Ќовините на югозападна Ѕългари€
ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т...  
   –егистрац舫абравена парола

»збор на кухн€ Ц полезни съвети от Дћебели ¬енусФ


28 октомври 2017 09:16   5359 прочита¬ сърцето на всеки любим дом е кухн€та. “ова е повече от м€стото, където приготв€те храна си - вашата кухн€ казва много за вашето семейство и личност. “очно там готвим, €дем, забавл€ваме се и общуваме, така, че е важно да създадете практична и функционална кухн€. Ќезависимо дали ще инсталирате нова или поднов€вате сегашната си ние от ћебели ¬енус ще ви дадем основни практически ръководства, които ще ви улесн€т при избора на мебели за кухн€. Ќай-добрите решени€ започват с добро планиране. «абавните неща, като избора на цветове, опции и други подобни ще дойдат скоро, но не тр€бва да слагате каруцата пред кон€.

Ќай-важното, с което тр€бва да се съобразите преди да направите покупката е:

• ќпределете предварително общи€ си бюджет, но имайте в предвид, че може да имате допълнителни разходи. ѕомислете как ще платите за вашата кухн€ - в брой или на заем и ще можете ли да плащате навреме вноските по този заем?
• ¬земете размери на кухн€та във всичките и точки, ¬и  елементите, разсто€ни€та до вратите и прозорците.
• ѕосетете н€колко мострени зали, за да получите идеи за вашата идеална кухн€. –ешете какви удобства желаете кухн€та да включва, като например шкафове, умивалници, уреди за вграждане, аспиратори, мебели за трапезари€ – маси и столове, плотове и други.
• –ешете кой тип кухн€ искате да купите – кухненски комплект от ѕƒ„ или ћƒ‘, кухн€ от масив, по поръчка, напълно оборудвана, немонтирана и др.
• Ќаправете избор за материали на работни€ плот.
• »збор на цветове, цокли, первази, съединителни лайсни и др.
• »зберете уредите, които да бъдат включени в кухн€та и техни€ тип, например уреди за вграждане, печки, газови котлони, аспиратор, хладилници и други.
• ћаркирайте предпочитаното от ¬ас м€сто за мивка, уреди, шкафове и работни повърхности
• Ќепременно съгласувайте изисквани€та си с търговеца.
• ѕолучете пълна оферта за вашата кухн€, ко€то ви показва, всички разходи, свързани с това, и когато плащани€та са дължими от вас
• ѕроучете, какво е включено и какво не е включено в цената – доставка, монтаж и допълнителни услуги.

ћатериали и здравина

Ќеобходимо е да знаете, че шкафовете обикновено консумират около половината от типични€ бюджет на кухн€та, така че тр€бва да сте сигурни, какво получавате за парите си. Ќай-добри€т начин да направите това е да разберете разликите в материалите и как тези елементи оказват вли€ние върху т€хното качество и дълготрайност. »ма широка гама от материали, които се използват за производство на кухни. ћожете да избирате от масивна дървесина, ѕƒ„, ћƒ‘, комбинации от неръждаема стомана и дърво, пластмаса, стъкло и други материали. Ќо все още най-попул€рни€ на български€ пазар материали за шкафове са ѕƒ„ или ћƒ‘ (за предпочитане), заради ниската си цена и добри експлоатационни качества. »злишно е да споменаваме, че по-гол€мата дебелина е предпоставка и за по-висока стабилност и здравина.

ѕомислете за стила на кухн€та

¬ зависимост от личните ви предпочитани€ можете да изберете, както традиционни, така и модерни кухни. ќбзавеждането тр€бва да е съобразено и да съответства на цветовата схема на вашата кухн€. ¬земете под внимание и наличното пространство. јко имате малко пространство, тр€бва да потърсите шкафове, които предлагат технологии, спест€ващи м€сто.

»зберете правилни€ дизайн

»ма толкова много възможности, когато става дума за дизайни и цветове. »ма и безкрайни възможности, когато става въпрос за оформлението. Ќе е разумно обаче да се разглеждат различните дизайни, без да се има предвид ц€лостни€ стил на дома ви. —ъобразете се с факта, че освен красива - кухн€та тр€бва да бъде и практична. ÷ветовете близки до натуралните цветове на дървото са подход€щи за традиционните кухни, докато лъскавите с гланцови покрити€ кухни са подход€щи за модерните.

≈стетика и функционалност

ƒокато избирате кухн€, не тр€бва просто да се фокусирате върху красотата и вида на шкафовете. »зберете най-добрите практики, като се съобразите с наличното пространство. ћожете също да добав€те чекмеджета вместо рафтове. ”верете се, че шкафовете са функционални. ¬ кра€ на краищата шкафовете са предназначени за съхранение. јко искате да създадете естествен вид, тогава най-добри€ вариант е масивно дърво. ћожете да използвате масивна дървесина, ко€то е завършена, оцветена или бо€дисана. јко искате да имате шкафове, които са лесни за почистване, тр€бва да изберете по-светли шкафове. “е по-добре ще скри€т мръсоти€та от тези с по-тъмни цветове.

“ехнически изисквани€

¬инаги съобраз€вайте разположението на мебелите в зависимост от наличната ви ¬и  и ел. инсталаци€. »звършете предварителен анализ на състо€нието им, и ако е необходимо подменете или отремонтирайте преди да започнете с монтажа на кухненските шкафове. „есто недоглеждани€та в тази част може да доведе до сериозни, а дори и невъзможни корекции. ¬земете в предвид, че аспиратора тр€бва да е максимално близко до изход€щи€ отвор. ‘урната и котлоните тр€бва да са на достатъчно разсто€ние от леснозапалими материали.

“ова са основните практики, които тр€бва да съобразите при избора на готови кухни от „ћебели ¬енус”, ние искаме да ви помогнем за перфектни€ избор. — нашето съдействие ще получите изчерпателна информаци€ за предлаганите в нашите магазини продукти на всички водещи български и чужди производители. — над 20 годишни€ си опит и умени€ екипът ни ще ви помогне да създадете мечтаната кухн€, ко€то винаги сте искали!

 ќще от: ќбщество
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.