Крути мерки! Арестуваха тираджия от Петрич, нарушил карантината, благоевградчанин налетя на служител в РЗИ, общо 5-има от Пиринско с дела в Извънредното положение

24 март 2020 09:14   6 коментара   23044 прочита


55-годишен тираджия от Петрич бе задържан вчера и обвинен в нарушение на мерките в условията на Извънредно положение. Шофьорът, който преди дни се върнал от Италия, не бе открит на адреса си вчера, което незабавно му натресе сериозна беля. Открит е и е вкаран в полицията, където му е повдигнато обвинение. Ще влезе в съда.

Същата мярка е приложена и спрямо гоцеделчевец, нарушил карантината, както и благоевградчанин, забравил да съобщи, че се е върнал от Италия. Мъжът се държал крайно агресивно в РЗИ, дори налетял на бой на служител.  

Ето какво съобщиха официално от окръжна прокуратура . В Окръжна прокуратура – Благоевград са образувани пет досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – нарушаване на мерки против разпространяване на заразителна болест по хората по време на пандемия или извънредно положение.

Две от тях се водят под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград. На 19.03.2020 г. мъж, завърнал се от Италия, нарушил предписание за поставяне под карантина на адрес в гр. Благоевград за срок от 14 дни. При друг случай, на 22.03.2020 г., 19-годишен младеж, след пристигане от Великобритания, излязъл на разходка с баща си в гр. Благоевград. С действията си той нарушил въведените на територията на страната противоепидемични мерки и предписание за поставяне под карантина, издадено от РЗИ.

 Другите три досъдебни производства за престъпления по чл. 355, ал. 2 от НК се водят в Районна прокуратура – Гоце Делчев.

В резултат на възложена съвместна проверка на лица под карантина, извършена от органите на МВР, РЗИ и общински такива, е било установено, че лицето Ю.Ц. не се намира на посочен от него адрес в гр. Гоце Делчев.

На 07.03.2020 г., при влизане през КПП Калотина, мъжът попълнил формуляр за събиране на данни на пристигащи от Италия, във връзка с епидемичната ситуация на новия коронавирус Covid 19. Карантинният срок, който той следвало да спазва е до 22.03.2020 г. При осъществен телефонен разговор с него, той заявил, че се намира в Румъния.

В резултат на проведеното разследване е било установено, че Ц. напуснал адреса на пребиваване още на 12.03.2020 г., като на следващата сутрин преминал границата в страната на ГКПП Видин Дунав мост с влекач м. „Ивеко“.

Прокуратурата в гр. Гоце Делчев води разследване по образувано досъдебно производство срещу Д.П., която била длъжна да спазва карантинния период след завръщането си от Великобритания до 01.04.2020 г. Въпреки това, около 14 ч. на 21.03.2020 г., тя отишла до магазин за хранителни стоки. Жената била установена от полицейски служители пред дома си на ул. „Потока“ в гр. Гоце Делчев.

На 22.03.2020 г., в резултат на проверка, полицейски служители при РУ на МВР в града установили, че лицето под 14 –дневна карантина - Р.П., не се намира на посочения от него адрес на пребиваване след пристигането му от Франция. При проведен с него разговор по телефон и след разпореждане на органа на реда, той се върнал, като управлявал лек автомобил. Заявил, че отишъл да прибере съпругата и детето си.

Настоящите досъдебни производства са били взети на специален надзор в Апелативна прокуратура – София, съгласно издадена заповед на главния прокурор относно престъпления по чл. 355 от Наказателния кодекс.

След влезлите в сила законодателни промени от 14.03.2020 г., наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

В. Иванова

 

 

6 коментара
24 Март 2020 10:01 | Хаха
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

След дъжд качулка...


24 Март 2020 10:05 | ������.
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

ИМА МНОГО ТИРАДЖИЙ ОТ ПЕТРИЧ ОТ КОЛАРОВО ОТ ПЪРВОМАЙ И ДРУГИТЕ СЕЛА КОИТО СИ ИДВАТ ЗА ЕДНА ВЕЧЕР И ПАК ТРЪГВАТ, НЕКА ДА ГИ СПИРАТ.


24 Март 2020 10:26 | Хаха
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Ще ги спират в сънищата ти. Това всичко е само за да не се струпаме в болницата накуп, защото тогава става ясно, че парите от здравната каса са източени, а легла и медикаменти има за не повече от 15% население,)


24 Март 2020 17:42 | БЕЕ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бесилка за този прост селяндур! 100 бона глоба и 5000 удара с тестолитова палка през пръстите.


24 Март 2020 20:46 | ������ �������
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Hлoдимиp Eopeлĸв ĸ зoдъpжoн зo 24 чoco пe зoaeнo зo KHΠ зo нopyшoвoнĸ нo aopoнтинoтo, cъeбщиxo изтeчници eт блoгeĸвгpoдcaoтo пeлиция. Бившият пeлитиa цял дĸн вчĸpo cĸ xвoлĸшĸ в ceциoлнитĸ мpĸжи, чĸ ĸ пpĸминoл блeaoдoтo нo Бoнcae и xeдил в Πoзлeг, o пecлĸ ĸ бил в Peфия.
Xeтъpcиxмĸ мнĸниĸтe нo глoвния пpeaypep Ивoн Гĸшĸв, aeйтe лoaeничнe зoяви: "Xeдxeдът нo пpeaypoтypoтo ĸ ĸдин и cъщ aъм вcичaи, aeитe нopyшoвoт зoaeнo, нĸзoвиcимe дoли cтoвo дyмo зo житĸл нo цигoнcaoтo мoxoлo или зo г-н Eopeлĸв.
Poмe тoao щĸ eпpeвĸpгoĸм мнĸниĸтe нo xepoтo, чĸ пpoвилoтo и coнaциитĸ co coмe зo бĸднитĸ. H тoзи пoндĸмия пyбличнитĸ личнecти тpябвo дo дoвoт пpимĸp. Дeбъp пpимĸp. "
Копирано от https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8351731?fbclid=IwAR3w8mXETBcuZp1AXV5KoSEDHU-qcPeAtuudu9sIpI38KsAhaccgbkaOyS0 © www. 24chasa. bg


25 Март 2020 11:08 | ����
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Оставете тираджиите да работят, нито кредитите правите отсрочка нито нищо.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар