МОСВ започна спешна проверка в Национален парк „Рила”

06 юли 2020 15:53   2 коментара   4039 прочита


Проверка за разполагането на строителна техника в района на Седемте рилски езера започна днес МОСВ. Тя е по разпореждане на Върховна административна прокуратура, съобщава Бгнес. Екип експерти от министерството влезе в офисите на Национален парк „Рила”, след което ще посети и района на Седемте рилски езера.

Проверката по искане на прокуратурата е образувана за забелязаните тежки строителни машини в района на Седемте рилски езера в Национален парк „Рила”.

Твърди се, че строителните дейности, осъществявани в района на езерото „Бъбрека”, са незаконосъобразни.

По този повод Окръжната прокуратура в Кюстендил вече е възложила проверка на Областна дирекция на МВР, за което Върховна административна прокуратура е информирана.

Проверката следва да установи по документи и на място кое юридическо лице изпълнява дейностите по проекта, както и кой е разпоредил в Природния парк да се осъществява строителна работа с багери.

Ще трябва да се установи дали фирмата, извършваща дейностите, е имала изготвен, съгласуван и одобрен проект за строително-ремонтните дейности в парк „Рила”, съобщават от ВАП.


Още за: проверка   МОСВ   Рила   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
06 Юли 2020 21:25 | Стоян
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Изглежда служителите на парковата охрана не са забелязали навлизането на багера и другата тежка техника. Гледали са на другата страна. Да се смени цялата КОРУМПИРАНА ПАРКОВА ОХРАНА!!! Да им се търси лична отговорност от прокуратурата!


07 Юли 2020 00:11 | Дупничанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз лично съм ги видял тези от паркова, иначе пиле не дават да прехвърчи през тях, камо ли багар! А багера сигурно е слязал през 8-мото езеро хахаха
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар