Нов отлив на кадри от МБАЛ Благоевград: Напускат внезапно шефката на неонатология д-р Й. Руйчева и старшата сестра С.Никова

29 август 2014 15:50   21 коментара   47068 прочита


Изненадващо днес следобед молбите си за напускане на МБАЛ Благоевград депозираха началничката на отделението за новородени д-р Й. Руйчева и старшата сестра на неонатология С. Никова. Около 15 часа днес те подадоха заявленията си до директора на болницата д-р Владимир Пандев. Посочили са лични мотиви,но за всички е ясно, че причината е ниското възнаграждение на медиците ,които от началото на годината напускат държавната болница в търсене на по добри перспективи за развититето си. Д-р Руйчева работи в неонатология в МБАЛ Благоевград над 20 години, Никова е там от около 10. Добри специалисти с дългогодишен опит. Руйчева е единственият неонатолог в Благоевград, има две специалности неонатология и педиатрия. Жалко за болницата ,жалко за неонатология на МБАЛ. Това са поредните квалифицирани кадри, които напускат здравното заведение. Напуснаха вкупом екипите на хемодиализа и вътрешно отделение, както и лекари от други болнични отделия.

Според мълвата се очакват още специалисти от сферата на родилната помощ в болницата да напуснат, тъй като се говори, че до края на годината частната болница ще открие родилно отделение почти в двора на държавната, тъй като двете здравни заведения са съседи.

П. Петрова

21 коментара
29 Август 2014 16:31 | ХУМАНИСТ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ВИНОВНИ СА ДИНОВ И АНГЕЛОВ, И НАЙ-МНОГО КОТКИТЕ НА АНГЕЛОВ! ОТ КОТКИТЕ НАЙ-МНОГО СТИГА! 100 ПРОЦЕНТА! ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е ТИТАНА ПАНДВЕ!


29 Август 2014 17:14 | до кога?!
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

Виновни са всички здравни министри от различните управляващи партии през годините на прехода. Отдавна трябваше да се изготви здравна карта на България с необходимите и достатъчни здравни заведения и да се преустанови откриването на излишни такива, каквато е болница Пулс в нашия град. За всеки здравомислещ е ясно, че това е предпоставка за нелоялна конкуренция. МБАЛ е напълно достатъчна болница за града и региона, и при добро управление щеше да върши необходимата и достатъчна здравна помощ. А и чрез държавна болница държавата е в състояние да изпълнява и социални функции, лекувайки и хора в затруднено материално положение, каквото Пулс няма да си позволи. Но иначе Пулс ще изсмуче добрите лекари от държавната болница и май е на път да я фалира. Каква държава може да позволи това да се случи и да не реагира- напълно срутена държава!


29 Август 2014 18:30 | безпомощни сме с-щу това
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Прекаленото роене на здравни заведения буквално води към фалит здравната каса. Вече на всички ни е ясно, че във всички здравни заведения се изучиха как да доят парите ни от здравната каса с преувеличени диагнози, с приемане на лежащо болни за щяло и нещяло, за извършване на напълно излишни манипулации и дори операции, напълно излишни изследвания, които за съжаление дори самата здравна каса изисква. Направиха ми операция на глезена в столична клиника и въпреки, че им представих ЯМР, КОЙТО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКЪПО ИЗСЛЕДВАНЕ, ми направиха и рентгенова снимка. На въпроса ми защо излишно ме облъчват и харчат пари за снимката, ми отговориха, че в документите за касата е нужна и тя! Заради недалновидност и безхаберие НЗОК е на път да фалира.


29 Август 2014 19:12 | Oh
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Всеки постъпил в болница трябва да бъде приет по някоя клинична пътека. Лекарите в болниците избягват излишни скандали с пациенти като просто ги приемат всичките. А пациентите като не искат да точат касата с тях просто могат да не постъпват в болница. Никой не ги кара насила. Само че в този случай трябва да платят за лечението си у дома. А плащането не ни е силна страна.
Иначе многото безумни изисквания на здравната каса са известни. Докато изкукали феодални професори са консултанти на касата ще е така!
Така че обвиненията за точене на касата от лекари са силно преувеличени. Те или трябва да бъдат бити от пациенти и близки, защото не са приели някой, който няма нужда или трябва да търпят упреци, че точат касата.


29 Август 2014 19:24 | андрешко
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

някой знае ли, кога ще е откриването на новото крило на "пулс"?


29 Август 2014 22:46 | Дора
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Само в нашата страна може да се случи това - до държавната болница и частната ПУЛС. Хубаво частна, но да не се дават направления. Щом е частна, отиваш плащаш си и те лекуват. Никъде по нормалните държави го няма това - имаш пари плащаш в частната клиника, останалите в държавната. А това нормално ли е още се строеше другата част от ПУЛС и вече им дадоха лицензи за хемодиализа и други. Не сме нормална държава и това си е.....


30 Август 2014 00:20 | до д-р Руйчева
Оценка:
1
 (
23
 гласа)

Успех на теб и на целия екип, който ще те последва на по-късен етап в ПУЛС! Заслужавате по-добро заплащане и по-добри условия на труд!


30 Август 2014 07:49 | село
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Наистина всички заслужаваме повече. Медицинския персонал добро заплащане, пациентите добро лечение. Здравната каса не заслужава източване. Болниците са много лошо лекуваните пациенти много. И какво? Само си коментираме! А някой трябва да направи нещо? Ама какво и кой Бог знае!


30 Август 2014 08:20 | Катерина
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Ако, д-р Руйчева е толова груба и в частната болница, тежко на родилките и бебетата.


30 Август 2014 10:55 | андрешко
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

доро, тъпа ли си се родила, или ходиш на курсове?! кой бяга от хубавоно, ма? как може да сравняваш новата болница, строена по съвременни изисквания и другата, която се превърна в кочина, където повечето доктори те гледат в ръцете? такова грубо отношение към пациента само в държавна болница може да се види! всеки сам си избира къде да работи и кой да го лекува! освен това не "пулс" разследваха за източване на здравната каса! държавната болница, вместо да реве, като ощипана мома, да се стегне и оправи!


30 Август 2014 12:39 | ясновидец
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Ясни са нещата... Трите специалистки чакат Михайлов на бел кон! Гонят Руйчева заради Калпазанова, сменяват Митев с дребничката на ръст Константинова и пей сърце. Схемата на ръководството на ръководството ГЕРБ! И ушите стават зам. директор.


30 Август 2014 12:56 | агенция на ухо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

В цялата болнична помощ едни от най-слабо печелившите и същевременно най-рискови с висока смъртност са неонатологичните отделения поради крехкостта на пациентите им. В МБАЛ те бяха добре защото линейките с тежко болните новородени летяха безотказно към София. Нали никой не си мисли, че тука са ги спасявали? Но в частната "Пулс", където нямат Спешна помощ, с линейки, всеки курс до София на единствената им линейка се плаща. Дали д-р Руйчева е наясно с този факт, както и с факта, че най-много съдебни дела са заведени срещу неонатолози от частни болници? Защото хората си плащат и то не малко пари и срещу това искат живо и здраво бебе, а това никой, който се занимава с медицина добре знае, че не може да се гарантира сто процента. А иначе всички в МБАЛ знаят че тя напуска защото е искала отчисления от парите на гинеколозите. А що се отнася до МБАЛ БЛ тя няма да фалира не я мислете, МНЗ и държавата винаги ще финансират държавните болници, но ако Здравната каса фалира частните б-ци ще бъдат но


30 Август 2014 13:06 | ясновидец
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Не напускат, а ги гонят от новата коалиция ГЕРБ-БСП! И затова отиват при помака Лефтеров в Дупница. Нали там болницата е на Местан,


30 Август 2014 14:12 | гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Как да има пари в държавната болница, като на новопостъпил пациент му се правят всички необходими изследвания, без да заплаща абсолютно нищо, а в Пулс постъпих с бланка N7, и ми казаха, че щом не съм си направил изследвания на кръв и урина трябва да си ги платя допълнително. Е, как Пулс няма да открива нови отделения?


