Новините на югозападна България
Трагедия: Цяло семейство повито в черно! Двама братя и бременна жена загинаха под свлачище  
   РегистрацияЗабравена парола

Добра новина! Решено! Градинката при паметника на "Васил Левски" в Благоевград остава, поставят параклис


10 октомври 2018 10:22  27 коментара   17007 прочитаОпасенията, че градинката при паметника на Васил Левски ще бъде унищожена, бяха разбити на пух и прах от общинското ръководство. Именно в долния край на градинката ще бъде поставен единият от четирите нови параклиса, за които кмета говори на срещата пред медиите в понеделник.

На място оглед на терена направиха главният архитект на община Благоевград Васил Тинчев и свещеници от Благоевградската околия, към Неврокопската епархия. Припомняме, че кметът Атанас Камбитов заяви, че в целия град на различни места ще бъдат поставени четири параклиса, които ще улеснят хората, нямащи възможност да отидат до църквите в града.

Параклисите ще бъдат закупени готови, и ще се поставят на ключови места. Едно от тези ключови места е градинката при паметника на "Васил Левски", за която упорито се коментираше, че ще бъде застроена. Там обаче има парцел, който е общинска собственост и точно върху него ще бъде поставен параклиса.

Марти Иванов

Още за: опасения  градинка  паметник Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


27 коментара

10 октомври 2018 10:31 | Панчо
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Кажете кои духовници, тези дето унищожават храм Въведение Богородично, или тези на които не им пука за духовното развитие на Благоевград


10 октомври 2018 10:50 | Супер!
Оценка:
22
 (
26
 гласа)

Браво на вас, умници! Ще направите храма въху бившите тоалетни! Прекрасни сте! Освен това, всеки минавал от там е наясно колко е неудобно минаването с автомобил - тясно, ползва се често за паркинг от учениците, студентите, а полицаите, преподавателите, живущите в блок Рила и около него, а и да не забравяме всички селяци, мигранти и новоизлюпени българи, които си вадят или подновяват паспорти и лични карти! Ама как може пък един мислещ човек да няма в този общински съвет и кметство! Няма оправия! Хубаво е да има храм, хубаво да са повече в града ни, но вместо да застроявахте градинките при Трето, гарата и на още куп места, то да бяхте се сетили по-рано, а не сега да правите "предизборни" трикове.


10 октомври 2018 11:03 | до супер
Оценка:
-16
 (
26
 гласа)

Абе тапънара, ти пеш не можеш ли да ходи, баба ти и дядо ти все с кола са ходили, малоумник. На гарата също ще има, не четеш ли че става въпрос за четири параклиса. Тоалетната е в страни и ще бъде премахната, а ако мисли че това е предизборен трик, значи си много задръстен.


10 октомври 2018 11:03 | Атанас
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

До Панчо и приятеля му Супер!, колко сте жалки - когато не се прави нищо, защо не се прави, когато се прави - защо се прави!!!!! Запазиха градинката, пак недоволни. Това показва манталитета на нездравомислещите или на онези, които си пишат по поръчка. Браво за инициативата! Браво!


10 октомври 2018 11:08 | Saroqn
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Поне разширете в дълбочина паркинга пред блока. Тротоара зад колите нокой не го ползва.


10 октомври 2018 11:55 | Бат Сали
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

Писна ми от коментарите на вечно недоволни и мрънкащи комунистически гниди. Айде, смирете се и се засрамете! Каквото и да се направи, все не ви харесва.


10 октомври 2018 11:58 | Василев
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Наглостта на герберастите е безкрайна, който показва пропуските и грешките на кмета е червен или платен.


10 октомври 2018 12:02 | Zoro
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Не става въпрос за химическата тоалетна а за бившата тоалетна. И въпреки това в горния край най вероятно ще има кооперация (Има парцел който е общински, а другия какъв е..)


10 октомври 2018 12:03 | Баба Вуна
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Кой пръв ще намери ключа за портите на новия парк, отговор А-никой ще е заключен още дълго време, отговор Б-кмета, ще викне всички медии, ще изрече-Сезам отвори се и ооо чудо ние гражданите ще може да се разходим из парка построен с нашите пари.


10 октомври 2018 13:37 | А
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ТЕ ЗАСТРОИХА ВСИЧКИ ПЛОЩАДКИ И НАГЛИТЕ ПИСАРУШКИ ОБЯСНЯВАТ КАК НЯМА ДА ПОСТРОЯТ КООПЕРАЦИЯ НА ПАМЕТНИКА. ЗА ДРУГИТЕ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ ТРАЕТЕ. ПО КВАРТАЛИТЕ Е КОШМАР. ВСЕКШ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ИМА КООПЕРАЦИЯ


10 октомври 2018 15:07 | командос
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Застроиха, защото паскалев върна имотите на всички обещетени преди това с ампартаменти. Малоумници кой няма да строи, след като му е върната земята. И вие да сте и вие ще си направите кооперация, да лапнете пари.


10 октомври 2018 15:13 | Георги
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Стига сте карали коли, мрънкате, че няма място за паркиране, е, как да има като в едно семейство има по два и повече автомобила, че се ползват ежедневно. После искате и имате претенции за чист въздух. Прости хора!


10 октомври 2018 15:17 | Георги Ангелов
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Браво, Камбитов! До писарушките, питате и се възмущавате защо се строи в центъра, защото Паскалев върна срещу нескромни дивиденти земи и терени. Не Камбитов ви е виновен. Браво, че ще има параклис, браво, че няма да се направи паркинг.


10 октомври 2018 15:27 | Смешни сте
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ПАСКАЛЕВ ИМ ВЪРНАЛ ИМОТИТЕ, АХАХАХАХАХАХАХ ХАХАХАХАХАХА, активизирайте циганите да гласуват за крадеца, че идат избори. Като се дават обещания се изпълняват първата година от мандата не накрая. Сега като даде обещание за кръгово 2022-ра година ли да чакам да го напрани накрая на мандата. Целия живот на хората щи мине в мащяне за една велоалея ли бе МАЛОУМНИЦИ ПРОСТИ.


10 октомври 2018 15:48 | На Баба Вуна Брадчетката
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Баба Вуна написа:Баба Вуна

Да ти увеъхне местенцето с вуната, да ти увехне


10 октомври 2018 16:06 | българи юнаци
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

В този град, два на два метра, като ми подкарали едни коли, в семейство по три даже, то ум да ти зайде. За хляб до магазина с колата, а кифловизма край няма. Пък после искаме паркинги, ама на мързеливците и тешкарите няма угодия.


10 октомври 2018 16:15 | Дани
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Поредно безумие на Общината, да строй параклис върху тоалетна, снимките са точно на бившата тоалетна. Друго скорошно безумие велоалеята на Даме Груев покрай гаражите. Едно, че има спряли автомобили постоянно особено пред 32 блок хората са си паркира ли пред гаражите, второ или излизащия от гаража ще удари велосипедитста или велосипедитста ще удари излизащия от гаража. Да съсипеш ново асфалтирана улица само за да откраднеш едни пари, поне да имаше полза а то пари хвърлени на вятъра.


10 октомври 2018 16:50 | избирател
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Пак недоволни, вечно недоволни, като не правиш нищо защо не правиш, защо правиш. Няма угодия, но нищо важното е кмета да продължава да прави това което трябва за града. Но той ще бъде кмет още едни мандати ще има шанса да направи още добри неща за Благоевград.


10 октомври 2018 16:57 | енчо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

изпълнението с велоалеята на даме груев е уникално! хората, извън града, гледали предаването по телевизията се смеят, а живущите на даме груев плачат! Красота


10 октомври 2018 17:03 | всезнайко
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Пак кмета е виновен, ама и той за цунамито в Индонезия е виновен и за заметресението в Мексико е виновен. А вие какво направихте, едно голямо нищо...


10 октомври 2018 17:13 | Стефан
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кмета е виновен за неизпълнените предизборни обещания, а ние живеем и работим в града си и си плащаме данъците, какво да направим- да вършим неговите задължения?


10 октомври 2018 17:32 | Иванoв
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Радвам се, че Благоевград случи на такъв кмет! Едва ли има по-добър вариант от Камбитов


10 октомври 2018 17:34 | Пинева
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Камбитов ще остане в историята на Благоевград като кмет, изградил много неща. Браво


10 октомври 2018 20:15 | Антон Миленков
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Молим, нека поне първото изречение да ми го преведат, а пък разправиите си ги правете умните... И нека си пишем имената, вместо да се ругаем... Нали уж всички имаме еднакви желания: да живеем в хубав и приветлив град...


10 октомври 2018 20:58 | хурльо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Оти бе, Камбитка?
Фани дигни и там един блок, да изкараш илядо леа. Върбан как ке кара после аудито за 20бона.


10 октомври 2018 21:47 | Журналист
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Колега Марти в първото ти изречение липсва текст. Коригирай го че точно началото на статията е смешно така.


11 октомври 2018 07:10 | Благоевградчанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Стига сте писали глупости, тоя такъв, оня онакъв.
Идват избори там си изразете мнението, не само за кмет а и за Евро депутати. Разум за всички, които обичат Благоевград! Дано се намерят вече честни и почтени хора!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.