РегистрацияЗабравена парола

Кметът Камбитов направи първа копка по проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в община Благоевград“


11 юли 2018 12:51  17 коментара   12621 прочитаКметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде символично начало на строително- монтажните дейности по проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в община Благоевград“. Общата стойност на проекта възлиза на 5 199 941,19 лв.

„Правим символична копка на поредния проект за енергийна ефективност по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. С тези 22 нови сгради в Благоевград, заедно с Националната програма, се приближаваме до 200 санирани блока. 22 блока, около 250 семейства, на които ще им бъдат обновени жилищата. Финансирането е изцяло Европейско и Национално , като Община Благоевград не отделя средства от бюджета.“, каза кметът Камбитов в своето приветствие и пожела успех на строителите и да се справят с дейностите в срок.

Той се обърна към присъстващите, които живеят в жилищата, като най- сериозен надзор, който да сигнализира, ако има забележки. „След като санираме блока, ще изградим една детска площадка, която ще бъде дарение от нашия евродепутат Андрей Новаков“, допълни още кметът д-р Атанас Камбитов, с което много зарадва жителите в района.

Отец Николай от храм „Въведение Богородично“ отслужи водосвет за здраве и безпроблемно протичане на дейностите по проекта. След това бе направена и символична копка на ул. „Александър Стамболийски“ №24/ ул. „Хилендар“ №1.

На събитието присъстваха председателят на ОбС Радослав Тасков, заместник-кметовете Христина Шопова и Иво Николов, общественици, граждани.

Минути преди церемонията, бе дадена и пресконференция, на която бяха представени параметрите на проекта. Той обхваща няколко обекта, които ще бъдат подложени на интервенция.Проектът включва ремонти на жилищна сграда с административен адрес: гр. Благоевград, ул. "Арсени Костенцев" № 4, 6-8; ул."Арсени Костенцев" № 10, 12, 14; ул."Аргир Манасиев" №1, вх.А и вх.Б; бул."Св.св. Кирил и Методий" №6 вх.А и вх.Б; пл."Христо Ботев" №2, 4, 6; ул."Марица" № 13; Св.св. Кирил и Методий" №16; бул."Св.св. Кирил и Методий" №27; ул."Ангел Кънчев" №18, 20, 22; ул."Катина и Никола Хайдукови" №68; ул."Катина и Никола Хайдукови" №70; ул."Александър Стамболийски" №24; "Хилендар" №1; ул."Тодор Александров" №49А; ул."Иван Михайлов" №8.

Основните цели на проекта са да се намали потреблението на електрическа енергия чрез въвеждане на енергоспестяващи мерки в жилищните сгради, да се постигне по-чиста околна среда чрез намаляване на вредните емисии на парникови газове в атмосферата.

С реализация на проектните дейности ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в многофамилните жилищни сгради. С изпълнението на проекта ще бъдат осигурени и по-добри условия на живот и топлинен комфорт за обитателите на многофамилните жилищни сгради.

И. Калинков

 

 

 

 

 

 

 

Още за: камбитов  копка  кмет Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


17 коментара

11 юли 2018 14:15 | MMMMMMMMMMMM
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

Този така наречен кмет да мине по бул. св. св Кирил и Методий от гарата до хотел Ален мак целият е за саниране грозна картика център а не да ми прави вело алеи


11 юли 2018 15:57 | do MMMMMMMMMM
Оценка:
-22
 (
38
 гласа)

Не искам и да си представям, какъв би бил Благоевград без Камбитов. Направи толкова много за града, и продължава! Дерзай, кмете, Благоевград те обича


11 юли 2018 16:02 | Чичо Мишо
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Закопай се сам, за да се спасим от твоята алчна, крадлива и нещастна душица. Мизерник


11 юли 2018 16:18 | Клиент
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

И като станат хубави сградите - КАКВО ? Има ли кой да живее в този град със затихващи функции... Давате ли си сметка колко млади хора се изнесоха към София и Терминал-2. ВОгледайте се коко свободни жилища има по града.... Колко НОВИ работни места са се разкрили за последните 6-7 години. Единствения устойчив бизнес е строителния... ЗАСЕГА! Кметсската управа много лесно може да види колко РЕАЛНО са обитаваните жилища чрез партидите с движение на сметките за ток и вода... За съжаленмие САМО с фестивали и добра инфраструктура НЕ СТАВА !!!


11 юли 2018 16:30 | До КметО
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Какво прави ХрисиСмук :)


11 юли 2018 17:38 | MMMMMMMMMMMM
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Ами по добър сестро по добър


11 юли 2018 17:56 | БТ
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Кметче, с тази самодоволна и мазна физиономия, как мислиш, че ще оправиш свинщината която забърка. С родата и ортаците сте захванали непосилни за вас обекти. Съмнявам се, че ще довършите нещата качествено и в срок. За тези неща трябват акъл, сърце и душа, които вие не притежавате. Надявам се много скоро да облечете раираните дрешки !!!


11 юли 2018 18:22 | За сравнение
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Пловдив, Хасково, Димитроврад, Стара Загора, Бургас привличат инвестиции и разкриват работни места, а Камбитов си прави фестивали в град със затихващи функции. Вижте времето, когато ги няма студентите, на какво прилича града. Полупразни кафенета и кръчми, мръсни улици, унищожени зелени плащ (градинки), замираща икономика. Но тролочетата си тролят самодоволно!
На следващите избори ще обещае, че ще доведе Илън Мъск


11 юли 2018 18:35 | аз
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

ЕЙ. кмете, ние няма кьде да работим, няма заводи, фабрики, няма никаква икономика в града, ти с глупости ни занимаваш. Открий работни места, и тогава се бий в гьрдите, 4е си свьршил нещо за града.


11 юли 2018 20:49 | Елена
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

В хасково е по зле идете и вижте за какво иде реч канви инвестиции в хасково ви гонят там и дърветата им пречат и пилетата също холяма безработица е а и не се плаща повече от 300 400 лв не можеш да вземеш и тия дето си си ги изработил благоевград е хубав град чист и подреден в цялата страна е хаус безредици корупция кражби убииства тук има университети има развитие хората са добрудушни кой не е живял в хасково нищо незнае


12 юли 2018 05:42 | до горния заблуден
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Големия кмет, Насо ! Всички знаем, че истинския управник е Шопова. Тя коли и тя беси, а Зарята нека си гърми


12 юли 2018 06:23 | ?
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Изглежда не сте си пили хапчетата?


12 юли 2018 07:47 | Вежди
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

КАМБААА, МНГО СЕ СИ УГОЙЛ? направо ще си пукнеш бузките..... АКО Кратуната не ти падне преди това....


12 юли 2018 09:50 | Гост
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Хубаво, но и самата черква "Въведение Богородично" се нуждае от основен ремонт! След като няма пари за изграждане на нова, поне да съхраним съществуващата! Държавата помогна на Хилендарския манастир, а общината да помогне на наща черква!


12 юли 2018 12:22 | ОТЕЦ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

а ЗАЩО НЕ ПОМОГНЕ ЗА ЧЕРКВАТА МАМА КАЖА, ТАКА И ТАКА ПОЛЗВА ОБЩИНСКО МЯСТО ЗА МАСИ ПРЕД ХОТЕЛА, НЕКА НАПРАВИ РЕМОНТА С ПАРИТЕ КОИТО ДЪЛЖИ ЗА ПОЛЗВАНЕТО НА ТОВА МЯСТО. КМЕТЕ ЗЕМИ СЕ УРЪЦЕ, ЕЛЕКТОРАТО НА МАМА КАЖА НЕМА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЕБ ОНИ СА БЕСЕПАРИ, И МАМА КАЖА НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАКАРА..... ПОНЕ ДА НАПРАВИ РЕМОНТА НА ХРАМА.....


14 юли 2018 08:40 | МОНАХИНЯ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Те копките на Камбитов, неговите и тези на които дава разрешения и поръчки май му донесоха милиони в личните и партийните сметки. Май така си е изкопал и докторската диплома


14 юли 2018 08:43 | до Хан Аспарух
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Главно такива неграмотници, като теб подкрепят това недоразумение кмета - доктор... къде ли е учил и работил като доктор няма лекар в Благоевград да го познава
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.