РегистрацияЗабравена парола

Ето, това е истинска любов! След 54 години брак Йоана и Васил Божикови от с. Марикостиново все още се държат за ръка, преживели бури и несгоди твърдят: Целунати сме от Бог да се обичаме вярно, да се подкрепяме в добро и зло!


13 февруари 2018 12:20  4 коментара   13269 прочитаГоворете си млади хора, споделяйте, правете компромиси и така неусетно ще остареете заедно.. казват нашите герои от конкурса "Всеки търси своя Св. Валентин"


И днес, броени часове преди настъпването на деня посветен на влюбените, ние ще говорим за любов. С истинско удоволствие ви показваме поредните ни участници в традиционния конкурс на Struma.com "Всеки търси своя св. Валентин", в който разказваме истории за любов, романтика и страст, продължила с години и завършила с най-прекрасното нещо на света, предложение за брак.

Днес ще ви направим съпричастни на една истинска любов в семейство с 54-годишна история, преминало през много перипетии и лишения, бури и несгоди, но оцеляло през всичките тези години. Това са Йоана и Васил Божикови от петричкото село Марикостиново. Те са хора от така нареченото "старото" поколение, при което мъжът и жената са всеотдайни, подкрепящи се ежедневно и запазили морала и достойнството си един пред друг.

За тежкия си живот, преминал с много трудности, лишения и бедност ни разказват те днес. Ценностите, в които са възпитани и които се опитват да предадат на своите внуци са в основата на дългогодишния им брак и неугасваща любов..

За Йоана живота, ги е научил да бъдат съвестни хора. "Колкото и да е тежко в някои моменти, ние си споделяме и говорим. Може да сме се скарали преди това, но той ме изслушва и аз го слушам. Това е важно в семейството - разбирателството и компромисите. Взаимното уважение и доверие. Живели сме много бедно, но това ни е направило още по-силни и за това стигнахме до тук заедно. Има една такава приказка "Бедни, но верни" - каза Йоана.

Вижте още от разказа за един живот и една любов във видеото:

А. Георгиева

Още за: любов  брак  конкурс Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


4 коментара

13 февруари 2018 14:35 | Петричанин
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Живи и здрави да са тези хора от с. Марикостиново! Господ наистина ги е целунал. Нека бъдат заедно поне още толкова.


13 февруари 2018 18:36 | бай Хуй
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Е това живот ли е, много труд и лишения, мъка, мъкааа...


13 февруари 2018 22:58 | Tony
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Живи и здрави


14 февруари 2018 19:56 | П
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да са живи и здрави
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.