Масови проверки и солени глоби за неносене на маски в Благоевград и региона

24 октомври 2020 18:13   9 коментара   13328 прочита


Масови проверки се извършват из цяла Благоевградска област във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването за задължително носене на маски и на открити места, която влезе в сила от 21 октомври.

Само за час бяха съставени 6 акта за неносене на маски при проверка в заведения в Благоевград. Глобите за служителите в нарушение са от 300 до 1000лв.

Проверките се извършват от служители на общината и на районна прокуратура, съвместно с инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград, РЗИ и МВР.

Проверките, направени на територията на областта вече са над 300, като при тях са съставени 16 акта за нарушения, най-честите сред които са неносене на маски на определените за целта места и неспазване на необходимата дистанция и струпване на хора.

Освен заведения, проверки се извършват и в градския транспорт, търговски обекти, както и на други места, където традиционно има големи групи от хора на едно място.

На повечето места е осигурен контролиран достъп и пропускателен режим за посетителите, както и дезинфектанти на входа на всеки обект, но не са рядкост и обекти, в които има грубо неспазване на министерските заповеди, въведени заради увеличението на заразени с COVID-19.

Г. Георгиев


Още за: маски   глоби   пиринско   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
24 Октомври 2020 19:00 | До подлогите
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Познат влезна с коронавирус в болница излезна с цироза след безразборното тъпчене с антибиотици (два през устата и един венозно), до всички които ще гракнат сега в защита на мафията да ми обяснят как се лекува вирус с антибиотици.


24 Октомври 2020 19:35 | До горния
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не вирусът се лекува с антибиотици, умнико, а последиците от вируса. И верно, точно от двата антибиотика за пет дни, примерно е получил цироза. То те така става тая работа. Изказваш се неподготвен.


24 Октомври 2020 20:36 | До втория коментар
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Абе глупако какви последици, като още от влизането са го почнали с антибиотици, ако си лекар си срам за гилдията ако ли пък не се изказваш неподготвен


24 Октомври 2020 20:52 | AAA
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Според мен трябва да се наложат по-строги мерки в града на "безсмъртните" некомпетентните и невярващите, че има опасен вирус!!! Има много области в които може да се работи онлайн, но не се прави! Чака се някой да нареди, но този някой не мисли вече нито за възрастните нито за младите!!! И за да не стига до усложнения след лечението на инфекциите от корона вирус, нека ВСИЧКИ да бъдем по-отговорни! Да спазваме наложените ограничения и дори сами да си налагаме ограничения, за да не ни се налага да ни лекуват! Бъдете сигурни, че колкото и да ни обясняват, че имат достатъчно познания и лекарства, лекарите не са убедени, че прилаганото от тях лечение ще даде добър резултат при всеки! БЪДЕТЕ ДИСЦИПЛИНИРАНИ И ОТГОВОРНИ!!!


24 Октомври 2020 21:03 | Нако
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бой и глоби джумайска по недисциплинираната сволоч.


24 Октомври 2020 22:14 | 28933 ���Жро �
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Насушахме се на пржстотии


25 Октомври 2020 00:23 | BIG DICK
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

struma, ше ядете ку@а за фалшива паника и вие и вашето прасе) шиши/, ще ви обесим за ташаците. майка$и дее§а и боклу%ците.


25 Октомври 2020 01:39 | Цветан с апартаментите
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Струма - стършел, плаши нсрода по заповед на шиши и герб.


25 Октомври 2020 17:48 | �� ����� �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Преди няколко дни посетих РУСО за оформяне на документи за санаториум. Всичко беше под контрол до кабинета, в който трябваше да вляза - всички бяхме с маски и чинно изчаквахме реда си. Какво беше учудването ми, когато във въпросния кабинет трите служителки бяха без маски, а средната бая кашляше, но това не правеше впечатление на колежките и. Въздържах се от забележка, защото чиновничката, която ме обслужваше -точно срещу вратата беше много груба и нелюбезна, и се опасявах, че може да ме изгони ако реагирам.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар