Новият директор на РДГ - Благоевград с първа заповед: Ограничава достъпа до инфектирани зони поради нов случай на Африканска чума в община Сандански

18 септември 2019 15:06   9331 прочита


Във връзка с нов случай на Африканска чума по свинете в община Сандански,новият директор на Регионална дирекция по горите в Благоевград инж. Сашко Попов, издаде днес първата си заповед. Тя е свързана с ограничаването на достъпа до инфектирани зони на територията на община Сандански. Заповедта забранява движението на физически лица и пътни превозни средства до горски територии, в ловностопанските райони на Ласкарево, Мелник, Склаве, Хотово. Заповедта е в сила до 17 ноември.

В срок до 30 септември, ТП„ДГС Сандански“ трябва да предприеме действия по извозване на добитата дървесина от временен склад при спазването на строги мерки за биосигурност.

Достъп до ограничените зони ще имат само служители на Регионална дирекция по горите, Югозападно държавно предприятие, Държавно горско стопанство Сандански, РИОСВ- Благоевград, Районни управление – Сандански , Областна дирекция по безопасност на храните, пожарните служби на Благоевград и Сандански, за да изпълняват задължения си и прилагат на мерки по ликвидиране на болестта.Припомняме ,че първият случай на заразено прасе бе в Кресна .Трупът бе намерен в близост до р. Струма край града и предизвика масова психоза,завършила с клане на всички прасета в така наречения заден двор. Над 300 животни бяха умъртвени ,за да се ликвидира възможността от разпространение на заразата .

Цвети Иванова


Още за: заповед   достъп   територия   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар