Новините на югозападна България
Тайната на една отвара, която прави чудеса с тялото ви   
   РегистрацияЗабравена парола

Косвено набъркан в батака! Съдбата на Онкоболница "Св. Мина" в Благоевград в ръцете на директора на МБАЛ д-р О. Митев! Как болничният шеф ще освободи началника на вътрешно отделение Р. Кондев?!


13 март 2019 11:31  15 коментара   11172 прочитаДисциплинарно уволнение - Кондев не може да почне работа никъде, молба за напускане едностранно - 3 месечно предизвестие! Остава вариантът по взаимно съгласие! Ще бъде ли така добър директорът Митев.......?!


Как директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев ще освободи от работа началника на вътрешно отделение д-р Румен Кондев, който вчера бе избран от местния общински съвет да ръководи онкоболница "Св. Мина?!". Какъв текст от закона ще използва д-р Митев, така, че да се съобрази с решението на местните парламентаристи, взето, след предложение на хирурга в онкоклиниката д-р Владимир Таковски на вчерашната сесия на местния ОБС?, това е въпросът, който ще реши проблем, след едно "сляпо" гласуване в местния ОБС..

"Признавам, че научих последен за това решение, взето от ОБС и съм затруднен в момента. Вярно е, че молба при мен за напускане от д-р Кондев няма, той ми съобщи устно, че има такова намерение, но толкова", каза днес д-р Огнян Митев.

Оказа се, че съдбата на онкоклиниката бе поставена в неговите ръце и от решението му зависи дали след ден Кондев ще влезе в кабинета на управител на онкоболницата. Ако Митев, който няма молба за напускане от Кондев до момента, го уволни дисциплинарно, това ще означава, че Кондев няма да може да започне работа никъде. Ако го освободи след молба за напускане, то Кондев ще трябва да изработва 3-месечно предизвестието, единственият начин е Кондев да бъде освободен по взаимно съгласие при добра воля от страна на болничния директор Огнян Митев.

С решението на ОБС всъщност едно стратегически важно отделение в МБАЛ Благоевград бе обезглавено, а директорът на здравното заведение поставен в разкрачена позиция. Криза в кадрите има навсякъде и тя е болезнена за здравните заведения. Какво се случи с решението, спаси се една болница, но се разклати утвърдено и функциониращо добре вътрешно отделение, където е пълно с пациенти..

Пълен батак за сметка да две здравни заведения и техните пациенти, това сътвори местния ОБС, по предложението на д-р Таковски. А каква беше тая битка за свалянето на досегашния управител на Онкоболницата д-р Георгиев все още е неясно.

Според някои от съветниците, те гласували с мисъл за онкоклиниката, тъй като тя без директор от 15 -ти март няма да може да работи и по малкото зло е вътрешно отделение да е без началник. Митев щял да си намери.. Други пък се чувстват подведени, тъй като мислели, че всичко с напускането на Кондев е наред и няма да има сътресения никъде. Трети се обвиняват, че не са помислили и не са поискали достатъчно информация по предложената от д-р Таковски промяна.

Пак припомняме от 15-ти д-р Георгиев напуска онкоболницата, след като местния общински съвет не продължи договора му. След това си решение съветниците така се забатачиха, че Господ да е на помощ и на болниците и на пациентите.

Д-р Огнян Митев е на ход....

П. Петров

Още за: О. Митев  работа  отделение Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


15 коментара

13 март 2019 11:49 | 773
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Ех Струма не се тормозете така де!


13 март 2019 14:12 | Гладиатор
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Нека такофски стане директор, а да не си слага послушни момчета. Този не бих го нарекла даже доктор (такофски) много обича други да вадят кестените с голи ръце от жаравата, а той да си върти ДАЛАВЕРИТЕ ненаказан. Винаги е бил МРЪСНИК. Да си прави каквото си иска, да си взема парички от всички и накрая той чист и пухкав, а другите виновни. Не е време такофски да се пенсионира и да си гледа старините харчейки спечеление с честен труд пари. Ако не, направете го най после директор на тази създадена за него болница


13 март 2019 14:23 | до общинските съветници
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

доколко съм запознат голям процент от вас сте юристи, икономисти, адвокати хора с опит в политиката. преди да гласувате не знаехте ли, за тази процедура. защо не си прочетохте законите, а се излагате. д-р таковски е лекар, може и да ви подведе. вие защо сте там незнам, жалки същества. добре че не гласувам за никой.


