Ќовините на югозападна Ѕългари€
ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т...  
   –егистрац舫абравена парола

ќкончателно: ћладите ченгета от ћ¬– и ƒјЌ— ще преминават по-лесно в други спецслужби


20 юни 2018 15:20  2 коментара   9160 прочитаѕриемните институции н€ма да дължат обезщетение


ћладите служители на ћ¬– и на ƒјЌ— по-лесно ще могат да преминават в други служби за сигурност. “ова бе одобрено с окончателното гласуване на промени в «акона за ћ¬–.

ќттук нататък н€ма да се плаща обезщетение, ако служителите преди да са изпълнили договорите си с ћ¬– или ƒјЌ—, до три месеца след напускането си преминат като държавни служители в службите за сигурност или за обществен ред или в други ведомства и институции, за които се прилагат разпоредбите на закона за ћ¬– относно държавната служба.

—поред досега действащите текстове приемащата структура тр€бваше да изплати на ћ¬– разходите за обучението в съответни€ размер. ƒопустими€т срок на трансфера пък беше само един месец.

ѕо закон курсантите в јкадеми€та на ћ¬– подписват договор за 10-годишна служба. —тажантите пък се задължават да служат поне 5 години.

ѕоправките днес срещнаха известен отпор от страна на Ѕ—ѕ, но б€ха приети от мнозинството.

¬се пак един от текстовете, приети на първо четене, отпадна. —тава въпрос за частта, касаеща напускането на служители от Ќационалната служба за охрана (Ќ—ќ).

“ака институциите, приемащи гардове на Ќ—ќ, ще продължат да дължат обезщетение. ќтпадането на тази поправка между първо и второ четене стана по предложение на ¬алентин  асабов от „ќбединени патриоти”.

ќстана обаче пром€ната, касаеща ƒържавната агенци€ „Ќационална сигурност” (ƒјЌ—). “ака, по същи€ начин служителите на ƒјЌ—, неизпълнили договорите си, ще могат да преминават при облекчени услови€ в други служби./flagman.bg/

ќще за: ченгета  ћ¬–  ƒјЌ—  гласуване ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

20 юни 2018 18:02 | и то€ е €ко
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

ќще по-скандален, но удобно забравен беше случа€т от есента, на далечната 2002 г., когато √ригоров беше шеф на отдел "јвтокражби" към Ўесто –ѕ”. ≈дна септемврийска вечер пред дома на √ригоров в Ѕо€на избухна бомба. –азрушена бе вратата на гаража му и бе счупено задното стъкло на паркираното вътре ауди. “огава √ригоров отрече, че инцидентът има н€каква връзка с работата му. “ой за€ви, че никога не е имал проблеми в работата си и не е бил заплашван.

“върдението му обаче беше отречено от професионалното ръководство на ћ¬–. Ўефът на отдел "јвтокражби" в Ўесто –ѕ” най-веро€тно е имал нерегламентирани връзки с автокрадци, об€ви преди заминаването си за —јў тогавашни€т главен секретар Ѕойко Ѕорисов. “ой уточни, че имало данни, според които √ригоров е бил в контакти с автокрадци и това е било обект на проверка, разпоредена на тогавашни€ директор на —ƒ¬– –умен —то€нов.

Ќа въпрос дали преди взрива е имало сигнали, че √ригоров е корумпиран, Ѕорисов уклончиво отговори, че би използвал по-м


20 юни 2018 20:18 | Q
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

 ъм любителите ентусиасти от струма. ком: ¬еро€тно не осъзнавате какъв махленски език използвате в заглави€та си. ƒобре, че пон€кога копирате текстовете от по-грамотни журналисти.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.