Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики  
   –егистрац舫абравена парола

ћъдро и далновидно управленско решение! —ъветниците в Ѕлагоевград забъркаха €ка каша! »збрани€т да ръководи онкоболницата д-р –.  ондев не е напуснал ћЅјЋ!


13 март 2019 09:52  14 коментара   9384 прочитаЌ€ма молба, а ако има тр€бва да изработва 3-месечно предизвестие! «аконът е категоричен!


ѕълна каша забъркаха благоевградските съветници вчера, след като по предложение на хирурга д-р ¬л. “аковски бе избран д-р –умен  ондев да ръководи онкоболница "—в. ћина".. 33-ма местни парламентаристи гласуваха предложението, без да са запознати с последиците от гласовете им. Ќазначават д-р  ондев, който е шеф на ¬ътрешно отделение в ћЅјЋ Ѕлагоевград да ръководи болница, без той да е напуснал старото си работно м€сто.

ќказва се, че молба за напускане при ръководството на ћЅјЋ н€ма. ј ако има законът е категоричен, че като шеф на отделение  ондев тр€бва да изработи 3-месечно предизвестие, за редовите лекари предизвестието е 1 месец. јко  ондев напусне внезапно, то той ще тр€бва да бъде уволнен. ѕарадоксът, който сътвориха местните съветници разтърси две болници.

≈дната "—в. ћина", очаква нови€ си директор  ондев на 15 март, а се оказва, че той все още е началник на ¬ътрешно отделение в ћЅјЋ Ѕлагоевград.  ак ще стане преходът от едната към другата болница е не€сно, но във всички случаи ще бъде или погазен законът, или  ондев ще бъде освободен от ћЅјЋ Ѕлагоевград, по член, който не е в негова полза. ѕълна каша, смес от невежество, непознаване на законите и бърза работа, срам за местни€ общински съвет.

ѕрипомн€ме, че до момента онкоклиниката в Ѕлагоевград се ръководи от потолога д-р √еорги √еоргиев, чийто договор за управление изтече и местни€ общински съвет пак по незнайни причини не продължи. ƒ-р √еоргиев остана като професионалист и отговорен директор да ръководи онкоклиниката до 15 -ти март, давайки възможност на ќЅ— да намери подход€щ негов заместник. јко досегашни€т управител √еоргиев си бе тръгнал в ден€ на освобождаването му, в клиниката щеше да настъпи истински хаос, тъй като обезглав€ването означаваше липса човек, който да подписва документи, който да носи отговорност за случващото се в не€.

—лед 2 дни обаче, √еоргиев си тръгва, а както се вид€  ондев все още ръководи ¬ътрешно отделение! јми сега?!  ак ще изл€зат от батака съветниците без да нарушават законите. ¬чера избрани€т нов директор на онкоболницата дори не бе в залата на ќЅ—!

¬ъпросите, които остават отворени:  ога научи д-р  ондев за мъдри€ съветнически трансфер, как ще напусне болницата и знаел ли е, че се готви преназначението му, очаквайте подробности по батака, сътворен от местни€ ќЅ—.

ѕ. ѕетров

ќще за: съветници  –умен  ондев  онкоболница ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


14 коментара

13 март 2019 10:08 | —със
ќценка:
3
 (
9
 гласа)

—трума, от зор да го напишете по-бързо или по принцип сте си толкова неграмотни?


13 март 2019 10:12 | mima
ќценка:
0
 (
6
 гласа)

ћаани лупата па ти бе горни€, аз па не виждам грешки


13 март 2019 10:16 | √ербер
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

Ќе се терзай те излишно. “ива е съгласувано с ƒ р  ондев предварително. Ќе може без негово знание, н€ма логика иначе. «ащо прав€т хората на малоумни. √ледаме шоу на псевдо политици, които искат да вземат и последните съхранени общински залчета от баницата. ∆алко е, че са давали хипократова клетва, а си гон€т само личните облаги, не тези на болните хорица. Ќо, питам се √осподи.... н€матли страх и съвест... нали и те са хора от кръв и плът..... не са застраховани от божи€та ръка?????


13 март 2019 10:19 | √еорги янакиев
ќценка:
14
 (
18
 гласа)

Ќай слаби€ общински съвет с най слаби€ кмет.


13 март 2019 10:20 | изпатил
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

ј помислиха ли за болните в двете болници, Ќ≈, какво ще стане с комиси€та в онкологи€та към ко€то се насочват болните хора, какво ще стане с пациентите от др. болници които работ€т с онкологи€та в Ѕлагоевград, “ќ¬ј ѕќћ»—Ћ»’“≈ Ћ» √ќ, «ƒ–ј¬ Ќј ЅќЋ≈Ќ Ќ≈ ¬я–¬ј. ЋќЎќ –≈Ў≈Ќ»≈,  Џƒ≈ —ј ё–»—“»“≈,  ј ¬ќ –≈Ўј¬ј“≈ Ќј  ќЋ≈Ќ÷≈ - —ЏƒЅ» Ќј ЅќЋЌ» ’ќ–ј.....


13 март 2019 10:33 | √ербер
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

јко н€кой мислеше, н€маше да сме на този хал. ƒържавната болница беше мощно здравно заведение... гръбнакът на региона, а сега е болница за ...от немай къде.  ой ще мисли за хората който попадат там... никой. ј, и господин директора е добър човек и ще освободи д р  ондев без резервно.... нали тр€бва да се се върши "услуга", щом € искат от общински€ съвет. “ам са "пазителите, закрилници те" на електората


13 март 2019 10:41 | –азтревожен гражданин
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

«а кой ли път —–јћ!!!!!


13 март 2019 11:28 | ”рко
ќценка:
9
 (
11
 гласа)

“ози тъпанар “аковски само обърква всичко, в което се намеси. јй сиктир, в лево!


13 март 2019 11:57 | д€до йоцо
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

наесен с песен и кебабчета пак ги изберете.....


13 март 2019 12:42 | √ербер
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

—рам, та гол€м срам, за кой ли път. –омите са тези, които ги избират срещу кебапчета, и мнооого социални помощи. Ѕог високо, цар далеко, интелектуалците са наплашени и си крутуват/истинските/, не измислените.


13 март 2019 14:59 | More
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

“аковски забърка всички каши в онкологи€та, но кмета го отнас€ сега. ѕълен батак в администраци€та на болницата. —четоводителка, натрупала огромни задължени€. —трахлив (бивш) директор, кл€ка на всеки .  ато е онкологи€ сложете онколог за управител, поне да знае за какво иде реч. ј може й “аковски да го сложат за да се оака и там.


13 март 2019 18:11 | ?!
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

≈лементарно бе ”или, отдавна тр€бваше да се обедин€т ћЅјЋ и онкологи€та под една шапка и н€маше да се получи гаф! » без това са си общински болници. Ќо на онова леке “аковски не му изнас€, той си ползва онкото като сво€ частна болница и ходи из града, като патриций, а сел€ка “асков и сюри€та сел€ни€ в местни€ парламент го гледат, като Ѕог и му игра€т по свирката... до кога?!?!


13 март 2019 19:27 | ќнко
ќценка:
-2
 (
4
 гласа)

–ешението е правилно успех на кондев дано успе да стабилизира онкоболницата след този крах дето ми завещава некомпетентни€ предишен син директор изб€гал от потъващи€ кораб първи вземи си и тези дето докара с теб в администраци€та подлогите ’а ха ха


13 март 2019 22:34 | јь
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

 ъде е дипломата на “аковски за менджимъмт, с какво гарантира умение и такт за управление или е един балон, който ще полети есента
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.