Новините на югозападна България
Учените с революионно откритие! "Убиват" псориазиса с клетъчна терапия  
   РегистрацияЗабравена парола

Добра новина за Кресна! Улици в окаяно състояние ще бъдат асфалтирани! Строителна фирма започва работа скоро!


20 април 2019 10:16  9 коментара   11172 прочитаЧаст от уличната мрежа на гр. Кресна се нуждае от спешна реконструкция. Това са улиците:

ул. "Люти връх" от о.т.79 до о.т.83; ул. "Даме Груев" от о.т.84 до о.т.83; ул. "Огражден" от о.т.82 до о.т.86; ул. "Отец Паисий" от о.т.140 до о.т.145; ул. "Пирински бор" от о.т.147 до о.т.192;ул. "Малешевска"; ул. "Моравска".

Община Кресна обяви обществена поръчка за фирма-изпълнител на проекта по реконструкция на тези улици. До крайния срок за подаване на оферти, три фирми подадоха документи с желание да осъществят проекта. Това са фирмите "Елитстрой 2018" ООД - Благоевград; "Струма строй" ООД - Симитли и санданската "Пътно поддържане Сандански" ООД.

След като комисия прегледа подадените документи, установи, че благоевградската фирма "Елитстрой 2018" ООД не разполага с необходимата механизация и техническо оборудване, които са предварително обявени от Възложителя - Община Кресна. Фирмата бе отстранена от по-нататъшно участие в процедурата.

Същото бе констатирано и за фирмата от Сандански - "Пътно поддържане Сандански" ООД. За симитлийската фирма "Струма строй" ООД комисията констатира, че отговаря на минималните изисквания на възложителя и извърши оценяване на офертата по критерия "икономически най-изгодна оферта". Така от Община Кресна избраха симитлийската фирма "Струма строй" ООД за изпълнител на проекта.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 265130,85лв. без ДДС и ще бъде изцяло финансирана с общински средства. На улиците, които предстои да бъдат асфалтирани, ще бъде положен неплътен асфалтобетон с дебелина на пласта 6см, ще се изградят отводнителни оттоци и ще се положат бордюри.

След като Община Кресна и фирмата - изпълнител сключат договор, ще започнат и същинските действия по полагане на асфалт. Не е ясно в каква последователност ще се асфалтират посочените улици. Очаква се фирмата да започне работа на терен до около месец, а от общината прогнозират, че до края на годината е възможно улиците да са напълно завършени,а живеещите и преминаващите по тях ще се радват на чисто нов и чакан с години асфалт.

Ст. Караджова

Още за: Кресна  улици  състояние  асфалт Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


9 коментара

20 април 2019 13:42 | Проектант
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Каква прекрасна новина. Докато другите градове печелят проекти и с европейски средства реновират улиците, кмета на Кресна зарадва гражданите с новина, че сами ще си ремонтират улиците с техните пари (общински бюджет). Другата добрановина е, че другите общини печелят проекти за милиони, кмета на Кресна има спечелен проект за цели 100 000 лева и ще прави изкуствено игрище до самото игрище в град Кресна. В другите общини има и в най -малките села игрища и площадки, и спортни арени. За Градешница, Брезница, Сливница няма .Другата добра новина е, че за Градешките бани има желаещ инвеститор, но не се споменава името .Защо ли? Защото няма такъв. Кметът вече започна своята предизборна кампания и в стил Бойко Борисов не може да се нахвали на смешните си постижения, чрез своите медии, които пируват с него по банкетите. Кресна според тези новини ще процъфти и ще завалят евра и паунди. Положението е мижи кьорчо да те лажа.


20 април 2019 13:47 | аФторско
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Авторката да е чувала нещо да авторското право и сродните му права ? Присвоила е снимките от Йорданка Иванова ? Дали е търсила разрешение ?


20 април 2019 15:19 | Буро
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

100000 са голямо постижение за наща Община с тоя екип хи хи. Бай Миле може да оправи Кресна само.


20 април 2019 20:15 | Въпрос
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Господин Кмете, а за селата какво направихте или те не са важни? В Сливница вие имахте най-много гласове и най-голяма подкрепа, а след изборите забравихте за хората там. За Градешница? За Брезница?


20 април 2019 22:41 | atakist
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

какво му пука на кмета за селата, добре че Кръстев ги пооправи и спечели европейски проекти, иначе щяха още да са в кал и без вода и канализация, тоя самохвалко николайчо банкетски, освен че назначи родата в обкината и не спира с банкетите цял мандат, друго нищо не направи, посмени си водопровода и си асфалтира улиците в бишика за да не си цапа новата кола, излъга всички с празни обещания и цехове за маслини видяхме в сливница и какви ли не лъжи по изборите беше, ама дано хората не се подведат тоя път по паричките които раздаде и да го изритат заедно с цялата му некадърна групичка около него, а сега и регистрира от къде ли не хора, за да го изберат, и няма срам никакъв, бай миле и той като банкетски е същата ламя за власт, ще става кмет, срам позор за кресна са тези двамата


20 април 2019 23:06 | будилци
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Очаквайте кмета Георгиев скоро да тръгне на турне и по вашите села. Ще се здрависва с вас, ще ви прегръща, ще ви черпи, ще вади обещания от торбата с лъжи. За Брезница дистрибутор на гласове ще бъде САНдрева и Цуфи. За Градешница дистрибутор на гласове ще бъде Стоян Акареев. За Сливница дистрибутор на гласове ще бъде Благо Кожаро и Емил Чалгънов. За Ощава и Стара Кресна дистрибутор на гласове ще бъде Спат Ташев-Паши и Валентин Стоичков.


21 април 2019 00:03 | ню гапи
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

До atakist
A Кръстев какво направи за гр. Кресна???? "Спечели" проекти за селата, раздели половината пари със Забелите и всичко е за ремонт. Илиянчо забатачи общината с дългове...


21 април 2019 10:15 | atakist
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

до ню гапи- не знам какво е разделил със забелите кръстев, но е направир много повече от вашия банкетски, явно само гледате в бишика какво е направено, добре че ви спечели проекта за блока до спартак и ви осигури поне едно нещо да направите, с такъв екип около банкетски, с години не можете да стигнеге това което е направено в кресна и селата, добре че ви направи улицата до стопански двор и мораска цялата вардар, че щяхте още да минавате по кал и дупки, а за дърлго ше видим банкетсси колко ше остави на новия кмет, че май са доста вече, и той е забатачил общината здраво, просто ми е интересно с какво ше ги лъже тоя път хората банкетски, освен с пари


21 април 2019 11:17 | брезница
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СКОРО - бъдещо несигурно събитие.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.