Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете  
   –егистрац舫абравена парола

 метът  амбитов награди първите носители на приза Д”чилище на годинатаУ за 2014 г.


24 май 2014 13:06  3 коментара   37286 прочитаѕървите носители на новоучредени€ приз „”чилище на годината” в Ѕлагоевград вече са известни. —нощи на тържествена церемони€ кметът на общината д-р јтанас  амбитов връчи наградите за 2014 година. ѕърво м€сто в категори€ 1-7 клас и честта да носи знаме, грамота и табела с отличието получи „—едмо —ќ” „ узман Ўапкарев”. ¬ категори€та от 8 до 12 клас за „”чилище на годината“ бе об€вена ѕћ√ "јкад. —. ѕ.  орольов". Ќаградите получиха директорите Ћили€ —то€нова и д-р “ат€на ядкова. ¬ знак на благодарност за чудесната иде€, инициирана от общината, Ћ. —то€нова връчи на кмета  амбитов сайт, изработен от възпитаника на „—едмо —ќ” „ узман Ўапкарев” ≈мил  остадинов. „—айтът не само ще стои на страницата на общината, но и ще бъде представен в нови€ »нформационен туристически център, който се изгражда в момента“, за€ви д-р  амбитов. “ой бе поздравен за усили€та, които полага за развитието на образованието и културата. „Ѕлагодар€ на общината и на кмета, че раздвижи училищата в Ѕлагоевград“, допълни д-р ядкова. Ќосителите на приза „”чилище на годината“ благодариха и се поклониха пред своите колеги, предшественици, просветни и културни дейци за общата работа и усили€та в областта на образованието.

„”важаеми учители, ученици, просветни, образователни и културни дейци, в навечерието на най-светли€ български празник - ƒен€ на българската просвета и култура и на слав€нската писменост, за мен е чест да ви поздрав€ за неуморната работа, за труда на ¬ас, учителите, културните дейци, които образовате нашите деца и служите за пример. ƒа пишеш, да четеш, да знаеш и разбираш рода си, да пееш химна и помниш азбуката, това са основите, които те прав€т българин“, каза в приветственото си слово кметът на община Ѕлагоевград д-р јтанас  амбитов. “ой се обърна към присъстващите с думите, че всеки от т€х днес е будител, който обогат€ва, образова, открива път€ пред младите.“ƒа си учител е призвание“, категоричен бе д-р  амбитов. Ќа младите хора, които са поколението на технологиите, но не са забравили „четмото и писмото“ той пожела успехи и стремеж към нови знани€. „¬ие доказахте по време на състезани€та в инициативата „”чилище на годината“, че сте най-знаещите, най-можещите, най- умните и най- красивите, вие сте бъдещите будители“, категоричен бе д-р јтанас  амбитов.

Ќа пищната церемони€ в ƒ“ „Ќикола ¬апцаров“ б€ха наградени културни дейци и учители в училищата и детските градини. Ќаградите връчиха зам.- кметът по хуманитарни дейности ¬алери —миленов, председател€т на ќбщински съвет –адослав “асков и директор ƒирекци€ „’уманитарни дейности“ ’ристина Ўопова.

ѕрепълнената зала стана на крака и бурно аплодира учител€ ветеран …орданка ‘илипова, ко€то поздрави със стихотворение колегите си. ƒоброто настроение в залата бе допълнено от прекрасните изпълнени€ на јлександра ћехандийска с „Ѕо€нски€т манастир“, —он€  овачка с „∆етва женем“, хора на Ќ’√ „—в. —в.  ирил и ћетодий“ и танците на балет „ арат“.

 

ќще за: приз  ”чилище на годината  кмет ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


3 коментара

24 май 2014 19:18 | ага
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

Ѕаш турчин, до него и двете му жени.


24 май 2014 19:41 | ’ристина
ќценка:
1
 (
9
 гласа)

≈ пък на та€ идиотка жена му да не и е м€стото тук? ƒа си стои на село при кокошките, а не да ми пречи само.


25 май 2014 09:06 | учител
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

—тига с глупостите! Ѕеше неверо€тно! ¬ъзхитена съм от г-н  амбитов и очарована от съпругата му.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.