Бърза пица с яйца  
   РегистрацияЗабравена парола

Кампания на struma.com! Двойно благословени! Петричанката Св. Паскова, горда майка и леля на близнаци: Тръгнах си от Дъблин щом разбрах, че нося близнаци, исках децата ми да се родят в България


13 март 2018 14:40   24448 прочитаМлади хора, правете и раждайте деца, те са смисълът на живота, не е лесно, но като ги гледаш да растат си истински щастлив, казва Светлана, чиято сестра също има близнаци


Кампанията на struma.com "Двойно благословени" продължава в един от най-хубавите месеци в годината, когато посрещаме пролетта и честваме празника на майката. Продължаваме да ви показваме историите на гордите и силни майки на близнаци в Петрич.

Днес ви срещаме със Светлана Паскова, майка на две прекрасни момчета близнаци и щастлива леля на близнаци.

Ето какво ни сподели Светлана за бременността, раждането и сбъдването на мечтите ѝ:

"Аз съм щастлива жена, майка и леля. Живота ми така се разви, че имам честта да бъда заобиколена от прекрасно семейство и уникални деца.

Бременността ми бе като на всички други майки на близнаци, тежка и почти през цялото време в почивка. Разбрах, че съм бременна в първия месец с близнаци. Тогава с мъжът ми Стойчо Ушев живеехме в Дъблин, Ирландия. Отидохме на лекар и там ни казаха. Естествено първоначално се шокирахме, защото в рода ни нямаме близнаци. Чувала съм, че това се предава през поколения и е наследствено, но при нас не беше така.

На следващата седмица още се качихме на самолета и се прибрахме в България. Така на 1 декември 2015г. се родиха нашите момчета Ангел и Димитър Ушеви. В точното време, в началото на 9 месец. Ангел тежеше 2, 400гр., а Димитър - 2, 700гр. Раждането извърши екипът на д-р Попова в петричкото родилно отделение. Благодарна съм им за всичко, което направиха за мен и децата им.

Когато те се родиха бях на 33г. - Христовата възраст. Имам чувството, че тогава и аз се родих. Животът ми се преобърна и започнах нов етап от него. На следващия ден след раждането, на 2 декември, сестра ми, която живее в София ми съобщи, че и тя е бременна с близнаци.

Интересното при нас е, че нашите бременности са съвсем нормални, децата ни не са ин-витро, те са плод на голямата любов между нас. Но хората гледат някак си много странно на това, че и двете имаме близнаци. Ние сме наистина благословени. Целунати сме от Бог и знаем, че той ни е помага и е бил до нас.. Две сестри сме и двете имаме деца-близнаци почти на еднаква възраст. Монте момчета са на 3г., а на сестра ми Десислава близнаците са на 2г. и няколко месеца. Това е щастие, което не се описва.

Имам един съвет към жените и младите семейство- правете и раждайте деца. Те са най-хубавото нещо. Децата са радост, щастие и безценен стимул за живот.

Тук е момента да благодаря на моя мъж Стойчо, че страшно много ми помага във всичко. Смело мога да кажа, че той е по-добър в отглеждането на децата. Без него може би никога нямаше да мога да се справя с всички трудности. Благодаря му, че е нашата опора и движеща сила в семейството ни. За това, че прави всичко за нас и отдава цялото си време за децата." - заяви Светлана.

Желаем здраве на семейството на Светлана и Стойчо. Нека винаги бъдат така сплотени и единни, а техните прекрасни момчета да изпълват дните им с радост и щастие.

Анита Георгиева

Още за: кампания  празник  майка  близнаци  раждане Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.