Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

»зненада! —лави Ѕинев покани състезатели от неолипийското таекуондо за европейското в —офи€


15 март 2019 09:38   5327 прочита«а първи път състезатели по “аекуон- до ITF ще участват на европейското първенство организирано от олимпийската верси€ на този спорт WTF. ћултиевропейското първенство ще се проведе в —офи€ от 21 до 24 март. “о ще счупи вс€какви рекорди по брой участници.

Ќад 2000 са записаните състезатели, от над 50 държави, сред които има много олимпийски и световни шампиони. «а първи път ще видим братска прегръдка между двете федерации WTF и ITF, което е знак на подаване на ръка, не само в Ѕългари€, но и в световен мащаб. “ова стана възможно след като президентът на WTF в Ѕългари€ —лави Ѕинев покани за участие в турнира състезатели от неолимпийската верси€ на таекуон- до от федераци€та управл€вана от ћарио Ѕогданов.

13 таекуодисти ще бор€т за отличи€та в дисциплините силов тест. ѕървенството ще се проведе в столичната "јсикс јрена", а на откриването ще присъстват министърът на спорта  расен  ралев, председател€т на Ѕќ  —тефка  остадинова, президентът на WTE —акис ѕрагалос, шефът на родната федераци€ и председател на ETU —лави Ѕинев, вицепрезидента на ITF ћарио Ѕогданов, както и много други министри, депутати и шампиони на Ѕългари€ в различни спортове, уважаващи постижени€та на българското таекуондо. ћултиевропейското първенство включва участие на деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21 г., мъже и жени.

ќсвен традиционната дисциплина —паринг, ще има и надпревара в ѕумсе (форма), както и брейкинг тест (силов и демонстративен тест). —ледващата година освен тези дисциплини, ще бъдат включени още мастърс (ветерани) и пара, което означава, че може да се превърне в номер едно в света по брой участници.

ќще за: състезатели  първенство  спорт  участници ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.