13 март 2019 16:57 | аз
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

С кмет Крадец е таково


13 март 2019 17:26 | Георги Янакиев
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Струма, защо не пишете как днес мъж почина на новите червени плочки.


13 март 2019 17:29 | Rumen
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

С тоя кмет така - от криза в криза!!!


13 март 2019 18:46 | А Кондев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кондев за по-висака зплата към пенсията ли отива, или ще е много кадърен? Кога реално е бил медик и кога е бил на софра? А еф, я заместник кмет, а полудоктор в някакви полузакрити поделения...


13 март 2019 18:49 | Такааа
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

И сега, умните съветници дето скочиха на д-р Георгиев да хванат и да се извинят публично заради глупостта си! Таковски не е виновен, че е предложил изход, макар и временен! Виновни са т. нар. опозиционери, които преследвайки собствени цели еб.. a майката Онкологията !


13 март 2019 19:14 | Аь
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Председателя на комисията по здравеопазване е време да прочете нормативните и да не се излага! Иначе олеква значително


13 март 2019 19:16 | Doktor
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Браво най после едно мъдро и правилно решение на съветниците в нашия град Кондев е много по класен избор избор от този провал някакъв патолог скалпел на трупове седесарски парашутист слаб ръководител и пълна некомпетентност на свитата около него клика адиос всички сте за гарбрич


13 март 2019 22:24 | Аь
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много умни и компетентни общински съветници, които не запознати със законите, евала на председателят на комисията по здравеопазване, създаде прецедент. Браво


14 март 2019 00:10 | Аь
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой ще извади кестените от огъняна! Евала др Таковски направи за резил толкова хора около себе си, а ти как се чувстваш? Прецени ли колко си далеч от нивото на компетентност, която е задължител на за тези неща, които се опитваш да упражняваш


14 март 2019 02:10 | 111
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Таковски е най-добрият хирург в цяла Благоевградска област, спасил е хиляди човешки животи, без да вземе един лев на някой. Няма толкова чист и достоен човек! Да е жив и здрав и още много години да спасява българите!


14 март 2019 04:31 | Сирма Войвода
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какъв е проблема за назначаване на Кондев? Мисля че се преувеличава цялата тая работа. Могат съвсем спокойно да се намери решение, тъй като Онкоболницата е имала заместник-директор или този който може да бъде Дейатващ директор, не е като че ли няма кой да замести директора който си отива. Хайде сега пък, не се правете на толкова важни. Има много кадърно лекари дето ще могат да се справят със задачата. Може да сложат деистващ заместник то 3-те месеца докато "ВЕЛИКИЯ И НЕЗАМЕНИМ КОНДОВ" успее да подаде молба то Директора на МБАЛ БЛ-гр. Не ми е ясно ЗАЩО ТОКОВА СЕ РАЗДУВА ВСИЧКО ТОВА ОКОЛО КОНДОВ. ДА НЕ БИ ТОЙ да е най-кадърния - или е дясната ръка на нчкой дето контролира всичко?


14 март 2019 10:37 | Гербер
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Знаете защо, така е решил някой главен герой цитиран по _горе. Той коли и беси. В онкология болницата има толкова добри хора, лекари, които си работят съвместно, виждат истината и малчът, защото този главен герой ги гледа под лупа и ....става лошо.... Прави чест на тези лекари, че въпреки наложената диктатура, те продължават да си вършат работата безмълвно, одговорността. Браво..... поклон.... само така ...не се цапайте сегашни постове.... и това ще мине. Нека сега да им гледаме сеира и дирята, която ще остават подире си. Вие ....не се цапайте.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.