Новините на югозападна България
Домашен мехлем разрушава шиповете  
   РегистрацияЗабравена парола

Кошмарът продължава! Фаталното кръстовище, където бе убита студентка - продължава да е незаконен паркинг! Къде дреме КАТ - Благоевград! Нова "Фатиме" ли ще ви стресне?!...


5 декември 2018 11:20  38 коментара   34034 прочита



Съветникът Владимир Елезов: Ситуацията е крайно опасна, вечер е пълно с паркирани коли, никаква видимост. Нарушители под носа на КАТ спират на пешеходната пътека!


Кошмарът на опасното кръстовище на улиците "Дойран" и "Славянска" в Благоевград продължава. Неправилно паркирани автомобили създават предпоставки за тежки пътни произшествия, заради скритата и почти нулева видимост.

Наглостта на някои бизнесмени, собственици на заведения в района е безкрайна. Спират на пешеходната пътека, разтоварват стоки за кафенета и пицарии и хич не им пука. Снощи в района бе истински ад. Над 20 неправилно паркирани коли на кръстовището.

Ученици се прибират, пресичат където им падне, а шофьорите почти не могат да ги видят, тъй като трябва да заобикалят нарушителите. "Бесен съм, ситуацията е нетърпима. Сезирал съм компетентните институции непрекъснато, водя битка с това паркиране от години. Предупреждавах, че ще се случи нещо лошо и лошото стана. Убиха момиче миналата година.

Трагедията беше голяма, но явно забравена от нарушителите, които както виждам си паркират където искат под носа на КАТ. Снощи бе блокирана и пешеходната пътека пред едно от заведенията.

Улиците покрай кръстовището също са паркинг. Страшно е и отново съм предупредил институциите - Вземете спешни мерки, за да не оплакваме нова жертва и да слагаме карамфили по пешеходната пътека, пост фактум, каза безкрайно възмутен общинският съветник Владимир Елезов, който направи пътека до институциите, информира нон стоп колегите си в местния парламент за опасното място.

Припомняме, че заради намалена видимост 19-годишната студентка Фатиме бе пометена от камион на пешеходната пътека.. Момичето загина на място. Седмици наред колегите и студенти правиха бдения на мястото. Общината взе спешни мерки, направиха се нови пътеки, постави се светофар, но това не спря нарушителите.

От КАТ обещаха, че няма да допускат неправилно паркиране. Според справка, ежедневно на мястото има съставяни актове за неправилно паркиране, но и това не помага. Явно КАТ трябва да вземе крути мерки на инфарктното място. Поставете постоянни постове докато не е станало късно, алармират жители, живеещи в близост.

Стела Митева

Още за: кръстовище  улици  автомобили  видимост Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


38 коментара

5 декември 2018 11:24 | Любчо
Оценка:
18
 (
30
 гласа)

Не само КАТ са виновни, аи общината, там явно са заспал зимен сън.


5 декември 2018 11:27 | Кума Лиса
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Чак след като се случи трагедията с момичето, кмета предприел мерки (легнали полицаи, светофар, забрани за паркиране), а преди това защо нищо не се предприе? Насето беше блед като платно след няколко то студентски шествия и бдения.


5 декември 2018 11:28 | PIRIN CC
Оценка:
-17
 (
37
 гласа)

този път не му яжте г--за на Кмета, свършил си е работа


5 декември 2018 11:28 | Олег
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

Бтв-глутница кучета превзеха Благоевград.


5 декември 2018 11:32 | Стуй
Оценка:
42
 (
50
 гласа)

Кмета е на път да си свърши работата от типа-няма хора, няма проблем. Обезлюди града, младите хора масово напускат града в посока чужбина или Сф, студентите от 20000 станаха 4000, повечето задочно, щеше да прави младежки кампус, щеше да намира инвеститори, нови работни места, нямаше да вдига данъците, щеше да има силен Пирин, козирка и нова трибуна на стадиона, щеше да има жп надлез грамада, нормално кръстовище на входа на Струмско, за платените герберски тролчета е важно, че са на държавна хранилка и има заря.


5 декември 2018 11:45 | ЕВГЕНИ
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

А УЛИЦАТА ЗА ДОЙРАН КАКВА Е ЦЯЛАТА Е ПАРКИНГ


5 декември 2018 11:46 | Поглед отстрани
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Добре, че вече има светофар!


5 декември 2018 11:49 | Iwan
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Това не е ли работа на КАТ. Къде дремят??? Защо за всичко е виновен кметът???? Разграничавате ли институциите????


5 декември 2018 11:54 | Дядо
Оценка:
-8
 (
18
 гласа)

Любчо написа: Любчо

Многознайко, за всичко ли ти е виновна общината и кмета? Ти си един от нарушителите, не се праи


5 декември 2018 11:56 | КАТ И КАТАЖДИ И ПАЯЦИ
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

в еленово от супера до шатрата е същото а има и училище особено много деца преминават а при магазините за плодове и зелечуци секи си спира и паркира каде и как иска, никаква видимост няма а вечер е ад даже требва да навлизаш в насрещното платно, вчере става ад с намалената видимот и ако има мъгла с мрасния жъздух става страшно алооооо КАТ МАТ пътна полиция заслужете си малко тия заплати или паркинги и гаражи и вие пораздвижетесе малко по градо все пак ние ви плащаме заплати и гориво докато не станало некъкв инцидет кат преди


5 декември 2018 12:25 | ***
Оценка:
35
 (
37
 гласа)

Няма нормално количество паркоместа в града. А и главния арх. е за бой! Колко кооперации се построиха, колко паркоместа реално са осигурени, съобразно жилищата и търговските обекти?


5 декември 2018 12:53 | Общинарче
Оценка:
22
 (
26
 гласа)

Главния архитект на кой е подчинен? За липсата на паркоместа, кой трябва да се погрижи? За общинските улици Общината има задължения, кат може само да Наказва за неправилно паркиране.


5 декември 2018 12:54 | Мартин
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Цял ден пие кафе, ползва безплатен нет, мързелува, пише във форумите хвалби за кмета, що е то? Отговор - държавна калинка - гербераст.


5 декември 2018 13:12 | Любчо
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Многознайко съм, знам къде работиш и жена ти къде ходи.


5 декември 2018 13:37 | Ония
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не е виновна общината само. Ние като граждани сме виновни. 0893 997 993 - телефон на Паркинги и гаражи Благоевград.


5 декември 2018 14:26 | до общинарче
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Главния архитект е подчинен на кмета и на собствения си интерес. Тоз малък човечец наистина е за бой щото направи големи поразии в града. Докато го търпим така ще е . Нима кмета не знае за далаверите му? Знае разбира се, но така му отърва щото го слушка и изпълнява пъклените планове на кмета. Толкова информация за негови грехове излязоха по форумите за доктора, що не излезе да се защити и да докаже, че не е такъв крадец, а мълчи като риба. Защо? Явно не са му чисти делата и намеренията. Как да се вярва на такъв кмет?


5 декември 2018 14:31 | Киро Методиев
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

"Стела Митева" - поредната неграмотница, пробваща се като дописник! Само някои примери от надрасканото: улиците "Дойран и Славянска" (от кога има ул. "Дойран и Славянска"?); "някоЙ бизнесмени" (явна не вижда разлика между единствено и мвожествено число!)...


5 декември 2018 14:34 | Гражданин
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Елезов, що не мрънкате и за незаконните пешеходни на Баучер, за селяните дето ска сутрин задръстват булеварда за да ядът шкембе, и няма как да отидем на работа, защо не пуснете Даме Груев от изчислителния към Баучер и с десен завой да отиват половината трафик към еленово и да се освободи малко Васил Левски


5 декември 2018 14:42 | колега
Оценка:
-14
 (
18
 гласа)

Елезов мрънка за всичко, за него най-добре е да няма коли изобщо. Мрънкач.


5 декември 2018 14:44 | Фан Фан
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

А кой строи сградите без осигурени парко-места?... Всичко е затворен кръг. Обшинари, кмет, заместници и архитект.


5 декември 2018 15:01 | Ооооооооо, Пепи
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Отдавна съм го казал, че за да се освободи част от трафика в центъра трябва да се направят две неща: 1. Удобно и бързо влизане в града, посока ж. к. "Еленово" през ж. к. "Струмско". 2. Разширяване и свързване на бул. "Димитър Солунски" покрай оградата на новия парк с кръговото на ЗМК и Бялата висота. А по отношение паркирането-всяко лято по един училищен двор се прави подземен паркинг, асфалтира се и отново училищен двор. Ниски тарифи за паркиране и безопасни вход и изход заради учениците. Действай кмете!


5 декември 2018 15:15 | НА ВНИМАНИЕТО НА ЕЛЕЗОВ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ако ще се правиш на буден и ще скачаш, включването от ул. "Цар Симеон" по ул. "Иван Михайлов" не е по различно!


5 декември 2018 15:51 | обекти вен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

В интерес на истината тои имаше на скоро изявлене за трето и и. михайлов и за баучер ама го потулиха защото полицайте паркират там.


5 декември 2018 16:07 | АЛО
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Със стари снимки ставало много лесно. Актуализирайте си снимковия материал, а не да правите сензации с кадри от преди повече от 3 години И още нещо: Инцидентът е просто нелепа случайност, момичето се спъна в разбитите шахти на общината, а не заради намалена видимост от спрелите коли, само няколко часа след инцидента шахтите бяха като нови, но колите са виновни, доста удобно се получи. Няма смисъл да се дълбае, нека момичето почива в мир, да не му вдигаме кокалите.


5 декември 2018 16:59 | Мария
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Наистина в ж. к. "Еленово" на спирката на
супера, след това на шатрата и в края на улицата при офиса на Еконт се паркира който както си иска.
На пешеходната пътека на Супера винаги пресичам със страх. Като спрат от всякъде колите и некой не те вижда докато пресичаш.
Господ да ни пази!


5 декември 2018 21:50 | maria
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

КЪДЕ ВИДЯХТЕ СВЕТОФАР НА ТОВА КРЪСТОВИЩЕ ? ТАМ АЗ ЖИВЕЯ НО СВЕТОФАР НЕ СЪМ ВИДЯЛА'


5 декември 2018 21:53 | Мони
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И по Джеймс Баучер беше чисто, няколко дни след като убиха велосипедист... Сега пак си е същото...


6 декември 2018 04:40 | Тримата му с китари
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Вчера минахме от там, ама светофарите нещо ги бе хванала липсата?!


6 декември 2018 08:33 | ЕВГЕНИ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ДО АЛО МНОГО СИ ЗАПОЗНАТ БЕ СЕЛЯНИНИ СИГУРНО И ТИ СИ НЕКОИ ОТ СИЧКИТЕ БАРОВЦИ КАДЕ ПАРКИРАТЕ НА ДИВАТА ДА ИДЕТЕ ДА ЯДЕТЕ В БОНЖУР


6 декември 2018 10:10 | 1111
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

До Евгени– "АЛО" е много прав и точно така е.


6 декември 2018 13:32 | Пфф
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Светофарите все още ги слагат... има няма от 2месеца. Прав си е Елезов.... градска тайна е, че славянска е 24часов паркинг нон стоп. Да не говорим при табачето като тръгнеш към поликлиниката какво става с паркирани коли и от ДВЕТЕ посоки. Всичко си идва от възпитанието, а след това институции.


6 декември 2018 15:47 | АЛО
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ДО ЕВГЕНИ : Не мисля, че има нужда от заядливте квалификации, които ми поставяш. Какво значение има дали съм селянин или гражданин? Запознат съм, да, защото бях очевидец. Конкретния случай няма нищо общо със спрелите коли. Просто искам да кажа, че общината прикрива своите грешки и си измива ръцете с нещастната случайност.


7 декември 2018 06:27 | Василка
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

До г- ин Елезов: след като сигнализиране за кръстовища, неправилно паркиране и т. н., Вие г-н Елезов защо шофирате в еднопосочната улица пред детска градина номер 8 от към забранената страна. Нима там не е опасно? Или за Вас може?


7 декември 2018 08:49 | СКАПТОПАРА
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ. ГОТОВИ ДА НАЛАПАТ ВСИЧКО, КОЕТО ИМ СЕ ПОДАДЕ!


7 декември 2018 08:50 | българи юнаци
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Всеки може да си лае, но дали е свършил нещо полезно за обществото. Камбитов ще оправи пак нещата. И улица Марица е готова и площада и това кръстовище ще заработи. Споко.


7 декември 2018 10:22 | Е
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Къде точно е поставен светофара? Май не съм го виждала ..


7 декември 2018 16:53 | избирател
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

тури си очила каиш


7 декември 2018 19:05 | ТЕЛЕ ЗОФФ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тук имаше коментар, нарушаващ правилата за публикуване. Запознайте се с правилата непосредствено под коментарите.





Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

Име



Коментар





Въведете кода от картинката

 



   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.