–егистрац舫абравена парола

Ќов протест! ќкованата кметица ƒесислава »ванчева праща хора в Ѕлагоевград! »ска да спаси ѕирин


10 юли 2018 11:02  8 коментара   12793 прочита¬ 18.30 утре пред Ћарго мол в Ѕлагоевград ще се проведе поредни€ протест под надслов ‘’ƒа спасим ѕирин’’. —ъбитието е организирано в социалната мрежа, където изненадващо един от заинтересованите се оказа ѕетър  арджилов. ѕиарът на община ћладост и приближен на кметицата ƒесислава »ванчева е за€вил в социалната мрежа, че иска да посети събитието и да се бори против застро€ването.

¬ града веднага се заговори, че »ванчева е пратила сво€ колега, за да има активност за каузата и да се зашушука отново с името й. ≈кс кметицата на район "ћладост" беше окована в белезници в —офи€, след като бе хваната с подкуп. ¬ече н€колко месеца т€ безуспешно се бори да излезе на свобода, като последната й позици€ е, че иска да прави опити да забременее инвитро.

»ванчева беше избрана за кмет на столични€ квартал ћладост, след шумна пресконференци€, на ко€то се об€ви против застро€ването. —лед това обаче беше хваната с подкуп, именно заради разрешение за строеж.

ѕротестът, който ще се проведе в Ѕлагоевград е срещу решение є 821 на ћ— от 29.12.2017, даващо възможност за строителство в Ќационален парк ѕирин, но не само. ѕротестиращите се об€в€ват и срещу корупци€та на всички нива, срещу зависимите политици, които не жела€т да спазват законите и обслужват частни интереси.

ѕротесът се организира както от природозащитници, така и от граждани, които са против корупци€та, непрозрачното взимане на решени€ и държавната подкрепа за бизнеси, които източват в офшорни фирми спечеленото в ущърб на българската природа, пишат от ѕротестна мрежа.

–ешението на ћинистерски съвет отслабва защитата на ѕирин като отвар€ врати за сечи на вековни гори от б€ла и черна мура, ела, смърч и б€л бор на възраст между 100 и 500 години. ”никалните екосистеми на ѕирин и особено вековните гори са дом на мечки, вълци, диви кози, редки видове сови и кълвачи, както и на над 70 ендемични растени€, от които над 30 се срещат само там и така ѕирин притежава най-гол€мата концентраци€ от такива видове в Ѕългари€. «а да бъдат тези гори това, което са в момента – Ќоев ковчег на биологичните видове на ≈вропа, те са еволюирали хил€ди години, без да бъдат увреждани от човешка дейност. Ќ€ма как да има компенсаторно залес€ване, което би възстановило поражени€та от унищожаването на природата на ѕирин.

ѕетък  ърджилов уволнен от ЅјЌ преди година!

ѕриближени€т от кметицата  ърджилов нашум€ най-много покрай залав€нето й. “огава той даде поредица интервюта в нейна защита, почти във всички големи медии.  ърджилов е част от парти€ ‘’«елените’’, но около името му миналата година избухна и друг скандал. “ой е принуден, по негови думи, да напусне ЅјЌ, след като след като той разпростран€ва съобщение до медиите, че „не прави чест на представителите на българското правителство да приписват заслугите си за признаването на българското малцинство в јлбани€ единствено на себе си”, без да споменат усили€та на д-р ¬еселка “ончева и нейното постижение.. —лед скандала  ърджилов дори намекна, че лично премиерът Ѕойко Ѕорисов стои зад отстран€ването му.

—то€н ѕетров

ќще за: протест  мол ларго  пирин  кметица  зелени ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


8 коментара

10 юли 2018 11:27 | —тарци разбойници
ќценка:
-2
 (
18
 гласа)

“ози да не е упълномощен от »ванчева да отвори фризьорски салон в Ѕлагоевград? ћалко ли са тукашните олигофрени, та и софи€нци ни налазиха? ƒа си прави протестите в —офи€. ј фризьорката да гледа да си спаси задника, а за ѕирин да не се грижи!


10 юли 2018 11:34 |  ире
ќценка:
8
 (
14
 гласа)

ƒа спсим ѕирин .јко пи€ ѕиринско ке помогна ли


10 юли 2018 15:00 | ƒо —тарци разбойници
ќценка:
3
 (
17
 гласа)

ќт такива олигофрени като теб сме на този ред. Ќ€ма значение кой от къде е . ѕирин е на всички българи, а не само на шепа крадливи мафиоти подкреп€ни от глупаци като теб.


11 юли 2018 07:17 | старогражданин
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

Ќаивно е да се представ€ »ванчева като инициатор на събитието. ≈дна корекци€ от —офи€ на тематиката и всички съпътстващи подробности. ћиналата година епицентъра беше ’асково, тази година Ѕлагоевград. ј √ерб не са готови за това. —амо един Ѕисер ћихайлов не стига. —тарите латерни да б€гат от сцената .¬о главе с ”шев.


11 юли 2018 07:41 | bansko
ќценка:
5
 (
7
 гласа)

≈й, омръзнаха ми зелените защитници


11 юли 2018 08:12 | старогражданин
ќценка:
-4
 (
4
 гласа)

ћного преди Ѕойко Ѕорисов ¬и казах, че √ерб е единствената действаща д€сна парти€ в Ѕългари€. «агубени сме всичките ако има приемственост в глупостите, които през годините се сътвориха от всичките тези, които са организатори и на днешни€ протест. ћ»—Ћ≈“≈!


11 юли 2018 08:32 | ћартин
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

“очно написано, мислихме и... ще изхвърлиме тиквун от властта, те погребаха Ѕългари€.


11 юли 2018 11:05 | ћалки€ ѕетърчо
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

Ѕолни мозъци
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.