РегистрацияЗабравена парола

Горещ коментар! Кметът Ат. Камбитов: Шепа хора, начело с 2-ма ексобластни управители и техния кадър Л. Андреев, изправиха региона пред реалния риск да спре финансирането на АМ "Струма"


10 май 2018 14:50  42 коментара   39193 прочита5-има души и още 50 техни последователи се правят на месии, представящи се за благоевградчани и изразяващи тяхното мнение...


"Строителството в близост до археологическия комплекс край Благоевград е спряно и такова не е извършвано в рамките на разкопките, има различни варианти за продължаване на проекта, сред които и възможността за пренасочване на ресурса към АМ „Хемус“, скоростния път Ботевград – Видин и други" Тези думи на министър Нанков в Кърджали взривиха напрежение у жителите не само на Благоевград, но и на по-малките населени места, откъдето трябва да мине дългоочакваната и жизненоважна магистрала "Струма".

"Магистралата не е на Благоевград, кои са тези хора в областния център, които ще решават за референдуми, за спиране на магистралата Това е магистрала на целия регион, на България и никой няма право да решава от името на хиляди хора, това коментираха политици и общественици пред Struma.com днес.

За коментар на думите на министър Нанков потърсихме и кметът на Благоевград Ат. Камбитов, който заяви: 5-има души и още 50 техни последователи, шепа хора с болни политически амбиции, скрили се зад благородна кауза, изразяват мнение на благоевградчани, което е крайно осъдително и престъпно безотговорно.

Двамата бивши областни управители Костадин Хаджигаев и Валери Смиленов, техният кадър, бившият служител в областна администрация Лазар Андреев, и още неколцина, се правят на месии, криейки дребните си политическите амбиции и страсти зад каузата за защита на разкопките.

Изричното и упорито настояване на така наречените протестиращи, артефактите да не бъдат местени, а да останат на място, ще доведе до забавяне на магистралата и пренасочване на средствата в друга посока, към други обекти в страната.

С поведението си те изправиха региона пред този реален риск. Тези хора, част от които дори не са кореняци благоевградчани, заслужават да станат почетни граждани на Северна България, на която с действията си помогнаха. Не е далеч времето, когато целият регион ще въстане в защита на магистралата и срещу единиците, които днес се представят за спасители на археологичния обект край Покровник и радетели на историята, археологията и развитието на Благоевград.

На въпрос дали наистина съществува реален риск да се спре финансираното на строителството на магистралата, кметът Камбитов отговори: Категорично Да! И затова дни наред говоря, свиквам срещи с обществеността и специалисти, за да се намери най-разумното решение, с което да запазим и съхраним И археологическото селище И АМ "Струма", защото това е единствено важното и полезно за развитието на Благоевград решение.

Венци Костадинов

Още за: Ат. Камбитов  проект  ресурс  път  жители Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


42 коментара

10 май 2018 15:01 | в изгнание
Оценка:
3
 (
49
 гласа)

Един народ умира, ако забрави миналото си! Ако погуби идеалите на великите личности! Нима миналото не е точно онази живителна сила, от която черпи енергия нашето съвремие? Нима новото не се гради над старите основи? Ако е така, то нашата нация е вече мъртва! Без бъдеще, без живителна сила! На каква основа градим бъдещето, когато сме забравили миналото!


10 май 2018 15:05 | Гражданка
Оценка:
4
 (
66
 гласа)

Аз съм Благоевградчанка, но не искам по никакъв начин да ме представлява Хаджигаев! Аз съм част от онези граждани, които искаме магистрала, пътища, по - добра инфраструктура и разнитие на региона!


10 май 2018 15:08 | Девиз
Оценка:
-2
 (
26
 гласа)

Makeдонецо, не забравяй своята Родина Македония, нейните борби и правото и да бъде свободна


10 май 2018 15:08 | елена
Оценка:
19
 (
47
 гласа)

За каква забрава на миналото говорим?! Какво ще стане, ако въпросната гробница, църква и баня /за които се твърди, че не са обекти с изключителна историческа стойност/ се преместят 100 метра на запад, където всъщност археолозите твърдят, че се намират същинските и важни находки от някогашното село Скаптопара?!


10 май 2018 15:13 | Индзаги
Оценка:
33
 (
43
 гласа)

Нали се сватосахте с хаджигаев бе фелдшер?


10 май 2018 15:14 | 001
Оценка:
39
 (
43
 гласа)

Смешни сте, всички! Всеки един от вас, си гледа личния келепир и никой не го е еня нито за магистралата, нито за разкопките.


10 май 2018 15:15 | Индзаги
Оценка:
27
 (
35
 гласа)

Фелдшер, кой назначи Смиленов за заместник кмет?


10 май 2018 15:16 | Методи
Оценка:
49
 (
53
 гласа)

Камбитов само пред медиите плюеш Хаджиплочката, а иначе сте дупе и гащи.
Айде, сиктир! Никой не ти верва вече за нищо. Достатъчно се ояде и си много поверва.


10 май 2018 15:18 | полудяла
Оценка:
2
 (
42
 гласа)

искам да крещи от яд.... от това колко глупав народ сме! хората умират по пътищата, всички жадуват за тази магистрала... сега ОНЕЗИ хора, които всяват смут и напрежение искам да ходят пешааааа... да ги хваща задръстване... вие осъзнавате ли какво ще причините с глупавите си протести..


10 май 2018 15:18 | ...
Оценка:
23
 (
47
 гласа)

Премествайте и не се чудете докато не е станало късно и да прехвърлят средствата на друго място. А тези, които подстрекават са там където се намират в момента. Никой не си спомня за тях. Магисталата е нужна за бизнеса, туризма и хората!!!


10 май 2018 15:20 | полудяла
Оценка:
2
 (
36
 гласа)

да разкопките са нещо прекрасно и ценно.... ТЕ са част от миналото, а ние живеем сега, сега имаме нужда от магистралата... всички вие протестиращи не слизате от колите си, нали???? Живееем сега... Сега ни е нужна магистрала!!!!! ей малко акъл да ви налеее.....


10 май 2018 15:21 | Дончо
Оценка:
9
 (
33
 гласа)

Най- после на някои хора започна да им идва акъл в главите.
Според снимките, а и според археолозите, стените от камъни и кал не представляват интерес като изключим двата обекта от печени тухли, кото могат да бъдат пренесени на подходящо място.
Само отворете "Гугъл Ърт" и погледнете актуализираните снимки на местността. Строежа е толкова напреднал, че тези 200-300 са нищо и една промяна на трасето е безумие.
Всички искаме да се запазят старините, но трябва да бъдем реалисти защото въпроса е не само до финанси, но и до човешки жертви.


10 май 2018 15:25 | Ху
Оценка:
15
 (
27
 гласа)

Абе, какво ви струва да сложите десетина колони и да вдигнете тези няколкостотин метра магистрала на естакада, а отдолу нека си копа, който иска?!


10 май 2018 15:35 | не полудяла
Оценка:
27
 (
51
 гласа)

Кмете, стига с тези глупости, че финансирането ще се прехвърли за друг обект.
Много ми се иска да видя как Б. Б. ще обяснява на софиянци че още години ще карат в задръствания до Гърция. На всички ни е ясно че магистрала Струма е с приоритет пред другите заради това, че СТОЛИЧАНИ пътуват най-често до Гърция и Банско....
Хайде стига манипулации че ще спрат парите. Ами да ги спрат. Кои сме ние да решаваме да разрушаваме нещо, което се е съхранило до сега ? Какво ще оставим на децата и внуците ни?


10 май 2018 15:39 | полудяла
Оценка:
-4
 (
30
 гласа)

остави им магистрала, не полудялата''.. вашите деца са по кръчмите пияни всяка вечер от камъняци ли ще се интересуват??? а някои да е казал, че наистина са мн ценни тези разкопки?? догадки само..


10 май 2018 16:00 | бъдеще
Оценка:
14
 (
30
 гласа)

Хиляди безценни артефакти лежат под земята в местността, Ширините, и чакат да бъдат извадени на показ за идните поколения, а не унищожени от булдозерите и от алчността на някои хора за които парите са по. важни от миналото на един народ. Защо се измести първоначалното трасе? Кои са собствениците на имотите от двете страни на трасето? Какво е предвидено да се строи на тези имоти в бъдеще? Бъдещите поколения ще ни съдят за алчноста и вандалщината която им оставяме.


10 май 2018 16:05 | Мирчо
Оценка:
-6
 (
30
 гласа)

Какви разкопки, какви пет лева... Колко пъти се обясни, че това не е такава ценност, за каквота наистина шепа хора и трима "умника" се опитват да изкарат. Прав е кметакато казва, че някои се правят на месии и се крият зад тези разкопки и дребни политически игрички от неуспели политици


10 май 2018 16:11 | Вазов
Оценка:
-11
 (
31
 гласа)

Абе, кмета няма нищо общо. Тук решава държавата, а тя ясно има позиция. Разни дребнави човечета като Лазко и Смилката са безпрецеднт в историята на града и те да ходят на разкопките трябва, поне да се научат ще е то работа, кирка, лопата... Пък чак тогаз да се опитват да говорят, казвам да говорят, но не да се опитват да въртят политика
Кмете, дай им да се разберат, че ни омръзна, не може хиляди хора да страдат заради болни политически амбиции на недоказани ли се "политици". Един паметници боядисва, друг на мутра се прави, трети по цигански сватби, шайка безделници.
Кмете, разумните благоевградчани са зад теб! Ние сме повече и ще им го докажем на тез главозамая ли се фигури


10 май 2018 16:26 | Petric
Оценка:
0
 (
34
 гласа)

Браво Лазаре Благоевград е настръхнал кмета подценява ситуацията ти ще донесеш големата промяна в този град....


10 май 2018 16:33 | 22 септември
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Bчера в 18. 30 часа в зала 22 септември присъстваха около 150 човека, от които 10тина журналисти, 10-15 човека от т. н. протестиращи, 20- тина представители на политически партии и институции, 20- тина граждани, 20-30 приближени до кмета (строители, бизнесмени, ресторантьори и др.) жадни за келепир), и около 60-70 човека административни чиновници дошли направо под строй с чантите от О бщината и Областното. В сичко беше предварително решено. резултат 10-0 за Община против протестиращи. Мaгидтралата ще мине върху разкопките като някои артефакти ще бъдат преместени някъде. Решениетп е взето от София и на кмета така му е наредено. Грсжданите могат само да гледат и да си мълчат.


10 май 2018 16:34 | Надежда Бурова
Оценка:
-4
 (
30
 гласа)

некой май е полудял, настръхнал е Благоевград ма не срещу кмета, а срещу шофьора на Горчев и компания, няма да им е лесно, ако спрат магистралата, а ти горния доказваш, че атаката на лазарчо е срещу кмета, т. е Камбитов е прав като казва, че имат болни политически амбиции


10 май 2018 16:40 | Димитър Кънчев
Оценка:
21
 (
29
 гласа)

Сега в 5. 30 като изтече работното времена клакьорите- тролове на кмета в общината хвалебствията ще свършат. И вече нормалните граждани, които приключват работа ще се изкажат. Кмет, който не работи за гражданите на общината си трябва да си ходи! А тоя отдавна си работи за личното благо!


10 май 2018 17:07 | Мирон
Оценка:
23
 (
27
 гласа)

През игрището да мине на този циркаджия или ако искат тунел да правят кражбата ще продължи с пълна сила не изкарвайте хората виновни за това че протестират защото те са тези които ще ви свалят гащите господа управляващи!


10 май 2018 17:12 | бизнес
Оценка:
-7
 (
27
 гласа)

До тези разкопки без магистрала, никой няма да отиде !!! Бъдете разумни всички Благоевградчани, леко преместване на ценните експонати нищо няма да им навреди, казаха и са го доказвали археолозите !!! За магистрала съм !!


10 май 2018 17:22 | Кучката
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Сега след като кмета се разшумя, взе да маха с пръст и да натиска, исканията да станат: Запазване на всичко на място и пълна данъчна ревизия на управляващия общината.


10 май 2018 18:15 | ....
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Тоест за сватя говори. Мишок, бързо намери начин и двете неща да станат а не подхлъзвай обществото в едната и другата посока. Некадърник


10 май 2018 18:15 | МЧ
Оценка:
24
 (
32
 гласа)

Г-н кмете Камбитов, срамота е към гражданите и сънародниците това което правите!

Това е национално предателство!

Проектът, автомагистрала Струма е европейски геополотически проект. Парите се отпускат единствено и само от европейския съюз и специално и единствено за този геополотически стратегически и изключително важен автомобилен канал/коридор. Много евтино и низко се опитвате да заблуждавате хората, че на национално ниво някой може да насочи паричните финанси от този проект в друга посока, за това дава разрешение европейският съюз, тоест ние данъкоплатците!

Едно предложение:
Защо не поканите европейски експерти археолози да направят една експертиза, или това е много скъпо? Едва ли.. а вместо това се бърза изведнъж страшно нервозно и спешно!!!


10 май 2018 18:43 | @@@@@
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Тази "полудялата" да вземе да си отиде в Хърсово и да не говори глупости. Парите за ТАЗИ магистрала са САМО ЗА ТАЗИ!!! А първият вариант е бил точно под разкопките, но заради ливадата-игрище на Иво Андонов от герб, са го изместили!!!! Това е истината, а не това което бръщолеви Насо Камбитов!!!


10 май 2018 19:47 | не полудяла
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Хей ти "полудялата" твоите деца ако нямат работа и висят по кръчмите - МОИТЕ, КАКТО И ВСИЧКИ КОИТО ПОЗНАВАМ са възпитани, трудолюбиви и отговорни И ИМ ПУКА КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТЕХНИЯ РОДЕН КРАЙ. НЕ СЪМ ГИ РОДИЛА И ИЗУЧИЛА ЗА ДА СТАНАТ ЧИСТАЧИ И ПОДЛОГИ В ТАКА СКЪПОЦЕННИЯ ВИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. ИСКАТ ДА ЖИВЕЯ И РАБОТЯТ ТУК!!

А И ДА ВИ ПРИПОМНЯ - РЕФЕРЕНДУМИТЕ СА ЗА ДА МОЖЕ ВСЕКИ ДА СИ КАЖЕ МНЕНИЕТО ! МНОГО ЛИ Е СЛОЖНО ?


10 май 2018 19:50 | до Вазов
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

намери си друго име под което да се криеш - ТОВА ИМЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГО ПЕТНИШ!!!
НАЙ-ГЛАВОЗАМЯЛ СЕ Е КМЕТА, Т. Н. Д-Р КАМБИТОВ!


10 май 2018 19:55 | благоевград
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

и площада пред общината вече от месеци е заприличал на археологически парк дупка до дупка и не се работи от известно време защо ли не се работи


10 май 2018 20:29 | Баба
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Камбитов, когато има сложен казус в медицинската практика се свиква консилиум, нали? И никому не минава през ум да кани портиера, чистачката, санитарката, дори млади лекари. Какво е това събрание? Магистралата е обект от национално значение и решенията се вземат на държавно ниво .Преди проектирането се прави проучване и в резултат на него, инженерите започват работа. Някакви дебилчета се изживяват като специалисти и борци за правда и свобода. Стига вече! Косьовци, Смиленовци и сие сме ги виждали и преди. Простотията обикновено е гръмогласна и опасна.


10 май 2018 21:01 | следва
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Граждани ще искат пълна финансова ревизия на община Благоееград.


10 май 2018 21:17 | Make
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Още през седемдесетте години се знаело какво има по тези места. Кой и защо е платил
на проектантите и директора на музея трасето да се изкриви и да не мине през футболното
игрище което спокойно можеше да се обещети и да се премести на необходимото разстоя-
ние по посока Благоевград! Но явно тука има други огромни интереси отностно имотите
между магистралата и река Струма. На игрището има сондаж. На 200м. са изворите на минерална вода с 50 градуса температура. Е това е истината. Боли ги не знам какво тия
шмекери за разкопките!


10 май 2018 21:19 | Благоевград
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Крадец отиде ти далаверата с "Продажбата на арматура" за магистралата. Страх ли те е вече?
Защо не обясни на аудиторията, кой ще санира Общината? Фирмата на Васил Бошков. Крадльо, я си гледай разкопките пред общината и млъквай!


10 май 2018 21:20 | Гошо
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Камба пикаш на историята на дедите си но народа няма да ти го прости


10 май 2018 22:30 | Слава Димитрова
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Кмете, в полицията вече нямам бъдеще, никой началник вече не ме ще!
Вземи ме в общината, обещавам да разведа поне няколко зам. кмета!
Мъжа ми е безопасна игла, не бой се!


10 май 2018 23:18 | Скаптоломей
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

И в района на общината не се работи.


10 май 2018 23:57 | Кьоравия
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Инициатор на така наречените протести в защита на камИните е ретро мутра- шофьор и дясна ръка на Васко Горчев-Кьоравия. Трябва ли повече да коментираме. Баце, кръвта вода не става. Никога не ще можеш да надскочиш възможностите ки и образът на дебеловрат, прекарал младостта си на плочките пред Мака. Дебела главо, тепкай си по плочките и не се бъркай къде не отбираш, ако ли не, разкарай се от нашия край, преселник такъв


11 май 2018 00:10 | Кьоравия
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

И, да, една шепа хора сте. Станахте за смях. Забавляваме се с наивните ви комплексирано кариеристки напъни. Фейсбук археолози. Хи хи. Безделници. По цял ден висите в нета и ръсите наивни словоблудства. Хайде, разкарайте се и не ни облъчвайте повече. Станахте досадни. Щом се подведохте да ви води за носа една ретро мутра с определено неумна и неинтелигентна чутура. Това е възход. Селско момче-шофьор-мутра-политически активист-държавен служител-историк и археолог. Баце, бетер Бай Ганьо си. Такива, като теб, в нормално общество ги връзват по стълбовете, намазани с катран. Като думнаха работодателя ти, сите се бехте скрили като мищоци в тунела на Мака и треперехте като въшки, а един се беше и наакал от зор. Ти не може да говориш от името на обществото, защото мястото на една мутра е не да брани камините, а да ги КОПА


11 май 2018 15:19 | Благоевградски аристократ
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Не е много ясна ползата от тази магистрала. Ако тези разкопки се забавят и респективно забавят и строителството й, то парите трябва да се пренасочат към други проекти. Парите за строителството на магистралата не са Благоевград. Крайно време е този регион да спре да получава европейски или национални средства, а да не се развива икономически по никакъв начин.


11 май 2018 19:18 | e i
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Колко туристи са разгледали разкопките от преди на Кочериново. Кой си е платил билетче и колко ни струват т. нар. археолози. Мост над разкопките и продължавайте, че хората се изтепаха по дефилето.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.