30 Август 2014 14:20 | 62
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

А другарят Пандев, след като забърка огромни каши в болницата е решил да се спасява с депутатски имунитет. Като за последно иска да тегли заем от 1 000 000 лв. за ангиограф, нищо че същия струва около 2 000 000ЛВ. лв. и с ремонта сумата ще надхвърля 2 500 000лв. Няма значение че персонала напуска и няма пари. Важното е да се пазарува и да се забъркат нови каши. Време е институциите да вземат отношение.


30 Август 2014 14:44 | ДАРКО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДПС ДУПНИЦА Е В ДЪНОТО НА НЕЩАТА. ПАНДЕВ И МЕСТАН СЪСИПВАТ ВСИЧКО В ПОЛЗА НА ЛЕФТЕРОВАТА БОЛНИЦА.


30 Август 2014 17:46 | 5 етаж
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

струма, защто не пишете истината. Колко молби за напускане има подадени и чакат. Д-р Руичева напуска, защото не можа да издьржи простотийте на НЕДИН И ПАНДЕВ. нИКОЙ НЕ ОТГОВОРИ -ЗАЩО НАПУСКАТ ЛЕКАРИ И СЕСТРИ=НЕ Е САМО ЗА ПАРИ, А ОТ НЕНОРМАЛНИКА НЕДИН. ПРИ СТЕРЕВ НЕМА ЧАСТНО, ПАРИТЕ НЕ СА ПОВЕЧЕ-ОПИТАХМЕ И ПРИ НЕГО. ИМА САМО РЕД И ПРАВИЛА


31 Август 2014 00:14 | 6 етаж
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Ей 5 -ия етаж ми стой си в в Пулс щом ти е толкова добре, какво се занимаваш с проблемите на МБАЛ БЛ? Хем ти е добре хем напиняш да се върнеш а? Щото ако Здравната каса обяви частичен фалит МОЖЕ ЧАСТНАТА БОЛНИЦА ДА СЕ ОКАЖЕ НОВОТО "КТБ" а? То много "незаменими "специалисти напуснаха пък МБАЛ не затвори отделения ами даже намали дълга на болницата завещан й от Красьо (не Черния)!!! Прави си четките на Щерев за да трупаш точки без да даваш квалификации на ръководството на МБАЛ-много" ниска топка" си за това!!!


31 Август 2014 08:53 | дос
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ей, тоз доцент, пардон 6 етаж не спи бре. Записва среднощтни бисери и пак многопоучително се кара и напътства. Само че и той носи отговорност за пълния хаос и изгонените специалисти от болницата. Но идва и неговия ред.


31 Август 2014 18:47 | до андрешко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тя държавната болница ще се стегне и ще се оправи, положението в здравеопазването вече е нетърпимо и много скоро щат не щат политиците трябва да се намесят разумно, защото на тази държава са нужни здрави хора, та да работят и пълнят хазната. И много скоро НЗОК ще плаща за лечение само в държавни болници, а в частните ще си плащат пациентите кеш или плащащите в допълнителни здравни фондове. Тогава такива като теб андрешковци ще се лекуват само в държавните болници, независимо, че си харесват частните!


31 Август 2014 20:34 | док 2
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ПРАВ СИ ЧЕ НАПИСАНОТО ОТ 6 ЕТАЖ Е НА ЛУДИО НЕДИН. ОНО СИ ЛИЧИ. БОЛНИЦАТА ЧЕ Я ИМА, НО БЕЗ ПЕРСОНАЛ И БЕЗ МЕНГЕЛЕ-НЕДИН, А НИЕ ЧЕ СИ ОСТАНЕМЕ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар