Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си   
   –егистрац舫абравена парола

Ќа 17 септември 205 първокласници за първи път ще прекрачат прага на училищата в община –азлог


14 септември 2018 09:09   3070 прочита«а –азлог бро€т на първолаците е 136, а по училищата в селата на общината са 69. “ази година те са с четирима повече в сравнение с миналата учебна година, когато б€ха 201.

Ќай-много деца – общо 46, са записани в ќ” „Ќикола ѕарапунов“, 36 в Ќ” „яне —андански“, 35- в Ќ” „ ирил и ћетодий“ и 19 в —” „Ѕрат€ ѕетър и »ван  аназиреви“.

ќт съставните села в общината най-много са първолаците в с. Ѕан€. “ам прага на ќ” „ѕаисий ’илендарски“ в първи€ учебен ден ще прекрачат 37 деца, в ќ”„—в.св.  ирил и ћетодий“ в с. Ѕачево – 15, в ќ”„Ќеофит –илски“ в село √орно ƒраглище – 10, и в ќ”„Ѕрат€ ћиладинови“ в село ≈лешница – 7.

Ўест училища на територи€та на общината ще стартират тази година със самосто€телни и слети маломерни паралелки. ≈дна самосто€телна ще има в ќ” „ѕаисий ’илендарски“ в с. Ѕан€, а в Ќ” „яне —андански“ в –азлог ще има две. — шест самосто€телни паралелки започва ќ” „—в.св.  ирил и ћетодий“ в Ѕачево, а със седем – ќ” „Ѕрат€ ћиладинови“ в ≈лешница. ”чилището заедно с детска градина „Ќадежда“ в селото са об€вени и за защитени.

ќт останалите учебни заведени€ с три самосто€телни и две слети от два класа паралелки стартира учебната година ќ” „Ќеофит –илски“ в село √орно ƒраглище, а в Ќ” „—в.  лимент ќхридски“ в село ƒобърско се оформ€т една сл€та и една самосто€телна. «а първа година ќ” „—в.  лимент ќхридски“ в разложкото село ƒобърско стартира новата учебна година без първокласници. ¬ селото има само едно детенце, което тази година е в първи клас, и то е записано в –азлог. ћиналата година училището стартира само с двама първокласници, а тази година е нулева поради липса на деца.

¬сички училища са готови да посрещнат учениците за първи€ учебен ден.

Ќј ƒќЅЏ– „ј— ¬ –ќƒЌ»“≈ ”„»Ћ»ўј

Ќј ¬—»„ » ћјЋ » ѕЏ–¬ќЋј÷»!

”—ѕ≈ЎЌј Ќќ¬ј ”„≈ЅЌј √ќƒ»Ќј,

”„≈Ќ»÷» » ”„»“≈Ћ»!

— уважение,

»нж.  расимир √ерчев
 мет на община –азлог

ќще за: ученици  –азлог  община ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.