Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо  
   –егистрац舫абравена парола

»збраха най-добрите дървосекачи на Ѕългари€


15 юни 2018 14:56   5838 прочитаѕетър ¬учов от „ƒ√— —амоков” зае първо м€сто в дисциплината „ омбинирано р€зане” в националното състезание за „Ќай-добър секач”. ƒруги€т представител на ё«ƒѕ - Ћичо Ћичев от „ƒ√— “етевен”, се класира втори в дисциплините „ћонтаж на верига” и „ астрене” и трети в „ѕрецизното р€зане”.

ќтборът на ”чебно-опитното горско стопанство „√. —т. јврамов“ – с. ёндола защити шампионската си титла от миналата година.  упата и златните отличи€ завоюваха състезателите »брахим ћандраджи и ћехмед —алих. ¬тори в отборното класиране е съставът на ёжноцентралното държавно предпри€тие – —мол€н, а трети- тимът на —еверозападното държавно предпри€тие – ¬раца.

ƒомакин на атрактивната надпревара тази година беше ёгозападното държавно предпри€тие. —ъстезанието се проведе на територи€та на „ƒ√— —амоков”, край село √оведарци и премина при отлична организаци€ и стриктно спазване на правилата за безопасност. ¬ него премериха сили общо 7 тима с 14 участници от държавните горски предпри€ти€ и двете ”чебно-опитни горски стопанства в Ѕързи€ и ёндола. Ќадпреварата включва 5 дисциплини според изисквани€та на правилника за провеждане на —ветовно първенство – повал€не на дърво, монтаж на верига, комбинирано р€зане, прецизно р€зане и кастрене. ”частниците б€ха оцен€вани от авторитетна 5-членна съдийска комиси€ с председател доц. ƒимитър √еоргиев от Ћесотехнически€ университет.

«а професионалните си умени€ и майсторство всички участници получиха грамоти и предметни награди, осигурени от фирма „јндреас Ўтил” ≈ќќƒ - един от водещите производители на професионална техника за горски€ сектор и организатор на състезанието.

ќще за: ѕетър ¬учов  дисциплина  секач ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.