Нови модерни сгради за възрастни и хора с психични разстройства в Струмяни

20 януари 2021 21:48   7273 прочита


Днес 20.01.2020г. /сряда/ в залата на НЧ „Будител-1997“ – с. Струмяни се проведе закриваща пресконференция по проект „Изграждане на четири центъра за грижа за лица с психични разстройства на територията на Община Струмяни”,

Приоритетна ос 5: ,,Регионална социална инфраструктура“, процедура BG16RFOP001-5.002 „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания”, изпълняван от Община Струмяни.

На пресконференцията , ръководителят на проекта г-жа Александрова , представи проекта и неговите цели, а именно: постигане на интегриран подход при грижата за лица с психични увреждания, подобряване качеството на техния живот, както и тяхното пълноценно включване в обществения живот, чрез изграждане на подходяща нова инфраструктура, в която да се предоставят качествени социални услуги, които индивидуализират подхода към потребителите и целят интегрирането им в социалните общности.

Кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев, благодари на всички партньорски организации, на екипа по реализиране на проектните дейности, на колеги и консултанти, спомогнали за реализацията на тази нова социална придобивка за общината.

На пресконференцията присъстваха кметове и кметски наместници, представители на социални институции, партньори по проекта и общинска администрация Струмяни, представители на медии и други гости.


Още за: Струмяни   сгради   хора   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар