Кметски рейд в разложкото с. Баня, обсъдиха ремонти на здравната служба, електропреносната и ВиК мрежата

27 септември 2023 06:25   8526 прочита


Като част от инициативата “Безопасна и здрава среда”, насочена към подобряване и осигуряването на подходящи условия за живот и туризъм в село Баня,   Иван Гюров (ВрИД Кмет на Община Разлог) и  Магда Първанова (кмет на село Баня) извършиха проверка на състоянието на “Здравната служба”, електропреносната мрежа в селото и техническите възможности за подаване количество вода към крайните потребители. 
Днес кметовете посетиха сградата на “Здравната служба” и обсъдиха идейния проект за нейната реконструкция. Плановете на Община Разлог, включват подобряване здравното обслужване, чрез изграждане на модерен здравен медицински център, в който освен зъболекарски услуги и такива на общопрактикуващ лекар, да се предостави възможност за денонощно медицинско обслужване и отварянето на спешен център.

След реализиране на проектните дейности, Община Разлог ще отдаде помещения под наем, с цел упражняване контрол върху правилното използване на центъра. 
Бяха  обсъдени и предприетите мерки за предотвратяване на честото прекъсване на електричеството и понижаване на напрежението. 
“Изградено е нов електропровод от подстанция Разлог до с. Баня, като до 2-3 месеца се очаква да бъде въведен в експлоатация, с което да осигурим качествено електроподаване. ” - коментира г-жа Първанова. 

По време на обиколката кметовете получиха и информация, че след изграждането на временен авариен водопровод над селото, количеството питейна вода е достатъчно за нуждите на всички крайни потребители. 
“С дейностите, реализирани през месец август, към днешна дата има възможност за подаване до 90 литра/секунда - количество питейна вода.

Правейки съпоставка върховото потребление на гр. Разлог е 70 литра/секунда. Уверяваме местното население, че дори след като се изградят всички нови обекти в с. Баня, ще има достатъчно количество вода за всички потребители. Като освен това продължава и съгласуването на основния проект за нов водопровод до селото. 
 Основните дейностите, насочени към подобряване средата на живот и туризъм в село Баня, гарантират развитието на разложкото селце, като едно предпочитано място за Спа и балео-туризъм не само в България, но и на Балканите. ” - коментира г-н Гюров. 

П. Петров 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар