–егистрац舫абравена парола

»збраха "ƒевойка  юстендилска пролет" в  юстендил. —нежанка ѕенова се окичи с короната на най-хубаво момиче


17 март 2019 10:19   3147 прочита¬чера на пл. Ф¬елбъждФ се проведе 53-и€т конкурс за избор на Дƒевойка  юстендилска пролетУ 2019.


ѕобедителката в тазгодишни€ конкурс е —нежанка ѕенова под номер 1, а нейни подгласнички са – номер 8 – ¬иктори€ “ишанска и номер 12 – –афиела Ќиколова.

„ƒевойка на публиката“ е номер 8 – ¬иктори€ “ишанска, ко€то е избрана чрез sms-гласуване, продължило и по време на конкурса.

“радици€та по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. Ќа този празник се избира девойка, ко€то символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. »зборът се провежда в три кръга - официални тоалети, танцово дефиле и единствени€ по рода си в Ѕългари€ тур с народни носии. ”частничките, които дефилираха тази година, б€ха 14 на брой на възраст между 16 и 18 години.

¬одещи на спектакъла б€ха носителите на призa „Ѕ√ модна икона“ за 2018 г. - актрисата, участвала в едни от най- добрите български и чужди филмови продукции през последните години - яна ћаринова и ќрлин ѕавлов - певецът, покорил не само музикалните сцени, но и превъплътил се в едни от най-запомн€щите се актьорски роли в модерното българско кино и малки€ екран.

ѕреди да стане €сно ко€ е носителката на титлата „ƒевойка  юстендилска пролет“ 2019, на сцената се качи един от най- обичаните изпълнители, продуцентът и хитмейкър -  риско.

∆урито се състо€ от всички носителки на титлата „ юстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента.

ѕобедителката в "ƒевойка  юстендилска пролет“ 2019 ще получи парична награда от 1500 лв., а двете ѝ подгласнички и момичето на публиката по 850 лв. ќбщина  юстендил подар€ва на всички участнички официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

—т.  араджова

ќще за: победителка  конкурс  —нежанка ѕенова ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.