Дует Дякови развяха родния трибагреник за старт на презокеанското им турне

01 април 2019 10:15   5054 прочита


Още с пристигането си в Чикаго Иван и Ивана Дякови развяха българското знаме, за старт на презокеанското им турне, което включва концерти в осем града в САЩ и Канада. Роденият в Хаджидимово известен фолклорен изпълнител Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана ще пеят отвъд Океана.

На 30 март двамата пяха пред най-голямата българска диаспора в САЩ, тази в Чикаго, а ден по- късно пяха и в Детройт. Следват изяви пред любители на българския в Лас Вегас, Денвър, Торонто, Калгари, Менреал и Маями. Последния концерт е на 14 април, след което Дякови се прибират в България.

Иван Дяков е многократен лауреат на фестивала "Пирин фолк", а през 2006 г. получава специалната награда за изключителен принос в развитието на авторската македонска песен. През 2007 участва на фестивала "Македония фолк" и получава голямата награда за принос в популяризирането на македонската песен, както и за принос за развитието на фестивала.

На 24 май 2007 г. Иван Дяков получава и почетна грамота и плакет за принос в развитието на Благоевград и общината. През 2003 година Иван Дяков получава наградата на телевизия "Планета" за най-предпочитан фолклорен клип за песента "Кате, Кате", която песен е уникална по своето звучене и въздействие върху всеки човек. Но Иван Дяков винаги е казвал, че неговата най-голяма награда е обичта на хората.

Марти Кирилов


Още за: Иван Дяков   знаме   турне   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар