев да фалира болницата .Такофски и помако да я купят пардон да я гепят за да стане частна бутикова болница с гарантирана печалба чрез шефо на РЗОК - Ивайло Димитров вечната Амбър в касата, лекар без специалност ама специалист по нагаждачество конкуриращ се само с лицето Огю гинеколого - директор на МБАЛ Благоевград.


12 март 2019 19:19 | ti
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

жъчката го криете а


12 март 2019 19:27 | до фрико
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

много си точен. най големите б***** управляват за съжаление здравеопазването в града.


12 март 2019 21:05 | Мозъка
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Хора, доктор Кондев е изключителен ръководител и профисоналист в ръководната работа, при него здравната каса в Благоевград цъфтеше, само че е мъж и не обича да се навежда, той е най подходящия избор за шеф на онкото, дори и за нещо повече. Страхотен ръководител и доктор, пациентите от вътрешно го признават, това е мнението на цял Благоевград, нищо лично.


12 март 2019 21:22 | Insaid
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Какъв управител е бил тоя Георгиев заби на дъното най модерната и съвременн болница в югозападна България пълен провал некомпетентност интриги кражби срам срам срам и кой ви е казвал че е успешен с какво го е доказал проверете реалните задължения и ще ви светне евентуално лампичката а и за патолог последните години е няма добри мнения и отзиви провал и разочаровани хора с дублирани иследвания в столицата с издръжката на трите лаборатории в болницата лесно хлоп врати и Чао патология и клинична и микро на външни все пак 21 век сме казва се дигитализация ел подписи интернет леле колко заблудени хора има още


13 март 2019 13:10 | лекар
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ВСИЧКО Е МНОГО ПРОСТИЧКО И НЕВИДИМО САМО ЗА СЛЕПЦИ - СЛЕДВА ФАЛИТ, ПРИВАТИЗАЦИЯ ОТ ОБЩИНСКО В ЧАСТНО ЗАВЕДЕНИЕ !!! ВЪПРОСЪТ Е КОЙ ЩЕ ГО КУПИ И НА КАКВА ЦЕНА !!! ОСТАНАЛОТО И ЯСНО - ПЕРСОНАЛ И ПАЦИЕНТИ - КУЧЕТА ГИ ЯЛИ, ВАЖНОТО Е ДАЛАВЕРАТА ДА СТАНЕ
ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЛИЦЕТО КОНДЕВ - БЕЗ КОМЕНТАР !!


13 март 2019 22:54 | Аь
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Частна болница ли? Как ще стане, ясно ли ви е, че преди това се е проучват потенциалните пациенти и потенциалните работещи. Никой не желае некомпетентни пенсионери, които се опитват да се занимават с управленстсво, крайно не компетенто


14 март 2019 10:44 | Гербер
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На много"знаещи и можещи" пенсионерите им пречат. Вие знаете ли, че от институтите бълват много " подготвени " кадри и ако ги няма опитните пенсионери става страшно за пациентите, или не Ви пука... ей така ...да се злослови ..


14 март 2019 11:16 | ибрико
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

в Петрич е управител на Марио Минев на болницата за рехабилитация.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.