Милее ли ОбС - Благоевград за ОФК „Пирин“?! Съветници гласуват бизнес плана за отбора

23 юли 2019 12:11   10 коментара   6734 прочита


Милее ли Общински съвет - Благоевград за бъдещето на ОФК „Пирин“?!, това ще стане ясно на предстоящата редовна сесия на местния парламент. На заседанието съветниците ще гласуват предложение за приемане на бизнес план за разширяване на сътрудничеството за развитие на отбора.

В плана детайлно са описани принципите на бъдещата съвместна дейности, бюджетите за следващите 5, 7, 10 години, както и целите, които клубът си е поставил. В бизнес плана е включено и развитието на Детско- юношеската школа. А осезаемо промените в отбора на ОФК „Пирин“ започнаха и позитивите са на лице. Само преди 3 дни, с нови екипи и състав, отборът победи с класическото 3:0 коравия отбор на Сливнишки Герой.

Почти не минава сесия, без името на ОФК „Пирин“ да е замесено, независимо дали е включено в дневния ред като точка. Минало, настояще и бъдеще на отбора вълнува живо местните парламентаристи. Много от тях се обединяваха, когато трябваше да обвинят кмета Атанас Камбитов и управата на клуба в недобро управление и липса на стратегия за тима, после рязко същите тези съветници се разединяваха, когато трябваше да се намери общо решение за стабилизиране на отбора.

Отпускането на средства от общинския бюджет не веднъж е било обект на отричания и спорове в местния парламент, а след това публично „благодетелите-съветници“ са се поздравявали, че видиш ли са подпомогнали местната емблема-ОФК „Пирин“. Подобна бе и ситуацията, когато „на терена“ излезе мощен спонсор, готов да инвестира в отбора, който през 2022 година ще навърши век.

Инвестиционният посредник „Емирейтс Уелт“ и ОФК „Пирин“ подписаха договор за реклама. Водеща фигура за партньорството е г-жа Ива Уорън, родена в Благоевград и носеща в сърцето си „орлетата“. И добрите новини не спряха до тук. ОФК „Пирин“ получи и лиценз за професионален футбол за настоящия сезон. Привлечени бяха нови футболисти, феновете се оживиха, събуди се надеждата им, че техният любим отбор ще се възроди като феникс. Да, но и в тази радост се намериха недоброжелателни коментари, скрити зад нечистоплътни мотиви.

И за да удостовери думите си пред местните парламентаристи и песимисти, г-жа Ива Уорън в готовност обясняваше, че единственото желание е: ОФК „ПИРИН“ да влезе в големия футбол. Сесията на ОБС Благоевград е в този петък! Очаквайте!

К. Тодоров


Още за: ОбС   план   ОФК Пирин   Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
23 Юли 2019 12:18 | Никола
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Защо след като отбора е още общински на емблемата пише ФК, а не ОФК?


23 Юли 2019 12:32 | Тони
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Георги това ли ти е проблема бе улав ? На емблемата може да си пише всичко, офк, пфк, фк и тн. Гледай по ведро на нещата и в бъдещето


23 Юли 2019 12:45 | Никола
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Не е мой проблем това, но след като на досегашната емблема имаше ОФК, би трябвало и на новата да е ОФК, докато отбора е общински.


23 Юли 2019 13:02 | смях
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

дайте имената на общинските съветници, които ще гласуват против това нашите пари, парите за училища, за болници, пътища да идат за измамите в Пирин и да ги подкрепим на следващи избори. Срам за когото гласува и 1 лв да се даде. Хората гледат.


23 Юли 2019 13:49 | Милчев
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

До Никола и до Смях, леко сте се объркали


23 Юли 2019 14:39 | Никола
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тук имаше коментар, нарушаващ правилата за публикуване. Запознайте се с правилата непосредствено под коментарите.23 Юли 2019 16:00 | Гошко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Объркал се е баща ти, вместо да се изпразни на някоя трънка, виж какъв дебил е създал.


23 Юли 2019 19:56 | аз
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Докато в Об. Съвет има користно настроени „ приоданци, необичащи града ни”, не очквайте да обичат Пирин


23 Юли 2019 23:49 | Пепи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Проблема е в това че школата на пирин произвежда таланти а после ги гони а прибира юноши на други отбори и защо общината да дава пари те не са ли от данъци


24 Юли 2019 08:44 | Никола
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не ти се разбира, кефал. Опитай се да пишеш грамотно на БЪЛГАРСКИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар