Община Благоевград за недохранения мъж от Гоце Делчев: В центъра за временно настаняване няма медицинско обслужване, за случая са били сезирани Социалните

15 юни 2016 14:42   1 коментар   6773 прочита


На 14.06.2016 г., вечерта, 63-годишен мъж от Гоце Делчев, с инициали Л.В., настанен в Център за временно настаняване – Благоевград, е транспортиран в Спешно отделение, във видимо недобро здравословно състояние. Веднага на място са пристигнали ръководителят на Комплекс за социални услуги за стари хора в Благоевград Милена Донева и двама социални работници, които остават да съдействат на дежурния медицинския екип, докато мъжът бъде прегледан и му бъдат направени всички необходими процедури за стабилизиране.

Въпреки, че потребителите на социалната услуга получават пълен храноден от Домашен социален патронаж, се появяват съмнения за недохранване на Л.В., което вероятно е въпрос на личен избор.

63-годишният мъж от Гоце Делчев е настанен в Център за временно настаняване в Благоевград, тъй като остава без дом и в същото време отговаря на всички изисквания по закон да бъде приет в социално заведение. От около една седмица социалният работник в Центъра за временно настаняване Томи Каракостов системно сигнализира в Дирекция „Социално подпомагане“ за недоброто физическо състояние на потребителя и търси съдействие от тях за преместването му в подходяща, за него, услуга с медицинско обслужване.

Център за временно настаняване – Благоевград, съгласно методиките на Министерство на труда и социалната политика е краткосрочна услуга, която не предлага медицинско обслужване.

1 коментар
16 Юни 2016 09:30 | !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

На ви демокрация, лумпени: В 21 в в България подобни случаи!
Които зяха по площади за демокрация и др, които ни я натресоха тази демокрация заслужават да са на мястото на тоя човечец,
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар