Кой и в какво възпитава децата ни! Учител от Трето основно училище в Благоевград осъден! Душил съсед след серия скандали, псувал и го наричал "Боклук"!

09 април 2019 11:00   30 коментара   34948 прочита


Учител от Трето основно училище "Димитър Талев" в Благоевград бе осъден, заради причинена телесна повреда на съсед, с когото враждували. Районният съд в областния център на свое заседание вчера постанови пробация за преподавателя В. Рупов, 1000 лева глоба в полза на държавата и обезщетение на пострадалия Кристиян Въчарски 1500 лева, както и 410 лева съдебни разноски. Рупов води занималнята на ученици от 1 до 4-ти клас в момента..

Присъдата на учителя, който възпитава деца, е за период от 6 месеца, в които той ще трябва ежедневно да посещава пробационната служба. Скандалът, завършил с телесна повреда е заради парапет на стълбите в жилищна кооперация на улица Коста Босилков 1 в Благоевград. Рупов предявил претенции към Въчарски да му плати за това, че е направил парапета. Въчарски поискал документ за разходите и се развихрила враждата, стигнала до бой и обидни квалификации.

"Рупов ме хвана за гушата, заплашвайки ме, че ще ме удуши, наричайки ме боклук, използвайки още нецензурни думи, извиках полиция, полицаите видяха следите по шията ми, заведох дело и на първа инстанция, го осъдиха. Аз не мисля, че такъв човек трябва да работи в училище, да учи и възпитава деца", каза пред Struma.com Кристиян Въчарски днес.

"Изненадан съм от това, което ми казвате, заяви началникът на Инспектората Ивайло Златанов, впечатленията ми за този учител са прекрасни, но след като има присъда трябва да видим съвместимо ли е деянието, за което е осъден с неговата преподавателска дейност. Ще проверя случая", заяви пред Struma.com началникът на инспектората Ивайло Златанов. Присъдата подлежи на обжалване на по горна инстанция.

П. Попова


Още за: учител   училище   съсед   Още от: Общество

Принтирай статия
28 коментара
09 Април 2019 11:12 | Мария
Оценка:
16
 (
44
 гласа)

Златанов е вечно изненадан, няма представа какво се случва по училищата.
Голяма част от колегите на г-н Рупов в трето, НЕ СТАВАТ ЗА УЧИТЕЛИ.
Прекалено завишено самочувствие, че са кой знае какви, никакъв контрол от страна на директор, а децата да има как да ходят по всичко на частни уроци.


09 Април 2019 11:31 | Марин Вачков
Оценка:
13
 (
49
 гласа)

Повечето от учителите в Трето основно училище не стават за учители. Изключително е ниска културата им, не умеят да общуват с родители и ученици, не влагат никакво старание, не се и опитват да намерят път до децата. Началните учители са изключително лицемерни, с изключително и неподплатено самочувствие, доста от тях имат говорни проблеми, пълна липса на лична хигиена и пр. За жалост това училище все още лежи на стара слава, а ръководството му ползва морално деградирали учители, разрешава на доста от тях да влизат в открит конфликт на интереси, даващи частни уроци на ученици, на които преподават и нехае да модернизира базата си, с участие по различни програми, финансиращи такива дейности.


09 Април 2019 11:32 | Анонимен
Оценка:
18
 (
50
 гласа)

Не ставаш Ти!! Иди ти се разбирай с тея изроди! Вместо да ги възпитавате вкъщи, вие клисарите по кафетата и клюкарите.
После учителите ви криви и надути!


09 Април 2019 11:47 | до Анонимен
Оценка:
7
 (
31
 гласа)

Като толкова ставаш, що не си написа поне името, та да докажеш с името си, че ставаш. И виж, всеки има право на лично мнение, а ако пък си и учител от Трето основно училище, още по- зле за теб.


09 Април 2019 13:17 | ?
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

Анонимен, ако си учител жалко за "ТЕЯ изроди", защото нито ти е правописа, нито правоговора. Иди "клисари"/??? / в някоя кръчма, защото и за клисар в църква не ставаш.


09 Април 2019 14:12 | Хаджипопова
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Много правилно са написали първите двама. Точно така е.


09 Април 2019 14:38 | Опа
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Ееее Златанов, абе я излезни вече от тоя топъл кабинет и свърши малко работа бе!! Или ти се задействаш само по избори


09 Април 2019 14:58 | кирил
Оценка:
24
 (
30
 гласа)

ЦЯЛАТА ИСТИНА Е ЧЕ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧВА ОТ ВКЪЩИ А В УЧИЛИЩЕ ДА СЕ ОБРАЗОВАТ. ВЪЗПИТАНИК СЪМ НА УЧИЛИЩЕТО ОЩЕ ПРЕДИ МНОГО ВРЕМЕ И ИМАШЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ, А СЕГА КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА НА ПРАКТИКА НАПРАВИЛИ ЗАБЕЛЕЖКА НА НЯКОЙ И ВЕДНАГА РОДИТЕЛИТЕ ТИЧАТ В УЧИЛИЩЕ ДА СЕ ИСКА ОБЯСНЕНИЕ. ВМЕСТО ДА ГИ УЧАТ ТИ ГИ УКРОТЯВАТ. ЕДНО ВРЕМЕ ГЛЕДАХМЕ УЧИТЕЛИТЕ ПРАВО В ОЧИТЕ И ИМАШЕ УВАЖЕНИЕ.


09 Април 2019 15:25 | На
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

В личен план може всичко да се случи. А такива скандали са преелспонирани и целта на въпросният пострадал, може би е именно това - ще го провокирам, в съда и веднага првста и да го изгонят от училище.
Оставете да се разберат сами.


09 Април 2019 15:44 | ГЛАС
Оценка:
18
 (
32
 гласа)

НЕ СЛОВОБЛУДСТВАЙТЕ ЗА УЧИТЕЛИТЕ. ПАЗЕТЕ ГИ КАТО ЗЕНИЦИТЕ НА ОЧИТЕ СИ! ОПИТАЙТЕ СЕ ЧРЕЗ ТЯХ ДА ВИДИТЕ ИСТИНАТА ЗА ДЕЦАТА СИ И СОБСТВЕНИЯ СИ ПРИНОС ЗА ТЯХНОТО ВЪЗПИТАНИЕ. ТЪРСЕТЕ ЗАЕДНО С УЧИТЕЛИТЕ ИЗХОД, КОГАТО Е ТРУДНО. БЪДЕТЕ ПОЗИТИВНИ КЪМ УЧИЛИЩЕТО - ТАМ Е БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ.


09 Април 2019 16:06 | Илиева
Оценка:
8
 (
28
 гласа)

И трите ми деца учиха в Трето училище. Сега там учи внучката ми. Няма по-добро училище в областта по отношение на подготовката на учениците - справка резултатите по БЕЛ от НВО в седми клас. Години наред са първи в областта.


09 Април 2019 18:03 | Фигаро
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Ами тоя Веселин Колев, оглежда момичетата като невидял! Искат уважение от децата, но нямат ниво с което да го заслужат.


09 Април 2019 18:13 | 123
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Е той е невидял де, стар ерген изперкал. На този мястото му е в някоя кръчма да си друнка там и да плакне окото, не в училище. Трето вече не е това, което беше... Няма контрол от директор, нито от инспекторат и резултатите са очевидни.


09 Април 2019 19:02 | родител
Оценка:
-2
 (
30
 гласа)

РЕЗУЛТАТИТЕ СА ВИНАГИ ЕДНИ И СЪЩИ - ТРЕТО Е НОМЕР ЕДНО!


09 Април 2019 20:11 | Звездалин
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Веселин Колев има право да гледа - ерген е! Но сте в грешка, уважаеми.... Гледа красивите майки, а не ученичките. Пък и той, за да е ерген, значи и те не са безучастни - имат си закачка. Не грозен, не е глупав, просто си живее и търси жена - нормално е, все пак и той семейство иска да създаде. Вие си гледайте и уважавайте вашите си жени, че такива като него не си губят времето и ги прелъстяват. Нормален е - харесва жени. Вие реклама не му правете, Веселин си има популярност, пък и като всеки човек и кусури. Живи и здрави да сте, не говорете глупости и не словоблудствайте за хора, които не познавате. Не ви прави чест. Идеални хора няма, погледнете себе си, поправете себе си, възпитавате децата си, а ученето го оставете на учителите. В Трето учителите са страхотни, вършат си работата, а който е недоволен - има избор, училища други има, намерете и преместете децата си в друго. Ще дойдат нови ученици веднага на тяхно място-качеството винаги се котира и търси! В Трето ОУ са най-добрите!


09 Април 2019 20:32 | До Звезделин звездьо
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Тоя па, пиши си името бе гадулар, и тези хвалебствия си ги пази за сайтовете за запознанства, ама няма кой да ти се върже и там.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката