Хотелиери в Банско: "Тази зима я чакаме 20 години!"

12 януари 2017 16:07   5 коментара   20647 прочита


"Колегите ми в Банско казаха: "Господин Рагин, тази зима я чакаме 20 години!". Минус 9 градуса, половин метър сняг, обработени писти. Когато медиите съобщавате обстановката в страната, кажете че при нас е истинският зимен рай! ". Това каза в "България сутрин" Благой Рагин, председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

"Този сняг ще доведе добра реколта. Навремето хората са предричали каква ще бъде годината според Ивановден и Йордановден", продължи Рагин. Заедно с директора на Института за оценка и анализи в туризма Румен Драганов и Пламен Иванов от Posoka. com коментираха пред Bulgaria ON AIR има ли отлив на туристи в настоящата зимна обстановка или е точно обратното.

"Туризмът е една много добре смазана машина. Неведнъж сме доказали, че в състояние на кризи ние продължаваме да работим много интензивно. Туристите идват у нас, защото търсят сняг", подчерта Драганов.

"Сега са най-големите отстъпки за Великден, ранни записвания за морските курорти. Сегашната зимна обстановка е по-скоро време за премисляне и плануване къде да се пътува", коментира Пламен Иванов. - "Все пак има отлив, да - около 15-20%. Нашите клиенти предпочитат да не пътуват сега", добави той.

Ски в курортите ни спокойно ще могат да се карат поне до май, прогнозира и председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Браншът дори има идея да промотира богатството на родния туристически продукт, като в един ден успее да закрие зимния сезон, да посети спа центровете на страната ни и да открие летния сезон. Избрали сме за това датата 1 май, разказва Рагин.

“Идеята е да се поканят родни и чужди журналисти, в чието присъствие да се закрие зимният сезон в курорти като Банско и Боровец. С хеликоптери на обяд ще ги придвижим да разгледат спа курортите ни като Велинград, Белчин баня, Сапареева баня и Сандански. А вечерта ще открием заедно летният сезон в античният театър на Несебър. Така само в един ден можем да им покажем многообразието на България и възможностите за ски, балнео, спа, морски и културен туризъм”, обясни идеята си Рагин.

Марти Кирилов


Още за: зима   Банско   обстановка   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
12 Януари 2017 16:39 | скиор
Оценка:
29
 (
31
 гласа)

Банскалий да си коригират цените, че да не си останат само със снега


12 Януари 2017 17:05 | Мартина
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

А най-яко ще е световното по сноуборд, февруари. Чакам го с нетърпение, там съм да викам за Радо и Сани


12 Януари 2017 19:05 | до скиоре
Оценка:
-14
 (
24
 гласа)

ей скиор, мери си думите . какви високи цени си видел в банско бе . тава си е направо ефтиния . оне ден по таа важната улица пирин - българе, баби и дедовци пазарувая като за последно . а па и две три баби е еден дедо излезоа от секс шопо на таа същата улица с пълни пакети . скиор, приземи се каа логиката и не думай паратикьи . високьи били цените, еми заплатите не са ле високи . дека на друга мешка людето зимаа по 300/400 лева на месец . айде олан


13 Януари 2017 07:31 | то
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ПА ГЛЕЙТЕ РАГИН ДА НЕ СЕ О.. РАТ ТИЯ, ЧЕ МОАБЕТИТЕ СА ИМ ГОЛЕМИ


13 Януари 2017 10:40 | hhh
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ПЪЛНА СЕЛЯНИЯ, НАУЧЕТЕ СЕ ДА ГОВОРИТЕ ПРАВИЛНО.
НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ВИСОКИТЕ ЦЕНИ ОТБЛЪСКВАТ, А СЪЩО И НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ, КОИТО КУПУВАТ НА ПРОМОЦИИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ. ХАИДЕ В МАКЕДОНИЯ, ЕВТИНО И МНОГО, МНОГО ВКУСНО. БАНСКАЛИИ ЩЕ ИМА ДА ТИЧАТ ПО ТЯХ И НЕМА ДА ГИ СТИГНАТ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар