РегистрацияЗабравена парола

Дъщерята на полицейския началник в Симитли Й. Латинов, Мариела с награда от конкурса "България в Европейския съюз - нашето настояще и бъдеще"


13 февруари 2018 09:20  2 коментара   9338 прочитаНаградени са ученици от Г. Делчев, Сандански и Благоевград, ще посетят Брюксел


В Благоевград евродепутатът Асим Адемов награди призьорите от конкурса "България в Европейския съюз - нашето настояще и бъдеще". 13- финалисти получиха своите отличия в различни раздели. В раздела за мултимедийна презентация най-добре са се представили дъщерята на началника на полицейския участък в Симитли, Й. Латинов - Мариела Латинова, Георги Мутафчиев от Благоевград и Мария Балтаджиева от Гоце Делчев..

Наградата е посещение на Европарламента в Брюксел. В раздела за есе победители са учениците Димитър Гемеджиев и Сюлейман Господев от Гоце Делчев и Борислава Златанова от Сандански. Още седем техни връстници, показали творчество, знания и креативност ще се запознаят с работата на Народното събрание в София.

Всички участници в конкурса получиха грамоти, подписани от евродепутата Асим Адемов. Той призова присъстващите на срещата ученици, учители и директори на учебни заведения да се включат в неговата нова инициатива "Отечество любезно", посветена на 3 март и 140-годишнината от освобождението на България от турско владичество.

В церемонията участваха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов, бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Конкурсът е организиран по повод Деня на народните будители с цел да стимулира интереса и критичното мислене на младите хора към Европейския съюз, мястото на България в него и бъдещето развитие. Тричленно жури е оценило получените 36 творби.

Марти Кирилов

Още за: Асим Адемов  конкурс  раздели Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


2 коментара

13 февруари 2018 10:57 | сиси
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

напишете поне заглавието както трябва!


13 февруари 2018 11:06 | старогражданин
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

То си е написано баш както трябва за да опорочи една обществена инициатива, да раздели децата на по-свои и чужди и да афишира тъпотия до шия!
   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.