Ќовините на югозападна Ѕългари€
“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)  
   –егистрац舫абравена парола

Ќазначават 600 тол полицаи с нулев шанс за корупци€


6 септември 2018 10:48   12481 прочита“ол полици€ ще следи за плащане на винетки и пътни такси по републиканските пътища от шофьорите. “ова об€ви регионални€т министър в оставка Ќиколай Ќанков пред „ћонитор“. «а целта ще бъдат назначени 600 души, които ще патрулират по пътищата. «а да изпълн€ват те службата си, от јгенци€ „ѕътна инфраструктура“ (јѕ») ще закуп€т 100 нови автомобила. ѕреди дни регионалното министерство предложи пром€на на структурата в пътната агенци€.

ѕод нейната шапка ще бъде създадено ново звено „Ќационално тол управление“. ¬ него ще бъдат назначени нови 921 служители, които да управл€ват тол системата за плащане на пътни такси по републиканските пътища. „аст от тази бройка ще бъдат и новите тол полицаи. »здръжката им ще струва на държавата 1,3 млн. лева на година, об€ви Ќанков и допълни, че сумата е два пъти по-малко от тази, предложена им от вътрешното министерство за същата дейност. ќколо 3 млн. лева са поискали от ѕътна полици€, за да след€т дали шофьорите са изр€дни. Ќанков твърди, че корупци€та в работата им ще бъде невъзможна, защото всичко ще бъде „дигитализирано“.

„ќсвен от камери контрол тр€бва да има и от хора. Ќовите служители ще бъдат назначавани на трудово правоотношение чрез конкурси. —амо 10 човека от цели€ щат от новото звено ще бъдат в общата административна дирекц舓, коментира промените в институци€та министърът в оставка. ќт документите става €сно, че за новото звено ще са необходими близо 3.7 млн. лева на година.

Ќовото звено "Ќационално тол управление" ще подготв€ издаването на разрешителни, събиране таксите за движение на тежки и извънгабаритни превозни средства и за рекламните съоръжени€ в обхвата на път€ и в обслужващите зони, ще поддържа съоръжени€та и системите на системата. ѕървоначално е имало иде€ ц€лата дейност да се извършва от външна фирма, но по насто€ване на двама министри – √оранов и Ќанков, работата ще се извършва в рамките на јгенци€ „ѕътна инфраструктура“.

 ъм не€ ще бъде създаден център за обработване на данни, в който ще се извършват всички дейности, свързани със събиране на данните за целите на пътното таксуване, изчисл€ване на пътните такси и т€хното събиране. ќтделно се предвижда създаването на кол център, в който да се получава информаци€ за нередности, запитвани€ на ползватели на платените пътища и да бъде предостав€на информаци€ и отговори на запитвани€. ѕредвижда се до кра€ на 2018 г. да бъдат назначени до 393 служители, като поетапно през следващата година ще се назначат и останалите служители.

ќще за: полици€  шанс  корупци€ ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.