РегистрацияЗабравена парола

Драма в известна фамилия! Процес в "Синя стая" в Благоевград! Разпитват 10-годишно дете, видяло баща си и леля си да правят "мръсни неща" пред очите му


6 февруари 2018 13:21   24010 прочитаМалолетно дете ще бъде разпитано в "Синя стая" в Благоевград по процес срещу баща му, заловен в интимни отношения с родната си сестра.. Казусът е засекретен заради участието на 10-годишния свидетел, дете на известна благоевградска фамилия.

Детето видяло, когато било на 8 години, баща си да прави "любов" със собствената си сестра, неговата леля, и изпаднало в шок. През сълзи описало на майка си, как татко му и леля му се целували, разсъблечени и правили разни неща, докато той бил в стаята.

Потресената съпруга на прелюбодееца, депозирала жалба и завела дело за насилие срещу бащата, след което двамата родители се развели много бързо. Вече няколко години делото върви. Интересното е, че участниците в тази потресаваща сага са интелигентни хора, известни в областния център, упражняващи престижни професии.

Основният 10-годишен вече, свидетел ще бъде разпитан в "синята зала", в присъствието на психолог и представител на отдела за закрила на детето, за да повтори видяното. Целият процес ще върви в тази стая, изградена за такива случаи, когато дете е станало обект или свидетел на престъпление.

В случая гледката пред невръстното дете, е вид насилие върху него, коментираха запознати с любопитния казус. Припомняме, че в Благоевград "синята стая" бе направена през 2013 година, благоевградският районен съд бе сред първите в страната по разкриването ѝ, заради което многократно е получавал грамоти за успешната си работата по сложни казуси с участието на деца..

П. Иванова

Още за: дете  процес  баща  отношения Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатРеклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.