Новините на югозападна България
Бившият на Гала се къпе в милиони, а водещата издържа Стефан  
   РегистрацияЗабравена парола

Общински фонд „Култура” ще подпомага успешни проекти на Неправителствени организации


22 февруари 2019 14:42  6 коментара   4624 прочитаОбщински съвет-Благоевград гласува и прие предложение за създаването на общински фонд "Култура", както и правилник за неговата работа.

Той ще се ръководи от 9-членен експертен съвет, в който ще участват и трима общински съветници, за да се гарантира прозрачност в управлението на публичните средства.

Фондът ще подпомага работата на всички неправителствени организации и културни институти, които имат желание и намерение да създават устойчиви събития в културния календар на Благоевград.

"Идеята е да се подпомагат организации, които искат да реализират свои проектни предложения в нашия град. Създаването на Фонда идва след седем години молби от десетки НПО, които искат да работят на територията на общината. Досега нямахме възможност да ги подпомагаме, но със създаването на този Фонд Общината ще бъде съорганизатор и и партньор на всички, които имат добри идеи и проекти. Това е начин да се подпомагат финансово неправителствените организации на общинско ниво. По този начин ще стимулираме всички организации да работят на територията на Благоевград, да правят събития и културни мероприятия. ", каза заместник-кметът по културата Христина Шопова.

По думите ѝ, това е единственият начин Общината да задържи неправителствените организации да работят именно в Благоевград.

Със създаването на Фонд "Култура", Благоевград се нарежда сред големите общини, в които има утвърдени богати и устойчиви културни календари. Тя даде пример, че в София от 10 години има създадена такава структура, във Варна - от 6 години, а в Бургас - подобен фонд функционира успешно от 7 години.

Още за: фонд  Култура  съвет Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


6 коментара

22 февруари 2019 16:49 | Стоянов
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Браво Шопова- Благоевград-фест, франкофоли, Бг радио, кражби. Фонд култура кражби


22 февруари 2019 18:07 | ТАСКОВ
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

ШОПОВА ЦЕЛИЯТ ГРАД ЗНАЕ ЗА ТВОИТЕ КРАЖБИ КУЛТУРА МЕРОПРИЯТИЯ НА ЛЯВО НА ДЯСНО И ДО ЛЕГЛОТО НА КАМБИТОВ САМА ИСАМО ДА ИМА КУЛТУРНО КРАДЕНЕ


22 февруари 2019 19:14 | $$$
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

А, Камерна опера я направихте камерен оркестър. Крадливи нещастници от герб, време е да си ходите.


22 февруари 2019 19:25 | Хомър
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Герб =гроб.


22 февруари 2019 19:31 | dedo Riste ot Padech
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

ГЕРБ=ГРОБ НА БЪЛГАРИЯ!


22 февруари 2019 22:59 | pppp
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Хайде, още пари от нашите данъци за хранене на измислени културни дейци!!! Но историята го е доказала, нали кметски близодупци : На тълпата и дай зрелища!!! Ако си мислите, че хората са толкова прости и тъпи жестоко се лъжете!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.