Наталия пристигна от Украйна, за да води арт група за децата на общността в Банско

27 януари 2023 05:40   5 коментара   5023 прочита


Украинската писателка с български корени Наталия Стоянова представи своята книга „Най-добрият знак” в Детски отдел на библиотеката при читалище „Н. Вапцаров 1894”. 
Малката книжка е написана паралелно на украински и на български език, а илюстрациите са нарисувани, така че децата читатели сами да ги оцветят. За да е забавно и цветно представянето на книжката, писателката бе организирала и специални АРТ занимания. 
Авторката разказа, че винаги е мечтала да дойде в България. Нейният баща е българин, майка ѝ е рускиня, а Наталия цял живот е живяла в Украйна. Писателката сподели, че е много благодарна на правителството на България и на украинската общност в Банско, които са я поканили да води АРТ група с техните деца. 
Наталия Стоянова все още няма статут на постоянно пребиваващ в България, затова и всичко, свързано с арт терапията, прави благотворително. „Подарявам всичко, което имам, защото и на мен много ми подариха. Имам усещането, че в небесната канцелария водят сметка кой получава и какво дарява. Сякаш някой ме ръководи отгоре! ” 
 Когато децата са далеч от техния роден дом, книгите са единственото, което остава като връзка с него. Затова искаме да дадем утеха и вяра, че доброто винаги побеждава, както се случва и в приказките. 
Книгата „Най-добрият знак” може да прочетете в Детски отдел на библиотеката. 


Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
27 Януари 2023 06:33 | Айде
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Кога ще се връща?


27 Януари 2023 10:52 | Добър показател
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Свършиха се учителите в Банско, та дойдоха от братска Украйна да ни научат на култура, каквато тя лично няма. Тя прави лошо впечатление на обществени места.


27 Януари 2023 11:33 | гражданин
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Айде беш в Украйна нямаш работа тука


27 Януари 2023 17:52 | Боли ме
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Никой не ви пита искате ли или не, тя си идва и започва работа.


28 Януари 2023 20:50 | Стас
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дано не са изтъркани страниците на книгата! Трябва да се прочете, ако можеш да се вредиш...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар