Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол  
   –егистрац舫абравена парола

 метът на Ѕанско - домакин на среща с община “ро€н


20 юни 2018 17:57   3668 прочита метът на община Ѕанско, √еорги »кономов и цели€т му ръководен екип, посрещнаха представителите на ќбщински съвет “ро€н. “е б€ха водени от кмета ƒонка ћихайлова и председател€т на ќбщински€ съвет – ѕетко ѕенков.

ѕо време на срещата домакинът запозна своите гости с добрите практики в работата на администраци€та, както и с реализираните големи инфраструктурни проекти. “ой даде информаци€ за икономически€ профил на общината с предимно туристическа насоченост, както и малък д€л на дърводобивната и дървообработвателна промишленост.

„Ѕлагодарение на провеждането на редица силни летни културни събити€, съум€хме през последните години да осигурим добра заетост в хотелската база и през топлите месеци. ѕо този начин осигурихме по-висока степен на заетост на работните места в общината. ј ръстът в бро€ на жителите на общината потвърждава, че €вно хората намират добър поминък тук. ќтчита се добра ниша в сферата на производството на хранителни продукти, които да се пласират на местни€ пазар, но за съжаление предприемаческата активност в местни€ бизнес не е висока” сподели »кономов.

ќбсъдени б€ха общите предизвикателства, които сто€т пред общинските власти като необходимостта от промени при формиране на такса смет, бързо запълващите се регионални депа за битови отпадъци, както и необходимостта от изграждане на междуобщински сепариращи инсталации за отпадъци.

 

ќще за: кмет  банско  среща ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.